Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Isındıktan Sonra Rölanti Titremesi

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda Devran.karabulut tarafından 15 Ocak 2023 tarihinde açılan konu

1. Devran.karabulut

Devran.karabulut Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Devran Karabulut
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar merhaba, 1.6 dizel 2012 model araçta ısındıktan ve 15-20 km yol gittikten sonra ışıklarda durunca, rölantide hafif titreme yapıyor. Debriyaj fren direksiyon ve vites topuzunda da hissediliyor. Özellikle debriyaja basınca bacağımı titretiyor. Devirde dalgalanma olmuyor, gaz ver bırak yapınca tekrar 800 devire normal bir şekilde düşüyor. Sadece sıcakken yapıyor soğukken rölanti devri daha yüksek olduğu için böyle bir şey yapmıyor. Özellikle uzun bir mesafe gittikten sonra ışıklarda beklerken yapıyor. Ayrıca ilk hareket halinde gaza sabit basarken kalkarken araç bazen devirlenirken al ver yapıyor. Gaz pedalına sabit basmama rağmen debriyaj kaçırıyor gibi ileri atıp atıp duruyor, sonra geçiyor. Neden olabilir teşekkürler

2. Kadirşinas

Kadirşinas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Ahmet Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aynı sorunlar 2016 dizel blue aracımda var kilometresi 80 binde, motor optimum çalışma sıcaklığına ulaştığında devir 750'ye düşüyor ve titremeyi direksiyondan hissediyorum bu durum çok canımı sıkıyor, birçok işlem yapıldı ama sorun düzelmedi.

Mazot filtresi, orijinal filtreyle değişti(yetkilisi servisten aldım) ve depoya piyasada çokça övülen dizel katkıları koydum sonuç alamadım.
    Maf ve map sensörleri özel temizlik spreyi ile temizlendi, map sensörü kurum bağlamıştı ama hiç bir değişikli olmadı.
    Aküde sorun olmamasına rağmen 4 yıllık olduğu için kısmen de olsa zayıflama ihtimaline karşı değiştirdim, Varta marka akü aldım ama değişiklik olmadı.
    Debriyaj müşürü değişti sorun çözülmedi.
    Motor ve şanzıman takozları kontrol edildi, sorun yok.

Gözlemlediğim kadarıyla benim aracımda ki sorun yazılımsal gibi duruyor çünkü araç partikül filtresini temizlemek için rejenerasyona girdiğinde 750 devirde titremeden eser kalmıyor. Araçta chip tuning işlemi yok stok araç ama niye böyle yapıyor anlam veremiyorum.

3. Kadirşinas

Kadirşinas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Ahmet Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Forumda araştırdım yıllar önce rölantide titreme şikayeti ile ilgili dizel era kullanıcıları birçok konu açmış, yazılmış, çizilmiş ama çözüm bulan olmamış. Gördüğüm kadarıyla sizde benim gibi tam düzeldi, bitti derken tekrar eden sorunlardan şikayetçisiniz sizde epey konu açmışsınız umarım çözüm bulursunuz.

4. Devran.karabulut

Devran.karabulut Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Devran Karabulut
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim ilginiz için, bazen yapıyor bazen yapmıyor. Bir kere yaptığında devir yükselince geçecek mi diye, boşta ışıklarda durduğum sırada deviri 1000 1250 civarına getirdim. Aracın içinde zıpladım resmen, sanki motor kaputtan çıkacak gibi oldu, sonra istop ettim biraz bekledim kendiliğinden geçti ama yine rölantide bazen sallıyor

5. thealprm

thealprm Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Alper
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende de bu sorun vardı ilk başta farklı şeylerden deyip çoğu parçayı yenilettim ama kesilmedi partikül dolmuş dediler bende katkı koydum arabaya ve 3 üncü vites 2 bin devir üstü hiç durmadan 40 km yol gittim şuan arabada ne titreme var ne de başka bişey motor kısmından gelen ses hariç :)

Bu Sayfayı Paylaş