Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motor çok sesli sanki turbo var?...

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda erener01 tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. erener01

erener01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    198
    Ad Soyad:
    ömer erener
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    arkadaşlar aracım accent 1998 model 1.3 ls aracım otomatik jikle olduğundan yüksek devirde çalışıyor 2 dakika sonra devir düşüyor ancak gaza basınca sanki turbolu yada 3.0 motor varmış gibi bağırıyor.. lpg ayar yapıldı ve tamirci normal dedi ama ses çok ne yapmam gerekir ....

birde otomatik jikle devredışı bırakabilirmiyiz...

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    karbüratör temizliği yaptır, sonra da bi ayarla cillop gibi olur.. 10 yıllık tecrübe konuşuyor. Bende jikle iptal ama motor çok düşük devirde çalışıyor rölantideyken

3. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Karburatorcu jikleyi iptal edebilir yada devrini daha asagi indirebilir

4. erener01

erener01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    198
    Ad Soyad:
    ömer erener
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    tsk ederim arkadaşlar..

karbüratörle lpg tüketim değeri düşer mi? bir alaka olurmu cok yakıyor 30 krş km 'ye...

5. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    eder. güzel bi ayarve temizlik hem az yaktırır hem performansı arttırır.

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    erener01 bunu beğendi.
  7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @koray2907 hacım, bende senin tavsiyen üzere arabamı Konya'da bulduğum Karbüratör tamir ve temizliği yapan bir ustyaya götürdüm, Adama durumu anlattım. Tamam bırak bakalım dedi, sonra akşam gittim. Temizlik yapmamış, dediği şu : " Aracın karbüratöründe pek fazla sıkıntı görmedim, avans ayarı yapıldı, lpg ayarın yapıldı, sıkıntı yok."
    Ama benim kendime göre problemlerim devam ediyor, yani araba düşük hızda çok tatlı ama 140'ı gıdım geçmiyor, sabah ilk çalıştırdığımda boşda iken gaza basınca titreme yapıyor, araç devir düzensizleşti ( devir aniden düşüp stop ediyor belli bir süre) , subap sesi ve vuruntulu çalışma var...

Tavsiyen nedir ? Aracı geçen gün, Dynomoss Auto Ceheck up'a soktum, Adamlar baya bi inceledi, Aracın mekanik kaporta ve yürüyeni mükemmel dediler, lakin Motorda az bir üfleme, az bir yağ yakma, vuruntulu çalışma ve sübap sesinin geldiğini, performansının çok düşük olmadığını 23 yıllık ve 270 bin km civarındaki bir araç için dediler... Sen ne dersin ? Ne yapalım ?

düşüncem, Ankara'ya göndermek Karbüratörü, iyi bir baksınlar mazda servisi aracılığı ile... akabinde gen bakıyım olmadı rektefiye değilde motora iyi bir baktırıyım...

8. erener01

erener01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    198
    Ad Soyad:
    ömer erener
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    daha önce şahin marka aracıma karbüratör bakımı yaptırmıştım ama tüpte kullandığım için aracı hiç bir şey fark etmemiştim ama inşaallah deneyeceğim kısmet artık karbüratörü temizletim tekrar

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Adam karbüratörü sökmüş mü ki?????? Nasıl anlamış sıkıntı olmadığını? Sökmeden anlayamaz ki? Diyaframları yırtılmış olabilir, içindeki memeler, ufak delikler tıkanmış olabilir.. Bunları mikroskopla bakıp mı görmüş acaba? Bence adam üşenmiş uğraşmamış.. Arabayı ustaya bırakıp da gitme öyle.. Başında kal, napıyor, ne ediyor bi bak, incele.. Yahu ben 1.3 le otobanda 140 rahat görüyorum, bassam gider yani.. Baskı balata ne durumda? debriyaj balatasını değiştirince de baya fark ediyor perfonmansta.. Buji ve buji kabloları ile hava filtren de yeni olmalı..
    Sübap sesi, vuruntulu çalışma varsa sübap iticilerinin değişmesi lazım.. Bu değişince hem ses kesilir, hem de motor devri bi düzene girer.. Az bi yağ yakma ve üfleme bu yaşa ve km ye göre normal karşılanmalı.. Ben yakın zamanda tekrar götürcem karbüratör temizliğine.. çünkü her ne kadar hava filtren bile olsa mikroskopla görülecek derecede toz geçiyor elbet.. E türkiye de satılan yakıtlarımız ne derece temiz, ne derece katkısız allah bilir.. Bu da zamanla karbüratörü tıkıyor.. yada devirli kullanımda, motoru zorladığında diyaframı yırtabiliyorsun.. Şimdilik elleme bence.. yüksek hız ve yüksek devirden kaçın.. araç gitmiyorsa daha fazla zorlamanın anlamı yok.. 0-100 hızlanması ne durumda peki? kalkışları atik mi? ani hızlanmalarda 1 ve 2 de patinaj atıyor mu? patinaj atmıyorsa baskı balata ve karbüratör derim

bykadir bunu beğendi.
  10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @koray2907 abi, Konyalı ustalar işte böyle valla ? Adama fiyat sordum 250 TL dedi, tamam dedim... Pazarlık bile yapmadım...
    Ben ordayken karbüratör kapağını felan söküyordu, ama başında kalamadım iş yoğunluğundan ötürü. Baskı balatası ne durumda bilmiyorum ama ilk aldığımda Mazda özel servisine götürdüm ve" aracı yeni aldığımı ne sıkıntısı varsa giderilsin" dediğimde bana bu problemden bahsetmediler, hani bitik olsa değiştirirlerdi...
    Buji kabloları yeni, hava filtresi yeni...

Abi, " yüksek hız ve yüksek devirden kaçın.. araç gitmiyorsa daha fazla zorlamanın anlamı yok." diyonda gönül dinlemiyo :D:D
    0-100 hızlanması iyi yani ben önceki 1.3 yumurtayla karşılaştırdığımda mükemmel bir sorun yok... Kalkış atik, 1 ve 2'de pati alıyor...

Hatta geçen gün Adliye'ye duruşma vardı, evrak yetiştiriken, çevre yolunda 110-120 bastım, bir kaç e-30 bmw tokatladım makasladım, ışıkda geldik tip tip bakıyorlar.... :p

Amma araç dolu olsun uzun yolda basmıyor, bide yokuş görmeye gelsin bayılıyor, LPG ayarına baktırdım kısık değil ayrıca benzinde'de aynı... birde uzun yolda 0,25 krş yakmış daha az yakması lazımdı gibime geldi...
    "Yalnız şu varki 2-3 gündür belli bir süre devir düzensizliğinden stop ediyor asıl halletmem gerekende o..."

2 Seçeneğim var abi;
    1- şu aralar gene etrafımdaki arkadaşlar yaz olunca klasik merco'larını çıkarınca benim devreler yandı.... Klasik merco hastasıyım...Diyom satıp,
    bende 230.6 merco yada w123 kasa 200e otomatik merco alıyım diyom....
    2- Mazda servisi Ankara'da bir ustadan bahsettiydi karbüratörcü ona gönderip temizletip sıkıntılı yerlerini tamir ettirip biniyim zira (ön düzen iyi, kaporta boya iyi, lastik jant yeni, iç iyi...)....

Teşekkürler.

bykadir bunu beğendi.
  11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    250 TL karbüratör baktırmak için ÇOOOK :eek::eek::eek: fazla.. Burda, karbüratörün durumuna göre 70-150 TL arasında para alıyorlar.. Sıfır karbüratör mü alıyon sen, naaptın:confused: 0-100 ilk hızlanman iyi gibi.. Aracın sanki torku düşük gibi, yani çekiş kuvveti düşük gibi.. Bu da motor zayıf olduğu için olabilir.. Hani dedin ya sübaplardan ses geliyor, biraz yağ yakıyor ve üfleme var diye.. Buna bağlamak da mümkün.. Her ustaya güvenmem ben.. Dostlarımın tavsiyeler doğrultusunda giderim. Devir düzensizliği ve stop bir çok nedene bağlı olabilir.. İstersen aracı ilana koy, Seninkisi gibi 12.500 tl den giden var

Tilki bunu beğendi.
  12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi, Mazda Özel servisine uğradım, onlara durumu söyledim, onlar benim aracımın ilk bakımını yapmışlardı. Motorun durumunu biliyorlar...
    Ustanın dediği şu : " Senin aracın, karbüratör mil ve tablası kırık ve bu yüzden hava alıyor, karbüratörü yaptırmamız lazım, temizlik ile olmaz. Buda sana 250 TL'ye mal olur. Böyle yaparsak aracın rahatlar dedi. Eğer arzu edersen Komple motorunu rektefiye eder, hemde iticiler sübaplar değişir buda sana 3000 TL'ye mal olur ama hiç gerek yok senin aracını test ettim, aracın iyi uzun yolda ise 140-150'nin de üzerine çıkma gerek yok 23 yaşında araba." dedi... Aynen bunu dedi. Bende şöyle düşündüm, Pazartesi son bir şans verip Karbüratörü tamir ettiriyim... belkide değişecektir bilmiyom zira ankaradan parça gelcekmiş, eğer şöyle düzen iyi olursa bu sene binerim ama olmaz, tadımı kaçırırsa, Konyada 2 tane mercedes klasik var birini alıp binerim bi delilik edip @koray2907 abi.... :D
    Vakit ayırdığın için çook teşekkür ederim.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    E tamam abi, sorun karbüratörde işte.. Karbüratörcü ne yapıcak? Söküp temizleyecek, varsa değişmesi gereken bir parça değiştirecek.. 250 tl normal o zaman abi.. bi üst kasa mazdalar da güzel hani, aklını çelmek gibi olmasında :)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-masrafsiz-takasli-208355387/detay

14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet abi, aslında o bir üst kasa mazda'larda hoşuma gidiyor... Çalıştığım yerde bi abide var ama onunki pek dökük... Aslında aracım da çekiş bi düzelse geri heryerinden memnunum yani gidişi, konforu iyi... neyse bakalım hallolmazsa gene kafa yorarız... inş... :D
    Bu sabah bıraktım ustaya, usta karbüratörü yapacak, baskı balatayı kontrol edecek... bakalım inş... @koray2907 ....

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Nedir son durum?

16. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @koray2907 aracı akşam teslim aldım, karbüratörün üst kapağını orjinal bırakmış, gerisini yenilemiş. Motora kaydırıcı tabir ettiği bir katkı eklemiş... Baskı balata çok problemli gözükmüyormuş... Şırıngalı garip bir aletle egzos ve motor suyundan numuneler aldı baktı felan...ve ustanın dediği araca masraf etmeden bu şekilde bin, motorda üfleme var mavi duman atıyor dedi, Rektefiye ederse sübap ve ititcelerin hepsi değişirse yani full bu şekilde 2500-3000 TL arası tutar dedi... Bende tamam dedim. Ayrıldım, Çevre yolunda Aracı lpg ve benzinde test ettim, rolantide oyanama veya stop etme olmadı ayrıca biraz daha atikleşti araç, ama sesi gene yüksek... Ya biraz binip denk getirirsem satıp üzerine 2000 tl koyacam yada 3000 TL ye yaptırıp canavar gibi bincem... bakalım... şimdilik durum bu hacım.... :)

17. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Anladımm.. O zaman ustanın dediği gibi aracı fazla yorma, satmayı düşünebilirsin, üste 2-3 koysan daha iyisini alırsın.. enjeksiyonlu araba gibisi yok ya

18. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla @koray2907 milletin hor kullandığı arabaları alıp adam etmekten bıktım... Bizim konya'da durum böyle ne yazıkki.. Azcıkta ben titizim... İnşallah biraz biniyim bi delilik yapıp biraz para bulup az yüksek modelli alıyım inşallah... Geçen bir arkadaşda otomatik elentra vardı kedi göz gibi olandan 15000 demişdi... inşallah öle bişi alırım...

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İnşallah ya, şimdilik perfonmans bekleme bu araçtan.. Eğer perfonmans bekleyecek olsaydın 91 kasa civic alabilirdin

Tilki bunu beğendi.
  20. erener01

erener01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    198
    Ad Soyad:
    ömer erener
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    koray2907 arkadaşımın tavsiyesi üzerine karbüratör temizliği yaptırdım ayrıca otomatik jikle ve rölanti ayarını yaptı araç sanki yeniden doğmuş gibi oldu çok sessiz ve istediğim gibi tabi ki yakıt değerini daha ölçemedim ama memnunum şimdi kesinlikle yapılmalı...

Bu Sayfayı Paylaş