Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MİD BASS

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda nazmi37 tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    --ÖN--
    Alpine SPG-17CS yada Pioneer TS-A172C
    --ARKA--
    Pioneer 6992
    --Amfi--
    Sunny SJ B4B76

bu seti düşünüorum...toplam 350TL ci<a href="#" target="_blank">varında...

daha uyguna daha iyi yada bu fiyata daha performanslı bi set bilen varsa yardımcı olabilir mi???

bu mid olmadan set işi olmaz mı...mid kada ii ses veren daha uygun yada aynı fiyata amfi istemeden hemen hemen aynı <a href="#" target="_blank">performansta kolon yokmudur ön kapılar için..mid alırsam eğer kapılarımdaki orjinal tizleri mi söküp takacaklar yoksa midin tizleri ayrımı takılacak..amacım orjinalliğini bozmadan güsel ses almak...teybi değiştirmek istemiorum..

2. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kolonları veya amfi yi nasıl değiştirirsen değiştir, ses performansı(yani kaliteli müzik, yüksek ses -gürültü demiyorum) en fazla %10 düzelir.

teybimizin çıkışlarının düşük olduğu yazılmış..yanılmıyorsam 4x45 veya 50 watt ki hiç düşük değil. oto teyplerin %80 i 4x50 dir zaten..

şöyle söyleyeyim..benim era da usb siz teyp var, dar olandan..ses seviyesini 25-27 ye getirince güçlü bas ı olan müziklerde bası boğuyor. bunu yok etmenin yolu daha yüksek watt lı hoparlör almaktır. era dakilere bakmıştım 60 watt ve markası hyundai..bu 100 watt olursa..kapıdakiler kaç watt bilmiyorum onlarıda 80 watt yaparsak bu sorun ortadan kalkar..ama hala çok kaliteli müzik dinlenmez. şu anda ne ise o dur..

daha kaliteli müzik için teybin değişmesi lazım. sonuçta bu teybin donanımı ile ilgilidir..yani içindeki dahili anfi sistemi etkilidir bu işte.

bence önce teybi değiştir..aldığın sesten memnun kalmazsan hoparlörleride sonra değiştirirsin..tavsiyem;

http://www.hepsiburada.com/pioneer-deh-2120ub-usbauxcd-r-cd-rw-mp3-wma-wav-calar/productDetails.aspx?categoryid=26080&amp;productid=otaytdeh-2120ub

önce bunu al..maddi sorun var dersen borcu btince hoparlörleri değiştir..2100 modeli kırmızı tuşlu..bu yeşil..bizim gösterge aydınlatmalarıda yeşil olduğu için bunu tavsiye ettim. ikiside orada var görebilirsin..

usb...mp3 için aux-in...amfi için rca çıkış...ve bizim direksiyona ait soket varsa..direksiyondaki kumandalar için hard-wire soketi var..

50 watt çıkış için 50-150 watt arası hoparlör yeterlidir..amfi mevcut 50 watt lık teyp çıkışını 100 watt a çıkarır veya amfisine göre daha yükseğe..çıkışı 100 watt yaptıktan sonra amfi ile..işte o zaman 200-500 watt lık hoparlörler takabilirsin...kısaca amfi düşünüp düşünmediğini hesaba kat almadan önce..makul seviyede müzik dinlemek için teyp lerin amfiye ihtiyacı yoktur.

mid denilen hoparlörler normal düz ses verir, fazla bas beklemek hata olur..2 yollu alınacaksa woofer-tiz olmalı..

pioneer ın accent a tavsiyesi; ama bunlar sadece ön kapı için
    http://www.pioneer.eu/eur/products/car_accessories/Hyundai/Accent/03-2006/index.html
    Düzenleyen : mdx78

3. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgilerin için teşekkürler ama bişi daha sorcam...amfinin görevi giren ses gücünü yükseltmek bildiğim kadarıyla..benim teybim 45w sa amfiden çıktıktan sonra 80 olmicak mı?(örnek verdim sadece misal olarak) 285 tl lik teybe daha temiz ses vercek diyede arabanın orjinalliğini bozmak istemiorum tek derdim bu...eğer illaki teybin değişmesi gerekiosa sanırım 4 tane yeni kolon alıp oturcam aşşa..amfi falan yada mid bass takmicam..kapılara takıcam 2 yollu kolonu onlarla idare edicem..

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tabi ki..teybin 45 watt ını amfi..amfine göre 80-100-120 watt a çıkarır. ses kalitesine etkisi yukarıda yazdığım gibi %10 olur, o da sunny le falan olmaz gibime geliyor. amfi kullanmanın esprisi daha yüksek sesle müzik dinlemek ve bass kalitesini arttırmak için kullanılır. sub-woofer la. pioneer ın sitesinde nominal giriş değerleri var..45 watt lık teyp e 260 watt lık pioneer takabilirsin..yukarıdaki linkte var..ön kapılara ts-e170ci taktırsan ses kalitesi artar dediğim gibi ama ne kadar artar o teyp hoparlör uyumuna bağlı.
    **yani mevcut hoparlörlerimizin kötü; teybimizin iyi olduğunu düşünelim. madem teybimiz iyi hop leri değiştirince ses kaliten artar..ama teyp te dandikse hop değişmen bir işe yaramayacaktır.

tmm o zaman önce hop değiştir..tatmin etmezse ve düşünürsen teyb değiştirmeyi sonra düşünürsün..ön kapılar için yukarıdaki modeli bulmanı tavsiye ederim. fiyatını bilmiyorum ama az pahalı gelirse ts-a170ci biraz daha ucuzdur sanırım. tiz-bas ayrı hoparlör ve ayrıştırıcısı var. eminim iyi ses verecektir
    bizim kapı hop leri 17 cm mi 13 cm mi...13 se aynı hop 13 ü de var..
    ts-e130ci

buradan türkçe broşürü indirebilirsin
    http://www.pioneer.eu/eur/products/25/132/TS-E170Ci/media.html
    Düzenleyen : mdx78

5. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    jbl 16cm mid=140
    sub bas kabinli=180
    amfi jbl 4*60=225 yada 4*80=385
    kablo seti=65
    anfi çıkış çevirici=25
    arkalara kenwood 6*9 =250
    işçilik=100
    kablo set=60tl
    işçilik=100
    üstteki jbl olan takımda bagajda kabinli bass olcak alttaki DLS olan takımda olmayacak...1000tl yi geçen bi set bu...sizce uygunmudur yoksa çok mu uçuk???bi arkadaşta LG nin kolonları vardı arkada6*9 bagajda jbl 1000w bass bide bilindik ama düşük bi güçte bi amfisi vardı canavar gibi çalıodu...ön kapılardada hiç kolon falan yoktu...toplam 400e maal etmiş...sen sadece bagaja bass koy amfi koy yeter diolar...kafam çok karıştı ya 1000tl den olacam yada 400 500 e güsel bi ses alıcam ben bu arabadan...

6. mid bassta goldmasterda çok iyi açlıyor dinledim LOUD u actınmı inletiyor resmen oratlığı birde anfiye bağlarsan bu iş biter hemde 80 lira mida bas takımı...dengeleyicide var..

7. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nası yani sadece mid bass mı koydun...bana dediler ki tek başına mid bass bi işe yaramaz illaki bagaja bass atıcan...bagajıda öldürmek istemiorum..ya illaki adam gibi mid arkalara güsel bi kolon ve amfiyle güsel ses alcam ama cesaret edemioru...500e falan halolur bu iş ama bakalım

8. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar üstün körü bir iş yapmayınız yoksa sonuçlarınız hüsran olur beklediginiz bir sesi alamazsınız ben aracımı satarken burda cok düşük fiyata 750 YTL gibi bi fiyata

pioneer 2900MP =&gt; ana ünitem
    pioneer TS-A 132C =&gt; mid bas
    JBL 1605A =&gt; mid bas
    JBL GTO5 =&gt; subwoofer
    edison 404A =&gt; ampli

yazdıklarımısatmayı denedimalacn cıkmadı 1000 YTL ye başkasına sattım
    şimdi arkadaşların aklında bulunsun cunkibi akustigi yaratmak cok zor yarattınmıda bundan kopmak cok zor

MİD BAS lar sadece teyipleçalışmaz MİD basların Wat gücü 13 cm liklerde 140 17 cm liklerde 210 durbu wat gücü sadece bir kere verecegi yüksek ses için gecerlidir bide bunun RMS degeri vardır RMS degeri sürekli size verecegi gücü simgeler 13 cm lik mid lerin RMS gücü40w-50w civarı 17 cm liklerin 70w-80w RMS arasındadırsiz bir hata yapıp wat gücüne bakarak alıyorsunuz YANLIŞ!!!!! teybinizin wat gücü 45w veya 50w dir ama bu size sürekli verecegi gücte 20w veya 25w RMS tir mid aldıgınızda mutlaka ama mutlaka ampli almak zorundasınız ampli aradaki farklı oranlardaki RMS degerlerini dengeliyor ve size daha güclü bir performans ve ses kalıtesi sunuyor şöyle diyelim birde mid aldınız aracınıza bagladınız o midlerden %20 bir güc alırsınız ama ampli bagladıgınızda %90 larda bi verim alırsınız buda sizin moralinizin cökmesine sebep olur bir aracta en güzel uyumlu müzik dinlemek isterseniz yukarda yazdıgım set gibi yapmanız lazım 4 mid aldınız ampli aldınız o mid ten sadece ses tiz ve cok az bi bas sesi alırsınız subwofer eklediginize büzik grubunun son parcasınıda eklemiş olursunuz vesubwofer alırsınız içiniz titreye titreye dinlersiniz yani hepsinin muhakkak bi görevi var mid almıyayım bas alayım dersenizde sırf bas sesi alıp müzigi duyamazsınız şöyle düşünün evinizeev sinema sistemi alıyorsunuz size sadece hoperlörleri verip bası ve ampliyi vermeselernasıl bi ses cıkar? yada ampli ile bası verip hoperlörleri vermeseler nasıl bi ses alırsınız herşey orantılıdır bu işlerde birini alırken birini almamazlık yapmayınız yoksa hüsrana düşersinizböyle bi işleme kalkışıcaksanızda fiyattan kaçmamanız lazım bu işler hem riiskli işlerdir bir hatada aracınızı muhakkak yanar ve bişey yapamazsınız

benden tavsiyeler bunlardır hangi tesisat ustasına gidip sorarsanız sorun muhakka bu verdigim cevabı vericektir ben kendi tesisatımı yapmak için 1 yıl ugraştım yaptım ama en fazla 3-4 ay dinledim askere gelkdim ve şu andada askerdeyim ve tesisatım 1000YTL ye satıldı ben 1.200 e kurmuştum artık başka araclarıma diyorum

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    13 cm component takımı şu kadar watt 16 cm component şu kadar watt diyemezsin . nedenine gelirsek , her marka ve model bir olmaz ... 13 cm 90 watt rms gücü olan component varken 16 cm 30 watt rms değeri olan componentlerde var ...

dediğin çok doğru , mid takımı ( component ) kullanacaksanız eğer mutlaka ama mutlaka yükseltici kullanmanız gerekir aksi takdirde verim alamazsınız ... componentin ohms değeri ne kadar yüksekse o kadar berrak ve kaliteli ses alırsınız , tabi iş burda yine yükselticide bitiyor ...

müzik ayrı bir zevkdir , kimisi bas sesi dinlemeyi sevmez ...
    kaliteli ürünler ile toplanmış bir müzik sisteminde subwoofere ihtiyaç yoktur . componentler müzik kalitesini en üst seviyeye çıkarsın diye tasarlanmışlardır yeterli bas sesini size verecektir ...
    tabi dediğim gibi kişiseldir dinlediginiz müzik tarzına göre bas sesi yakışabilir , klasik bir müziğe bas ne kadar yakışmıyorsa , clup tarzı bir müziğinde vazgeçilmezidir ...

Saygılar
    Mirkan ŞENOL
    Düzenleyen : mirkan

10. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mirkan bırak ya sen git bıldırcın avlaaaa he bu aradaa silahıda bor power ile yağla harika verim alırsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar realde gördüm,goldmaster marka bir anfi var 2x500 watt veya 4x250 watt çıkış gücü var.Fiyatıda 180 civarıydı sizce nasıldır bu anfi?

Bu anfi 4 tane oval+1takım component(önlere) + pıoneer subwoffer =KALDIRIRMI?

12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bor pover yağ değilki :D katkıdır ... ben 444 ile yağlıcam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yazdığı watt değerleri doğruysa kaldırır, 2 kanalı köprülü olarak woofera aktarırsınız, kalan iki kanalı da kolonlara.

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    öne takılacak olan componentleri bağlamaya gerek varmı?Eğer bağlarsak ses kalitesi artarmı?Birinden duydum önleri anfiye bağlayınca kısa sürede patlar falan dedi ben inanmadım ama doğruluk payı varmıdır?

15. sanırsam turuncu kafalıyı diyorsunuz burdaki realdede var 94 küsür lira çok iyi bass cıkarıyor dengeliyiciside var alınabilecek bass aslında..

16. ürün resmide bu olsa gerek..

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    aynısı Arkadaşta Varda Geçen Gün Söküp attıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Hemen Patlıyolar..

18. erkan

erkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 çift hertz marka mit takımı =280tl
    anfi : kicker marka zx 350.4 = 320tl
    toplam :600tl çok güsell ses alırsın

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

çok geç yanıt veriyorum ama, orjinal önlerden bahsediyorsan, bir süre sonra patlatır, orjinal hoparlörler çok dandik oluyor, teybin 50 wattlık çıkışına anca dayanıyor, amfiyi bağlarsan patlaması muhtemel.
    komponentleri patlatmaz kolay kolay, ya da komponentleri orjinal teyp çıkışından besleyip, ovalleri ikili paralel bağlayıp amfiye bağlayabilirsiniz, patlatmaz kesinlikle, hem de çok canavar ses çıkartır.
    ovaller 8 ohm, paralelde 4 ohma düşer, sorun olmaz.

Bu Sayfayı Paylaş