merhaba , hyundai elentra 2012 otomatik lpg aracım 1 hafta önce seyir halinde iken aracımda tekleme sorunu yaşadım . lpg den benzine geçtim hala devam edıyordu sonrasında sanayiye gıttım benzin yada lpg pisliğinden olabilir dedıler aracı bıraktım sonrasında buji ve karbüratör kapak contası değişimi ile birlikte bobin değişimi yaptıklarını soyledıler. arac teslımı yapmadan önce conta testi yapmıslar foto attılar yeil renk ama rengin alt kısımda griye dönük renk oldugu ıcın sübaplardan şüphe ettiklerini ve üst kapağın açılıp sübapları kontrol etmelerinin gerektiğini 35 bin TL fiyatı oldugunu eger sübapların oldugu gövdenin teste gidebileceğini eger çatlak aşınma varsa komple motorun değişmesi gerektıgını soyledı motorunda ortalama 150 bin TL civarı oldugunu soyledı. aracı ya elden cıkarmam yada bu ıslemı yaptırmam gerekıyormus ... sonrasında baka sanayi sıtesınde 2 ayrı ustaya baktırdım sadece kaput açıp çalıştırıp baktılar her hangi bir sıkıntı yok dedıler. Hararet yada tekleme gıbı sorun var mı dedıler hayır sadece tekleme sorun yaşadıgım ıcın gıttıgımı ve yapılan ıslemlerı anlattım. suanda tekleme yok hararet zaten yoktu ama huzursuz bır durumdayım ilk yapan usta suanda sızı aracınız yolda bırakmaz ama ılerde sorun olabılecek durum var dedı ...aranızda yasayan var mı bu durumu (aracımda takılı olan lpg zavoli obidili oto gaz sistemi)
Geçmiş olsun , daha tecrübeli ve sorunları teşhis kabiliyeti olan bir /birkaç ustaya götürmenizi tavsiye ederim. Karbüratör , sanırım sizin arabada yok farklı bir şey belirtmek istediniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TEŞEKKÜR EDERİM merhaba , 2 ustaya da götürdüm sorun yok dedıler ama ilk götürdüğüm usta sonrasında arayıp yıne aklımı bulandırdı
80 binde taktırmış olmam gerekıyor dedı eskı sahıbıne sordum ,suan 191 km de ****** ayrıca 1 aydır sağ altta çatırdama sesı vardı onu yapmaya zaman yetmedı aracı teslım almak zorundaydım sebebı nedır dıye sordum alt şanzuman takozu dıye hatırlıyorum dedı usta
arabayı perşembe gunu teslım aldım o gunden beri ses yok sadece alttaki o çatırdama var oda tamir edılmedı kaldı öyle
Sorun muhtemelen bujilerde yada bobindeydi LPG ile kullanımda bujilerin ömrü çabuk biter buji ateslemeyince benzinde çoğu zaman yapmaz ama LPG de hemen teklemeyle kendini belli eder. Sorun yoksa aracınıza binin kasap esnaf en ufak şeyde motor indirmeye kalkar, çok kafanız takildiysa gidin bir kompresyon testi yaptirin
çom teşekkür ederim biraz daha içim rahatladı 2 ustaya gösterdik dedım şuan zaten sıkıntı yok yolda bırakmaz sızı ama ılerde olacak dedi . KM niz yüksek dedı bende benzinde kullanıyorum korkudan
Kit varken niye benzinde kullanasınız bu motorlar dayanalıklı ve lpg ye tam uyumlu motorlar. 190 bin km mi yüksekmiş nasıl ustalara denk geliyorsunuz, Elantranın facebook grupları var orda bir taksici gördüm elantrayla tam 1 milyon km yapmış motor yapılmadan sadece 2 kere subap değişmiş
Gerçekten çok teşekkür ederim erkekler kadar her şeye hakim olamıyoruz . lpg için her hangi bir ayar bakım -kontrol ettirmem gerekir mi bu zamanı var mı ?
10 bin km de LPG filtresi değişir. Bence siz LPG ayarına da bir baktırın gerekirse AFR ayarı yaptırın
Nerede takıldı nasıl bir montaj yapıldı bilmiyorum ama Google yorumlarina bakın kötüyse yorumları düzgün çevrede bilinen büyük bir servis tercih edin
Gerek yok sizin propleminiz atesleme bobin buji ve disbrator bu ucune baktirin yeterlidir karburatorlede halakasi yok . Sakin motor indirmeyin . Genelde sizin problem hem gaz hem benzin de tekleme atesleme bobini olcumu yaptirin ariza ortaya cikar elektirikci ye gitmeniz ywterlidir
günaydın , google yazınca bir sürü kötü sey okudum aralarında iyi kısım da var ama bır kadın olarak o kadar bilgiye sahip olmadıgım ıcın sanayıde ordan oraya savrulacaktım ..tamam elektrikçiyie de giderim yakınımda var .... cok cok tesekkur ederım içim rahatladı biraz
merhaba, conta testi ile sübaplardaki bir sorun tespit edilemez, gittiğiniz yer ya işi bilmiyor ya da kötü niyetli. arıza lambanız yansa bile yağı ve suyu olduktan sonra hyundai motoru size masraf açmaz.