Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Milenyum kasa kaza sonrası

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda osman aşcı tarafından 22 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Tabiki servis sonucta para cepten çikmayacak sigorta sirketi ve servis aralarinda hallediyorlar para konusunu genelde anlasmalari oluyor

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    arabanızda 2000 lira civarı hasar mevcut benzerini ben yaptım civarı diyorum tam şu kadar demiyorum çünki bilemiyorum :(

ancak şunları kesin biliyorum; eğer arabanıza çarpan karşı tarafın kaskosu yada sizin kaskonuz varsa o kasko şirketinin anlaşmalı olduğu yetkili hyundai servisine gidin kasko orjinal parça kullanımına müsade ediyor ama trafik sigortası piyasadan en ucuz dandik parçayı servise getirip al bunu tak diyor tecrübeyle sabittir, hasarsızlık indiriminiz varsa sizin haklı olduğunuz taktirde bu indirim kaskodan işlem yapılsa bile devam edecektir

bir ikincisi arabanıza sağ ön tekerlekten vurmuşlar olaya sadece kaporta olarak bakmayın kazalı Accent inizde ön sağ porya taşıyıcısı ön sağ amortisör braketi ön sağ jant ön sağ direksiyon rot kolu ön sağ salıncak ön sağ rot ucu eğilmiş bozulmuş olabilir porya bilyası dağılmış olabilir ve ciddi ön takım sorunları yaşarsınız bunu servise gittiğinizde mutlaka söyleyin eksper mekanik aksamdaki hasarı genellikle görür ve onarılmasını söyler ancak baştan savma iş olmasın mesela ön sağ amortisörü değiştirirler solu değişmezler onu parayla kendiniz değiştirebilir yada sorun çıkmayacak kadar yeniyse aynı bırakabilirsiniz

aynı şekilde şase de de kayma olmuş olabilir göçük çok derin o sebeple yetkili hyundai servisi derken önce araştırıp yakınınızdaki en iyi servise götürmenizde fayda var bu tip kaza yapmış otomobilleri çevrede sanayide baştan savma yapabiliyorlar ama serviste şase mastarı var lazerli ön takım ölçüm cihazı olan boyasız göçük düzeltme istasyonu bulunan hyundai servisleri var hani uzun lafın kısası sadece kapı göçse sanayide ustaya yaptırabilirdin ama hasar çok :(ve teknik hasar olunca servise gitmeni yani iyi bir servise gitmeni öneririm

aracı tamirden sonra aldığında iyice test etmelisin iyi bir hyundai servisi müşteri memnuniyeti sebebiyle arabaya telefon numarası bırakacaktır bir sıkıntı olursa sonradan arayabiliyorsun ben yaşadım biliyorum sıkıntısız çözdüm.

arabası olanın başına böyle dertler geliyor çok geçmiş olsun çok üzücü birşey ben böyle şeyler yaşadığımda bir hafta yemek yiyemiyorum uyuyamıyorum, tek temennim inşallah eskisinden güzel olur.

reklam olmasın ama DKY ye götürebilirsin istanbul esenler tuzla çok uzak değil nasılsa sigortadan yaptıracaksınız

3. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    ok sağol kardeşim

4. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    aleykum selam nejdet abi sağol ALLAH hepimizi korusun. benim niyetim zaten sadece çamurluğun değişmesi eğer kapı gönderirse sigorta gelen kapıyı taktırmayıp satmayı düşünüyorum.abi birde pazartesi günü tamirciye vekalet verdim eksper gelip dosyayı hazırlamış bile.o yüzden malesef servis işi artık geçti.

5. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    sağol murat gürbüz

6. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    bu yazılanları keşke vekalet vermeden önce okusaydım firim değişirdi büyük ihtimalle ama artık çok geç kimsede yönlendirmedi servise git daha iyi olur diye bende can sıkkınlığından veriyim şu vekaletide olsun bitsin biran önce dedim keşke bir kere daha düşünseydim ama ilk defa başıma gelen bir durum olduğu için tecrübesizlik işte inşaallah acı bir tecrübe olmaz.

7. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    arkadaşlar dün eksper gelmiş.ramirci beni çağıracaktı ama eksper gelmeden önce telefon açmamış aniden gelmiş o yüzden tamirci bana haber verememiş.tamirci beni aradı eksper geldi gitti az önce dedi ne oldu abi peki dedim ben eksperden herşeyi istedim dedi ama eksper arkadaş araba 2000 model olduğu için parçaları olmayabilir demiş eğer yoksa parasını yatırcakmış hesabına durum bu.ayrıca bu tamirci sanayide değil mahalle arasında olur ya dükkanlar o tarz bir yer.

8. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    arkadaşlar bu arada servis dediğiniz özel servisler değilmi ?sigorta şirketinin kendi anlaşmalı olduğu servisler yani.
    bu durumda hyundai yetkili servisinde aracımızın hangi şartlarda onarımını yaptırabiliriz?

9. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    bu öntakımların kontrolünü benim söylememe gerek varmı yoksa zaten arabayı teslim etmeden önce tamirci baktırıpmı teslim eder.

10. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    benimde karşı tarafında kaskosu yok malesef herşey sigortadan:(

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hiçbirşey için geç değildir onarıma başlanmadıysa seçiminizi değiştirebilirsiniz, insan böyle durumlarda karar veremiyor haklısınız kazaya üzülmek çok kötü zor oluyor:(

Sigortanız veya kaskonuz hangi firma olursa olsun yetkili hyundai servislerinde tamir onarım yaptırabilirsiniz ama bazı servisler işi kısa sürede az maliyetlerde halletmek için kendi bünyelerinde kestirme yoldan sigorta hizmetide veriyorlar eğer sigorta hizmeti de veren bir servise giderseniz sigorta veya kasko firması yetkilisine anında ulaşıp eksper hizmetini saniyeler içinde halledip bir iki saat içinde onarıma başlayabiliyorlar. Bazı servislerde sigorta acentesi eksper arasında telefon faks yollayıp iş uzuyor.

şu alttaki servisler tam yetkili sigorta hizmetide veren birkaç servise örnektir mesela ve bu tip servisler kendi anlaşmalı sigorta şirketleriyle daha hızlı çözüme ulaşabilirler
    Hyundai Dumankaya | SİGORTA
    HYUNDAI || Sigorta || Hyundai Yetkili Servisi || Hyundai Araç Satışı || Hyundai Yedek Parça || Gebze Hyundai || Kocaeli Hyundai || İstanbul Hyundai
    HYUNDAI - HUNKO

arabayı onarıma götürürken direksiyonda yolda gidişte bir tuhaflık varsa zaten hissedersiniz, kaportadaki durum bariz ortada ancak yürür aksam için eksper tamir edilen yerdeki teknikerler ile görüşerek detaylı şekilde onarılmasını isteyebiliyor yinede önceden hatırlatmak söylemek iyi olur sadece kaportaya bakıp geçmesinler. Benim park halinde iken çarpmışlardı ve ön takım hasarı vardı direksiyon düz yolda hafif yan duruyordu ve kaza sonrası servise gittiğimizde hemen söylemiştik direksiyonda problem olduğunu ve amortisör porya bilyası porya ve aks sorunu gidermek için değiştirilmişti, zaten tekerlekteki kocaman tampon vuruğu izi çarpan arabanın boyası ön takımın ne şekilde bozulduğunu gösteriyordu.

Bu Sayfayı Paylaş