Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Megane II hakkındaki görüşleriniz

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Sadettin tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. burak1402

burak1402 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    burak dilekçi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2009 dizel megan ve 2011 dizel ticari eramız var.Era sıfırdan beri bizde meganı geçen yıl aldık.
    Eranın motoru çekiş ve sağlamlık olarak megandan üstün ve megandan 1 litre fazla yakıyor,Eranın motor dışında megana göre başka hiç bir artısı yok.Temiz megane 2 bulmakta oldukça zor piyasadakilerin çoğu patlak temizlerinede yüksek fiyat çekiyolar,güzel bi megane bulursanız kaçırmayın.tavsiyem 2006 ve üstü faz2 makyajlı kasa almanız.

2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Elentra xd2 terrcih edilebilir megane ve ceratodan daha mantikli

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Askerlik sonrasına bırakırım ben olsam, hem piyasanın yaz tatili oncesi artan fiyatları biraz daha iner hem askerde iken aklın kalmaz. Pazarlık sansin döndüğünde daha çok olur.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tna07 bunu beğendi.
  4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    renault,peugeot, bu iki araba markasından ve modellerinden iğreniyorum çok agresim oldu ama ne yapayım hiç ısınamadım arabalara ya sevemedim gitti ...cıtreon kattım... :)

cıtroen fazla kullanma şansım olmadı ama renault,peugeot markalarını ve bir çok modelini kullandım.

Bu arabalar tam bir tasarım fukarası benim getz bile bunlardan daha yakışıklı...

5. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne varsa eskilerde var. Brodway bile megane 2 den daha sağlamdır. :)

6. maverick74

maverick74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    azmi temel
    eğer benzinli alacaksanız fazladan 4-5tane ateşleme bobini birkenara atın derim ilerde çok lazım olacak dizel düşünürseniz eranın çekişini ve gücünü veremeyecektir fakat konforu ve yol tutuşu eraya göre çok iyidir ikinci elde ise temizini bulmak büyük problem şuaniçin hala prim yapan araçlardan biridir...

7. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    5 sene, 60 bin km kadar kullandim. oldukca fikrim var diyebilirim. ancak bu konuda yazilarin cogunun tersine ben oneririm.

bir kere era dan daha ust bir segment oldugunu biliyorsunuzdur umarim, ikincisi kullandigim sure boyunca rutin bakim disinda bir kere cam krikosu kirildi, baska da bir sikimti yasamadim. bendeki 80 hp olan faz1 kasa dizeldi. sehir icinde en yogun trafikte 5,5 lt nin uzerine cikmadi, uzun yolda kullanma stilinize gore 4 lt nin altini bile gorebilirsiniz.

satmasi cok kolay, likit bir bir arac. ic mekan plastik kalitesi kotu, cok fazla kabin ici tikirti var. yol tutusu fena degil. ama cok zorlamamak gerek. esp hic bir versiyonda yok. donanimar arasi cok ucurum var. tavsiyem full versyonu olanlardan almaniz.(2006 sonrasi makyajli faz2 nin privilage veya expression+ paket olabilir. mumkunse 100 hp olanlardan tercih edin)

8. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat

Öneriniz için teşekkürler. Aracı 2. el mi almıştınız? Aslında bizde 1,5 yıl önce amcama 2004 model 1.6 dinamik otm. vites modelini aldık. Araç sunroof dahil en dolu modeli bir çok kez kullandım genel olarak bana accentlerden iyi geldi. Şuana kadar ettiği tek masraf kalorifer motoru oldu. Onun dışında bir sıkıntı çıkmadı. Üstelik aracın kmsi ile oynanmış geçen ay muayeneye girdiğinde anlaşıldı. 250.000 i devirmiş bir araçmış aslında. Yine de acele etmeyeceğim muhtemelen askerlik sonrasına bırakacağım bu işi.

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Benim tavsiyem megane II den yana.. Megane, Era dan daha uzun ve geniş.. iç mekan + bagaj olarak eradan daha büyük, sağlamlık olarak (bence) daha sağlam.. Yere biraz daha sağlam basıyor.. her ne kadar arkadaşlar kaportası plastik dese de, önemli olan şasenin sağlamlığı.. İç aksamdaki işçilikte era biraz daha hoş duruyor.. İlk çıktığı zamanlar OYAK Renault kampanya ile leblebi gibi satıyordu.. piyasası halen iyi.. megane alıcaksan siyah alıcan, makam aracı gibi oturaklı olucak, nikelaj cam çıtası vs... tabi bu kişiden kişiye değişir.. Sen bütçeden haber ver.. Bakarsın bi accent blue ile yollarız seni :D

10. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eramı satmadan önce 2005 model 1.5 dci sportway sedan megane 2 im vardı 1 ay kullanmak nasip oldu. olmadık bir yerde aynı renkli başka bir megane 2 ile yağmurun yeni başladığı bir anda keskin bir virajda karşılaştık ve adam benim 20 ile döndüğüm viraja tahminen 75/80 km ile girdi direksiyon çevirmesine rağmen aracı dümdüz üzerime sol taraftan girdi benim sol iki kapımı içeri gömdü hava yastıklarım patladı baya bir hırpalandım araç içinde sadece perde havayastığı gözlük kullandığım için gözlüğümü yamultmuş ve biraz göz altım şişmişti sağ taraftan kendi çabamla çıktım araçtan çok şükür Allah beni sevdiklerime bağışladı kendi kendime diyorum ki şu an altımda megane değil de era olsa idi o camdan kafam dışarı kesin çıkardı ve şu an ölmüştüm büyük ihtimal öyle bir kazaydı çünkü. yani işin aslı şu ben güvenlik,fren yakıt ekonomisi açısından tam not verdim bu araca birebir herşeyi yaşamış biri olarak.tamam eram kadar çabuk hızlanmıyor ve yokuş tırmanmıyordu ancak her şey hız değil konfor ve güvenlikte artık benim için çok önemli.ama megane 2 alınacaksa tıkırtılara ve bazı kronik eloktronik sorunlara hazırlıklı olmanızı tavsiye ediyorum ben servise göstererek almıştım 1 hafta sonra döner konnektör hatası verdi direksiyon ve airbag lambam yandı hemen babamı aradım bunu yaptıralım dedim aracın havas yastıkları şu an çalışmıyor dedim oda birşey olmaz falan dedi ama ısrarımla sanayide yeniden yaptırdık 150 tl vermiştim tek arıza ve masrafı bu olmuştu.araç bana geldikten sonrada zaten kazayı geçirdim iyiki de yaptırmışım diyorum. umarım bu bilgiler size bir fikir verir :)

11. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Korayım bütçem max 28 felan üstü beni sıkıntıya sokar. Malum askerlik sonrası düğün var. :) Benimde aklıma Megane yatıyor ama araç alma işini askerlik dönüşüne attım. 8 ay sonra inşallah.

12. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ;) Konnektör arızasını bende duymuştum. Nasip bakalım artık bi gidip gelelim araç alma kısmı nispeten kolay. Ama şu bir gerçek şuan için gönlümden geçen Megane II.

13. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bikere 2 araç arasında segment farkıda var bence megan 2 bana göre era dan daha güzel bir araç era 1.5 dizel 115 beygir olması lağzım megan 2 100 beygir diye biliyorum era biraz daha seridir iyi tırmanır ayrı ama meganın çamurluklarının plastik olmasına aldanmayın birde çarpışma testlerine bakın derim. ufak kazalarda esnesin diye plastikten yapılıyor bazı parçaları.

14. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Süspansiyonları iyi, yol tutuşu ve konforu Era dan iyi, içi falan geniş, sorun çıkarma ihtimali biraz fazla, parçası da pahalı. Yerinizde olsam kmsi fazla olanlara bakmam. Bide genelde dizelleri 80 beygir 100'lükler az 80 yeter ama biraz gitsin isterseniz 100 beygirliklerine bakın.

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    HB düşünürsen yeni kasa i20 ler çok hoş.. sahibinden.com dan bi bak derim..

16. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    faz1 ler icin, evet 80 hp vardi. #ancak 2006 nin ortaindan sonra cikan faz2 ler iki ayri dizel opsiyonu ile satildi: 85 ve 100 hp olarak. 100 beygir olanlar piyasada hatiti sayilir olarak var. nadir bulunan modelleri ise 105 hp ve 6 vites ile satilan modelletidir. temizi bulunsa tadindan yenmez

kiario63 bunu beğendi.
  17. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Konu hiç hesapta yokken Xd2 ile sonuçlandı. Sadece evimin
    Konu hiç hesapta yokken Xd2 ile sonuçlandı. Sadece evimin yanında satılık bir Xd2 gördüm "2dk bi bakıyım" dedim gittim baktım test sürüşü yaptım ve hiç düşünmeden aldım :D Şuanda Köksal abinin dediği gibi mutlu mesut yaşıyorum.

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun resim var mı :)

Sadettin bunu beğendi.
  19. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Saolasın Koray. Daha iyileri senin olsun inşallah.

20150419_165601.jpg

Yakın zamanda detaylı olarak tanıtacağım aracı ama vakit bulamadım adam akıllı resimler çekmeye.

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    inşallah aminn

Bu Sayfayı Paylaş