Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Memnun kalmadım Era'dan

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda sselim tarafından 20 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hyundai artık Türk insanını tabiri caizse yolunacak kaz gibi görüyor. Türkiye'de artık Şahin'lerin yerini Hyundai otomobiller almıştır. Fiyat baz alındığında ve kalite manasında bu görünüyor. Şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki Şahinle Hyundai'yi bir tutamazsın. Evet tutulmaz. Şahin 1989 teknolojisiyle üretiliyordu. 95 veya 97 tam bilmiyorum tek noktadan enjeksiyonlu modelleri çıktı. Ancak Hyundai Türkiye'de 19 yıldır var. Hyundai'ye baktığımdamotor yapısı hiç değişmiyor. Kaportası deseniz piyasa malı.

Tofaş-Fiat dediğimiz kötülediğimiz araçlar Multijet teknolojisini geliştirdi. Her geçen gün aşağıladığımız Tofaş-Fiat motor gamında değişiklikler yaratıyor.

Hyundai standart motor ile sadece otomobillerin kasasının şeklini değiştirerek satış yapıyor. Hyundai'nin kasa değiştirip model çıkarmayı bitirmeli. İç aksamdaki malzeme kalitesi vs. değişmeli. Motorlar revizyona gitmeli. Yıllardır çıkardığı tüm modellerde meydana gelen bilindik arızalara çözüm bulmalı. Üzerindeki orjinal amortisörler piyasa malı. Şanzıman deseniz geri vitese geçirmek için debrijaya artı güç uygulamanız gerekiyor. Vites geçişleri çok kemikli. Yakıt olarak benzinlisi de dizeli de beğenmediğimiz Tofaş-Fiat Albea'lardan Linea'lardan çok yakıyor.

Kıyasladığım otomobil belki Türkiye'de birçok kişi tarafından beğenilmiyor. Linea'dan bahsediyorum. Şimdi bazı arkadaşlar Linea'nınbirkaç modellerininarka camları bile manuel diyecek. Desinler her malın bir alıcısı var.

Demek istediğim şu; Hyundai kendini geliştirmeli. Motorlarını geliştirmeli. Yol tutuş nedir öğrenmeli. Karadüzen şanzımanları düzeltmeli. Yoksa Türkiye piyasasında alt gelir grubunun parçası ucuz diye tercih ettiği otomobilden öteye gidemez.

Otomobil alırkende herkes fiyatlara dikkat etsin. Kimse kulaktan dolma sözlerle hareket etmesin. Herkes kendi malına sahip çıkar. Benim malım kötü diyecek kimsede yok. Ancak bu gerçekleri görmemiz lazım. Şimdi bu forumda bana karşı çıkacak kişiler var. Onlarda yazdıklarımı iyi okusun.
    Anlatmak istediğim bir Accent Era'nın baz modeline gidip 24.400 TL verirken iyi düşünülmesi gerekiyor.

2. hndnrcp

hndnrcp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selamlar..bir süre citroen c4 kullandım ..ses gelmeyen yeri yoktu..araca gaz verip ileri hamle yaptığında sanki metal parçalar birbirine sürtüyormuş gibi sesler geliyordu..bazen şehiriçinde ses o kadar belli oluyordu ki insanlar durup bana bakıyordu..ayrıca direksiyon sisteminde acayip bir ses vardı..sürekli olarak keskin bir cızıltı vardı..insanlar bana sürekli o sesin kaynağını soruyordu..araç süper bi araç ama sıkıntılar malesef her araçta oluyor..ben şu an aracı toparelden çıkardım ve sıfır ERA'mın işlemlerinin bitmesini bekliyorum..

3. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Citroen'lerin kalıtsal rahatsızlıkları vardır :) Pek tercih edilmemesi gereken araçların başında gelir. Özellikle elektronik arızaları ile meşhurdur :)

4. Özgür

Özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıfır, sıfırdır. Sonuçta o paraya iyi bir arabaya biniyoruz diye düşünüyorum. Ancak süspansiyonlardan ben de şikayetçiyim.

5. ferhaterm

ferhaterm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba
    Ben 2007 era 1.4 team alma gafletinde bulundum mu diyeyim bu yorumlardan sonra bilemiyorum.Arabayı alalı daha 4 gün oldu.Ama geri vites problemini bende fark ettim.Önceleri problem benim ayaklarım da dedim.Ama sonra koltuğu dreksiyon simidine yapıştırmama rağmenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifsorun çözülmedi.Ancak debriyaj tazelenince rahat geçiyordu.Yorumları dinleyince bunun kalıtsal bir hastalık olduğu hissine kapıldım.Yinede fiyat ve performans açısından iyi puan almaya aday bir araç olduğunu düşünüyorum.Yalnız nedense hiçbir yetkiliservisin yadadağıtıcı firmanın bu forumları okumadığını düşünüyorum.Buda çok ama çok büyük bir enerji kaybı.Biz insanlar zaman zaman sızlanırız doğrudur.Ama bunlar çok somut sızlanmalar ve ortada olan problemler.Bunlara hiçbir yetkilinin yadabizlerden para kazanan insanın aldırmaması sanırım sadece ülkemize has bir durum.Aslında bu tarz forumlar onlara bedava ARGE sağlıyor.Ben bir süre daha izleyip bu durumları faklı platformlara taşımayı ve tartışmayı düşünüyorum.Gerisi konunun muhataplarına kalmış elbette.
    Herkese esenlikler dilerim.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaşlar bence fazla acımasız düşünüyorsunuz gidin başka marka bir araç alın o zamn anlıcaksınız hyundai nin değerini ... tamm servisleri kötü kabul ediyorumda diğer markaların çokmu iyi fiat ve renault servislerinden bütün çevrem şikayetçi kapımdan sokmayacağım iki marka yıllardır kuş serisiyle torosla milleti yoldular...hyundai bunların hakimiyetini kırdı şuan, motorları da hiç eski teknoloji değil bence 1.4 16V kaç yıldır kullanılıyo reno gibi broadway motoru yok bari fiat ın benzinli motorları çok mu yeni teknoloji??? era da çok sorun var diyorlar ama öyle abartılıcak büyüklükte kronik bir sorunda çıkardığını duymadım şuana kadar ....

7. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 2008 team abs var malesef kosulden gelen gıcur gucur plastik sesi beni perişan ediyor kaç defa servise gittim çözüm bulamıyorlar.birde amortisörlerden gelen tıkırtılar var çukurlardan yavaşca geçince bile duyuyorum özellikle sabahları .

8. sempatik61

sempatik61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ...............................................................

Mesaj'ın içeriği"eleştri"den çok "karalama" amacıyla yazıldığı için tarafımdan uygun görülmediğinden silinmiştir........

Düzenleyen : Coşkun Uçar

9. Misafir

Misafir Guest

Hyundai nin motor teknolojisine diyecek tek bir sözüm yok son derece dayanıklı motorları var gerçektende. Yalnız mekanik aksam için söylediklerinize katılıyorum. Yalnız Fiat ile kıyaslarken çok acımzasız davranmışsınız arkadaşlar. Linea gibi kocaman kasada 75 ps 1.4 8 valf motor kullanılıyor. Yine 1.3 mjet dizel motor son derece yetersiz kalıyor. Era ile 5. viteste 2500 devirde 120 km/h hız mümkünken, Linea da120 km/h hızile gitmek için devir 3200 gibi oluyor. Era nasıl daha fazla yakıyor anlamadım.
    Fiat bu hatasını anlayıp 1.4 turbo 120 ps ve 1.6 mjet motorlar kullanmaya başladı. Hadi bundan alın fiyatı 35.000 tl. Bu fiyata çıkacak olsam zaten Focus veya Corolla alırım...
    Aynı motoru (1.3 mjet opelde 1.3 cdti diye geçiyor.)Opel, Astra modelinde kullanıyor. Daha dün kullandım aracı 1. viteste kaldırabilmek için deviri 2500 e çıkarmazsanız stop ediyor hemen. Birde 205/55/16 jant ve lastiklerle iyice hantal kalmış.

10. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era'yı değerlendirirken fiyat-performans oranıyla değerlendirmek lazım bence. Olaya böyle yaklaşırsak bence daha doğru karar vermiş oluruz. Fiyat performans oranı çok iyi olan bir araç bana göre era. Tabiki birçok eksiği olabilir ama dediğim gibi fiyat performans olarak bakmak lazım olaya. Benimde sıfır arabaya verecek 40-50 milyar param olsaydı, tabiki gidip era dizel almazdım. Gider corolla,golf v.b. alırdım. Ana parasal gücüme göre alabileceğim en mantıklı ve en iyi seçenek era dizeldi. Böyle düşünürsek kendi fiyat aralığında alınabilecek en iyi aracın Hyundai Accent Era olduğu tartışmasız bir gerçektir bana göre. Saygılarımla...

11. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Honda nın yedek parçası pahalı ama zırt bırt arıza yapmaz.

12. drakkar

drakkar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    katılıyorum

ben 2. araç olarak accent era 1.6 aldım aracı alalı 1 ay oluyor

era yerine gidip sıfır polo veya fiesta dizel de alabilirdim ama seçimimi era'dan yana yaptım

tüpde taktırdım

f/p oranında daha atak 1.6 göremiyorum yedek parça ve 5 yıl garantisi cabası

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    burakthy; fiat aynı dizel motoru palio, albea linea hepsinde kullanıyor..albea ve palio kuş gibi araba bu arada ne yol tutuş vardır ne başka bir şey virajda savrulur gider mazallah.ben benzinli 1.4 era team i 24.000 e aldığımda aynı era nın dizeli 28500 dü..20000 e palo veya albea nın dizeli vardı..anlayacağın ucuz araba konusunda fiat eın elinekimsesu dökemez. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

sıradan dediğin araba 1133 kg ve kaportası hemen hemen diğer tüm arabalar gibi 6 yıl garantili.

bakın i serisi çıktı 90bg i30 ariçera dan başka ucuz arabası kalmadı gibi..era lar bittiğinde bakalım yeni assan hyundaisi nasıl olacak ve kaç para olacak göreceğiz..sonuçta bu era lar ingiltere ve abd bile satılıyor..hyundai nin bu ülke web sayfalarına bakarsanız ağırlık tüketim vs tüm özellikleri aynı. hyundai türkiye ye 1990 girdi arkadaşım 1991 model elantra aldı araba servise bile gitmedi o dönemde.

hyundai nin viteslerini geçirirken düz ileriye doğru veya geriye doğru yerleştirin, aynı vites topuzundaki şekilde olduğu gibi. malum bazı araçlarda bu şekil hafif sağ ileriye sol geriye doğrudur. yani hyudaide vites geçişleri normal "H" dir..bazı dier arabalarda "H".(eski arabanızdan kaynaklanan el alışkanlığınızı değiştirmelisiniz vites değişimleri için).geri vitesi dersen her sabah yerimden çıkarken geri vitesi hiç üşenmem iki kere sokarım yerine geçtiğinden emin olmak için..araba kalkıp 100 mt gittikten sonra vitesleri gayet yeterli sertlikte.

bu fiyata bu performansta sedan aile arabası başka bulamazsınız..şu anda era ya rakip ne var..önceden eski symbol şimdi yeni kasası, aveo sedan, dacia vs..ben era yı alırken fiyat olarak en yakını fiat punto idi 24.500 tl hiç düşünmeden gittim era yı aldım 24.000 e..

1.6 benzinli ve 1.5 dizel i türkiyenin en iyi motorlarıdır..i30 dizel kaç kilo bir bak..hyunda yi marka olarak kötüleyemeyiz..türkiyede ise biraz daha kaliteyi arttırmalı, ki era ile bunu epey ileri götürmüştür. eski modellerdeki motor, performans ve işçiliğe bakacak olursanız.
    Düzenleyen : mdx78

14. odee

odee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eralarda geri vites problemi ilk kez duyuyorum..evet bazı sıkınıtları var eraların ama bu kadarda olmusız eleştiriyi hak etmiyor..bazı yönlerinin iyileştirilmesi gerekiyor bu doğru ama bir şahin kesinlikle değil yada bir tofaş..ayrıca fiyat durumuna bakarsak bence kalite fiyat politikası dengeli.. bugün 19.000-24.000 tl ye çin arabaları mevcut..yada romanya malo loganlar..bende 2008 era kullanıyorum evet bazı sıkınıtılarım var ama bu sıkıntılar genelde bir çok arabada yaşanan sıkıntılar yada biraz daha fazla..bence burakthy arkadaşımız sanırsam biraz gerçek dışı yazmış..ama şu bir gerçek eralarda iç malzeme ve amortsitör düzeltmesi mutlaka yapılmalı..erayla şahini karşılaştırmak çok adil değil..şahin kibrit kutusu eralar oldukça çizgili ve aerodinamik bir hatlara sahip..

15. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Selim karedeş 2005 admire kullanıyorum.Bence bu bütün olaylar kullanıcı hatası.Camlar hariç.Vitesleri debrajı
    iyi ce köklemedigin sürece cırt cırt eder.ben belki kullandıkca degişir dedim öyle olması iyimiş.Belki çoluk çocuk sizin camlarda güç denemesi yapıyordur.Beenim kardeş biyadnan camı açıyor üstündende elle basıyordu yakalaadım XD allahtan cam kriko motorunda bişi olmadı.

16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar hyundai kimseye zorla araba satmıyor, hatayla aldın diyelim, satarsın gidip başka araç alırsın, memnun değilsen söylersin.
    gelip burda milletin kulandığı, memnun olduğu araçlara laf etmenin, insanları araçlarından soğutmanın bir anlamı yok.
    sen memnun değilsen herkesin memnun olmamasını bekleyemezsin.
    herkesin beklentileri farklıdır ve memnun olmayan başka araç alır, olur biter.

17. alikoza

alikoza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 2008 era var şeytan kulağına kurşun tuk demedi.eskiden bir doğan slx vardı sanayide tanımadğım usta rektefeci kalmadıydı.şimdi sadece ziyarete çay içmaya gidiyom yanlarına.tek bir defe 90 km de giderken camladan ıslık sesi gibi ses geliyordu,onuda kapının eğimi biraz dışarıdaymış,azıcık içeri eğdiler ses mes kalmadı,hayırlı yolculuklarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

18. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aaa era son derece güzel bir araç ben kendim gayet memnunum ...

19. Kel Ahmet

Kel Ahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burak sana katılmıyorum. Arabamı 2009 mayıs ayında aldım.İlk arabam ama çok memnunum. Her konfor düşünülmüş, geniş bir iç hacim, güçlüdizel motor, az yakıt tüketimi(Kendi arabam için söylüyorum),ABS, Çift hava yastığı, iyi bir yol tutuş(160-180 km ye kadar)4 cam otomatik,aydınlatmalı torpido, ısıtmalı aynalar,aydınlatmalı bagaj,içeriden açılan bagaj ve yakıt kapağı, nedeyse ses almayan iç yapı, gözlük koyma kabı ve kolçak bile düşünülmüş.Geçen arka koltukta yolculuk yaptım arka koltuklarda ferah geniş ve görüş açısı çok iyi.Bu saydığım özelliklerde piyasada bir çok araba var ancak fiyat konusunda hyundai ye rakip olmaları söz konusu değil.Arabanın sağlamlığı konusuna gelince, 5 sene garanti(LPG dahil!!) ve ucuz yedek parça vaad ediyor.Gerçekten sınıfındaki hiç bir araç Hyundai ile yarışamaz(fiyat+sağlamlık).Arabanın performansı mükemmel.Benzinli 1.6 araçlar dahi kalkışta benden yavaş(honda civic 1.6 benzinli dahil.. araba seri kalkışta insanıkoltuğa yapıştırıyor resmen) .Aynı özelliklerdeki arabaların fiyatlarını lütfen araştır ve kimin kimi yolunacak kaz yerine koyduğunu düşün.Arabamı alırken iyiki hyundai ye gitmişimde diğer firmaların kazığını yememişim diye düşünüyorum:) Saygılar herkeze..

20. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era aldıktan sonra yapılacak ilk iş yaylarını değiştirmek.. gerisini eraya bırakın derim.. süper araç bence.. hakkını veriyor fazlasıyla..

Bu Sayfayı Paylaş