Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Michelin Energy Saver

'Getz Forum - Club' forumunda Canhan83 tarafından 14 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. archers

archers Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok ıyı bır tercıh yapmıssınız bende 1 ay önce mıchelın energy serısı lastık aldım cok memnunum ıyı gunlerde kullanın

2. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    size de hayırlı olsun diyelim o zaman. :)

3. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün bende lastiklerimi değiştirdim. hala üzerinde gelen lassa mirattaları kullanıyordum yani 6 yıllık :) en sonunda değiştireyim dedim. kızaklamaya falan başlamıştı
    Energi saver ile b250 arasında kalmıştım ama, malum Tarsus'a gelen varsa yolları parke taşından ve energilerin fren mesafesinden tereddüt ettim, b250 almaya karar verdim ve takdırdım nitrogen ve balans da ücretsiz olmak üzere tanesini 80,00 TL 'Den taktırdım, sibopları değiştirdiler, bir yılda ücretsiz yol yardımı var, frenleri test ediyim dedim, tabi önceki miratta olduğu için lafı bile olmaz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizde benim gibi aynı 2 modeli düşünmüşsünüz. Ben Michelin i tercih ettim. Ayni sizde old. gibi Michelin servis kuralları içerisinde subap değişimi zaten yapılmak zorunda, subap değişimi, balans, trafik seti, 2 yıl garanti, 1 yıl michelin destek üyeliği verildi. Her ikimize de hayırlı olsun kazasız sürüşler dileğimle https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilerleyen zamanlarda her ikimizde deneğimlerimizi paylaşırız, ayrıca nitrogen farkını da söylerim :)

6. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bende nitrojen yok doğru. Dediğiniz gibi lastik ile izlenimlerimizi paylaşırız. Lastik aslında ihtiyaçlar doğrultusunda alınan bir üründür. Hem kısa mesafe hem daha az yol sesi,hem ıslak zemin performansı hem uzun ömürü bir arada içinde barındıran lastik daha üretilmedi. Konunun başında da yazdığım gibi B250 sert, bozuk yollarda dayanıklı ama gürültülü, Michelin yumuşak, yol sesi az. Eski lastiklerim Mirattaydı biraz sessiz sürüş olsun istedim ve taktırdım bakalım şimdilik her şey iyi direksiyon hafif yol sesi ve sarsıntı, süspansiyonlardan gelen seshissedilecek kadar düştü. Lastikler janta alışsın tam performansı 1000 km sonra görücem.

7. Nuri Öztürk

Nuri Öztürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun bencede michellin iyi seçim

8. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler, bence süspansiyonlarınızı düşünüyorsanız Michelin iyi seçim, bir de her otomobil sahibinin yaptığı düzenli lastik basınç kontrolü ki zor bişey değil her yakıt istasyonunda mevcut. İyi günler...
    Düzenleyen : Canhan83

9. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Michelinle 1100 km yol yaptım, sessiz ve konforlu oluşunun yanı sıra virajlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım yani arabanın limitleri dahilinde eski lastiklerle virajagirdiğimde bırakma eğilimine giren araç şimdi yola daha iyi tutunuyor. Dik yokuşta ve ıslak zeminde arabayı kaldırırken patinaj yapmaması sevindirici (eski lastikler olsa sağ sol yalpalamıştı) şimdilik 1100 km izlenimlerim bu şekilde iyi akşamlar herkese.

10. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de daha önce Michelin Alpin kullandım. Pirelli den sonra müthişti. Bursa ve Düzce de kullandığım için Alpin i tercih etmiştim. Araba müthiş bir yol tutuşu ve süspansiyona kavuşmuştu.

Nitrojen de bastırmıştım. Sıcak bölgelerde ve uzun yolda ısınmasını önlediği söylenmişti.Özellikle Antalya ve Mersin taraflarına gittiğimde faydasını hissettim. Dolayısıyla hızlıaşınmasını da engelliyormuş.

Tabi 3 yıl (40000km) kullandıktan sonra lastik yandan yarıldı. Daha pek aşınma da yoktu...

Asfalttan pek inmem diyorsanız çok iyi lastik Michelin.

Şimdiki aracımda Lassa var. Değiştirmem lazım. Yine Michelin düşünüyorum.

Admire 1.5 CRDI lerin orjinal lastik ebadı nedir? Üzerindekiler 185 60 14

Düzenleyen : obayazit68

11. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

12. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçen ay taktırdığım Michelin lastiklerin en az 500-600 km sonra rot ayarı yaptırdığım yerden tekrar balans edileceği söylendi, yapılacak olan balans ayarı lastikler sökülmeden mi yapılıyor???

13. harunlevi

harunlevi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar,henüz 1 haftalık getz kullanıcısıyım ve üzerindeki lastikleri michelin ile değistirmek istiyorum. acaba üstündekileri alıp,onuda belli bir meblaya sayıp yeni lastik verebilecek bir yer biliyormusunuz,ayrıca bu yaptığım şey sizce mantıklı mı?

14. Jander

Jander Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bazı lastikçiler eskilerini alıyor ama 3-5 kuruş para verirler,lastikler yeni ise sahibinden.com vs satmayı deneyebilirsiniz,meblağlar daha yüksek.

15. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Aynı lastiği bende kullanıyorum Polanya üretim benimki. Oldukça kaliteli sessiz yolu iyi tutan her konumda ve ortamda çok başarılı bir lastik. Bazıları yumuşak lastik çabuk aşınıyor deseler de uzun ömürlü ve kaliteli bir lastik.

16. harunlevi

harunlevi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin kullandığınız getzin orijinal lastiğimi yoksa michelinmi? birde karlı havada durum nasıl acaba?

17. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    valla benim aracımda b250 takılı haldeydi geçenlerde memlekete kar yağdı.aracım hafif eğimli yerdeydi de ben hiç yardımsız geri geri çıktım orada citröen c4 marka aracı çıkarmak için traktör çağırdılar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Gerçekten yardım almadan çıkmak çok güzelmiş https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

18. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Karlı havada sorunsuz sürüş istiyorsanız kış lastiği taktırmalısınız hatta daha da güvenli ve sorunsuz sürüş istiyorsnız bir de zincir takmalısınız. Bence aracınızı karlı havalarda çıkarmayın zorlamanın bir mantığı yok çünkü güzel havalarda araç sizi sırtınızda taşırken karlı kötü havalarda siz aracı sırtınızda taşırsınız başlı başına sorun... Lastik seçimine gelince kumho iyidir. Ama sessizlik,konfor istiyorsanız Michelin energy şiddetle tavsiye ederim. Ben kasım 2009 da 4 lastiğimi Michelin olarak yeniledim.

19. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Michelin energy saverla 4000 km yi bitirdim, geçenlerde jantım yamulmasına rağmen lastikte en ufak deforme olmadı gerçekten kaliteli bir seçim yaptığımın farkına vardım. Sorunsuz olarak kullanmaya devam ediyorum.

20. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 yılında 35.000 km michelin energy saver aldım 4 adet. aracımda öncelikle yumuşaklık, ses azalması ( sürtünme ) yol tutuşunda güven yakıtta ise düşüş gözledim. şuana kadar olumsuz bir durum yaşamadım. km 59.000 oldu ancak yazlıklarım ayırı kışlıklarım ayrı olduğu için en ufak bir deforme söz konusu değil. alırken stabil yollarda dişlerinin parçalandığı kırıldığı gibi vs negatif yorumları çok duydum/okudum fakat kullanım olarak ankara içi günde 70 km yol yapıyorum bu nedenlede sorun yaşamıyorum. Yağmurlu havalarda fren mesafesi oldukça iyi aynı bağlamda ıslak yolda yol tutuş ve virajlarda sağladığı hakimiyet tatminkar. şiddetle tavsiye ederim...

Bu Sayfayı Paylaş