Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

michlen lastigim balon yapti

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hakan84 tarafından 29 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    rot balansçı usta bana düz çizgilienine ve en az üç kanallı lastikler terciğ ediniz dedi marka ne olursa olsun..

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aynen bendeki dunlopların desenide bu tipdi taneside hiç ucuz değildi ben zamanında 230 tl vermişdim tanesine..

3. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    michelin < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lastlklerinde sadece energy saver lastiklerin yan yanaklari zayif. yanak korumasida yok.
    İnce yanak lastiklerin cogunda yanak destegi var.buda yanaklari kuvvetlendiriyo.

4. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende de bir ara sport lastikler vardı ve hep yolun eğimine göre aracı sağa sola çektiriyordu. Bilgili bir arkadaşım bu lastiklerin iç çapının çok az da olsa daha dar yapıldığını ve yüksek hızlarda araba aşağı baskılandığında lastiğin içinin de yola basmasının bu yolla sağlandığını söylemişti. Sport lastik mantıken düşük hızda kullanılmayacağı için bu bilgi bana mantıklı geldi. Ayrıca başka arkadaşımız lastiğin en az üç kanallı olması gerektiğini söylemiş. Bu çok önemli bir husus. Ayrıca en dışta dışa dönük radyal kanallar da olur ise özellikle ıslak zeminlerde su tahliyesini iyi yapar ve su yastığı etkisini minimuma indirir. Dikkat ettiyseniz bir çok kar lastiğinde yağmur oluğu bulunmaz. Benim kışlıkta petlası tercih etme nedenim de yukarıda saydığım iki özelliğinde bulunması. Erimiş karda ya da yağmurda 4 mevsim lastiğin avantajları da bu lastikte var.

Düzenleyen : volkan3156

5. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Lassa atractayı yazın 90 TL'ye almıştım, ne kadar artmış fiyatı öyle https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. bebeğim

bebeğim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese iyi günler bütün yorumları okudum benim aracım 1.5 aksen era vgt dizel lastiklerim 185 65 r14 bu arçlar için en uygun lastik hangisidir teknik olarak gerçek bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim hepinize kazasıs yolculuklar dilerim

7. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
  8. esdargon

esdargon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    yusuf şimşek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    benim fikrim biriston neden dersenin zaten araçlarımızın amitisör bakımından zatyıflıgı var mıchlen gibi Continental gibi sert lastikler almayın yumuşak olsun yolda rahat edersiniz takırtı zaten oluyor aza indrisiniz gaza yüklendiginde yazın ses çıkaran lastikler idalimdir
    r19 europa gibi araba mıchlen aldım ömürlük gibi lastik ama 35 ön hava fazlasında setlerde torpido düşecek gibi oluyo

9. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben brigstone kullanıyorum çok da menmunum

10. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aynen brigstone benimde tercihimdir öteki araçlarımda hep brigstone kullanmıştım şimdiki aracımda wee rubber city star v2 diye bi lastik var bilen veya kullanan varsa nasıl bi markadır ??

11. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    ıyı aksamlar
    lastık konusunda herkesın ıyı kotu bır dusuncesı var lastık konusunda sıkıntı yasayan dostlarım ıcınde bulunduğum ve bıldıgım bır kac bılgıyı paylamasmak ıstıyorum
    evvela hep soylerım yerlı malı yurdun malı ancak ne yazıkkı yerlı malı lastık arge konusunda cok zayıf bunuda suna ıstınaden soyluyorum buyuk markaların argedekı bır ıkı muh alıp yenilenmek yerıne hazırdakinden vede bılınenden devam edıyolar gonul ıstıyor kı ne Fransız ne amerıkan nede farklı bır ulkenın lastıklerını kullananalım ama bır gerçek kı yerlı malı fırmalar ozellıkle arge konuda cok da ıyı degıller ne yazıkkı..
    turkıye de sunuda unutmayın lastıgın bır garantısı yok yanı satıcı ınsanlar var dıyor evet doğru ama garantı kapsamında lastıgın degısme olasılığı sadece %1 gerı kalan kısım ıse kullanıcı hatası

bır arkadaşım sormus Accent era ıcın
    bridgestone b 330 evo kullandım son derce memnun kaldım
    arkadaşlarım sakın unutmasınlar ne kadar ekmek o kadar köfte
    bır lastık ucuzdur dıye yerlı dır dıye kanmasınlar lastıgın kalıtesı aynı fiyatıyla doğru orantılıdır
    zaten araştırdığınız zaman onunuze cok seçenek çıkıyor sız mantığınıza uygun olanını secıyorsunuz
    ör :
    goodyear lassa bridgestone turkıyede uretım yapıyorlar yanı fıyatladırmada hassas davranıyorla davranmak da zorundalar rakıp cok cunku belkı cok önceden daha farklı fıyat polıtıkalrı vardı ancak gunumuzde rekabet ortamı yüksek olduğu ıcın samımıyetle soylurorum kuruş bazında ındırım yaptıklarıda oluyor yanı ıthal yada vergı gıbı nedenlerden dolayı fıyat polıtıkalarını belırlemıyorlar marka degerlerını ve marka kalıtesını korumaya çalışıyorlar( yanı urettıklerı yenı degısen gelısen lastık teklonojısnı pazarlıyorlar) hatta daha da ucuz olsun dıye goodyear cınden bile lastık getırttı (cındekı goodyear fabrikasından )(sırf fıyat kırabilmek ıcın ) vede daha da onelmlısı turkıye okadar buyuk pasta kı lastık sektöründe goodyear bu pastadan gereklı payı alabilmek tukecıye daha ıyı hızmet edebilmek ıcın tarıhınde ılkkez turkıye goodyearın basına bır turk getırıldı oysa sımdıye kadar hep yabancılar vardı
    özetle son olarak hıc bısey bılmıyorsanız
    lstıgın uzerınde artık ses yakıt ve ıslak zemınde yol tutusunu gostren bır çıkartma var bunlarda bıldıgımız verımlılık standartlarında
    eger alıcanız lastık te böyle bır markalama yoksa kesınıkle almayınız

bır kez daha soyluyorum artık gunumuzde kotu lastık yoktur secım sızın elbette herkes kendı kesesine gore hareket edıcek ama urunun fıyatı kalıtesıyle doğru orantılıdır bunu sakın unutmayın biriyle ozelııgını yıtırmeden x km bır baskasıyla x+y kadar km gıdersınız
    türkiye yollarında ise en cok tercıhı lassa bridgestone ve goodyear goruyor ( satış rakamlarına gore)

saygılar

12. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bende 175 tabandan 185 tabana geçmeyi düşünüyordum. Hatta getz için en ideal tabanın 185 olduğu konuşulmuştu forumda. Şimdi neden 175 tabana geri dönüş yapmayı düşünüyorsunuz? Neden orjinal ebatlara geri döneceğinizi açıklarsanız sevinirim.
    Diğer yandan bende 140 TL verip energy saver alma arifesindeydim ki yazınızı okudum. Şimdi tamamen soğudum ama lastik almam da şart. Yol tutuşunun dışında sessiz de olmasını istiyorum. Bridg. b250 var diğer aracımda çok sertler. sesten şikayetçiyseniz bridg. b250 almayın.

13. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD

merhabalar
    goodyear ^^Goodyear Efficientgrip Performance ^^
    yeni bir ürün tüv süd onaylı...
    iyi bir lastik arastırmanızı tavsiye ederim
    saygılar...

14. semerkant62

semerkant62 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    sami erdem
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    michelin tr yollarına uyumlu bi lastik değil, burası da avrupa değil zaten. bridgestone yada lassa dan şaşmayacan

15. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Konuyu sonuna kadar okumadım fakat 1 ay boyunca lastik için araştırma yaptığımda her gittiğim yer michlen için türkiye şartlarına uygun değil çok yumuşak lastik balon yapar kullanmayın tavsiye etmem demişti.

16. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    hiç tavsiye etmem tekrar balon yapıyor ve balansı bozuk lastik gibi titreme yapıyor.parayı boşa atmadan yeni lastik almak daha mantıklı...

17. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Balon yapan lastik pimi çekilmiş el bombası gibidir.tamirde edilse güvenmemeli lastiğe en güzeli değiştirmek.Ne zaman nerede ne şekilde gümleyeceğini bilemezsin.

Hayatınız herşeyden daha önemli.

Saygılar

18. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok