Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MATRİX'de YAŞADIĞINIZ SIKINTILAR

'Matrix Forum - Club' forumunda HyundaiMatrix tarafından 14 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı olsun aracınız. Söylediğiniz sorunlara da çözüm bulup daha çok severek kullanırsınız aracınızı umarım

2. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1) çok ilginçtir...keskin, yokuş aşağı ve çok yavaş girdiğim bir tek virajda bu sesi duyuyorum..dediğiniz gibi sebebini bulabilmiş değilim..fakat tek bir yerde duyduğum için sorun etmiyorum..

3) bu araçtaki en büyük şikayetimdir...özellikle konsol daha kaliteli yapılabilirdi...
    4) başka yazdığınız bir cevapta gördüm orada 8 lt gibi bir değer yakalamışsınız burada da 9 lt...otm matrix için çok iyi bir değer..tabi ki kullanım koşullarınızı bilmediğim için net birşey yazamıyorum..
    5) araç yeterince ağır ve otm vites bunu karşılayamıyor...bu durumu çözebilmenin pek bir yolu yok açıkçası..eğer ara hızlanmalar sizin için ilk sırada değilse sorun yok..ama çok sağlam, arıza çıkarmayan bir otm vitese sahiptir aracınız..

zaman geçtikçe daha da keyif alacağınıza inanıyorum..kullanımı keyifli bir araçtır...

3. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında matrixin 2000 cc motorlu olanı da varmış ama galiba sadece avrupada belli ülkelere veriliyor, tüketim konusunda dediğiniz gibi, ben de pek yeni olduğundan tam kestirebilmiş değilim ama kendi kullanımımla dokuz litreye yakın demek daha doğru olacak galiba. 1600 cc mootor 103 beygirle ancak idare ediyor ama nasıl fazla devir yapmıyor anlayamıyorum, 90 km.de 2300 deviri anlayamıyorum, acaba takometre pek sağlıklı mı değil desem rölantide normal gösteriyor. Eski corollam otomatik üç vitesli idi ve otoyolda araç geçişlerinde yeterli tepkime veremiyordu, bunun hiç olmazsa overdrive'ı var ve dört vites. Yol bilgisayarının anlık tüketimi göstermemesi inanılır gibi değil. Zamanla çıkacak sorunları bilgilerinize sunmaya çalışacağım.

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    net birşey söylemek pek mümkün değil..yanılmıyorsam 90 da 2000 devir bekliyordunuz...bozuk olmasından önce dişli oranlarıyla alakalı bir durum olabilir..otm matrix kullanıcıları size daha fazla yardımcı olacaktır..

5. zekicengiz

zekicengiz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim Matrix'dekibirinci sorunum sol fren merkezinin ses yapması ikincisorunum el freni çekerken gelen sac sesi onu da yaz tatilinde tabanı komple söküp izolasyon yapacağım.

6. MithatEser

MithatEser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai Matrix'simin arka sağ kelebek camı nasıl olduysa kırılmış. 1 aydır servis camını bulamadı. Ben Muş'ta yaşadığım için mi oldu anlayamadım. Böyle bir problem yaşayan oldu mu ne yapacağımı anlayamadım. Servis bir cam bulmuştu ama fitilsiz imiş olmadı. Söz konusu cam fitilli olmalıymış takılabilmesi için. Hyundai merkeze telefon açtım, mesaj gönderdim henüz bir cevap yok. Şaşırdım kaldım...

7. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mithat eser bey: Muş'ta yaşıyor olmanız aldığınız servis ve kalitesi yönünden hiç bir şey fark ettirmemeli. Yerinizde olsam kusurlu hiizmet aldığımı söyleyerek hyundai firmasına baskı yapar, olmadı tüketici mahkemesine başvurarak ziyanımın tazmini yönünde dava açardım. Maalesef tüketiciler olarak haklarımızın bilincinde değiliz, bundan istifade ediyorlar.

8. MithatEser

MithatEser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birkaç gün daha bekleyip bir takım resmi yollara müracaat edeceğim. Gönderdiğim e-postada mahkemeye müracaat edeceğimi beyan ettim. Yine de önemsemezlerse dediğiniz gibi yapacağım...

9. kawasaki

kawasaki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadasim ben yurt disindayim ve burda en yuksek motor secenegi 1.8 bende 2004 model 1.8 benzinli var.
    11 litreyle 100 km yapabiliyor ama burdaki standartlara gore biraz yakiti fazla diye dusunuyorum...
    simdilik ufak tefek hatasi disinda cok memnunum...

10. kawasaki

kawasaki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

en son yazdigim mesaji bu yazilana karsilik olarak yazmistim umarim anlasildi :)
    bu arada benim arac otomatik vites degil, buralarda hyundai matrix lerde otomatik vitesliler yakit tuketimi daha fazla diye pekte tutulmuyor...ayrica bende ki arac 122 beygir ve tam uzun yol araci allah nasip ederse onumuzdeki yilda arabayla gelmeyi dusunuyorum cunku uzun yolda gercekten cok guzel duruyor simdilik...

11. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kawasaki: Size kesinlikle katılıyorum, sürüşü çok rahat ve motor devri düşük olduğundan sessiz, kesinlikle uzun yol arabası. Ama otomatik vites araba zorlanmadan kullanıldığında normal vitesle aşağı yukarı aynı yakar. Hatta bazı marka modellerde normal vitesten daha az yakma oluyormuş.

12. HyundaiMatrix

HyundaiMatrix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın AKBAK PLAZA,
    Şu an aracım 30 bin KM ye yaklaştı.
    Dönüşlerde sürtme sesini hallettim. Önce diskleri değiştirdiler. Ama sorun gene oldu. Söylediğiniz gibi disklerle alakası yokmuş. İki tane toka gibi metal bir parça eklediler. Matrixlerde kullanılmamış bu parça.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley25.gifelentralarda varmış. Servisin dediğine göre bir iki araba dışındada şikayet olmamış. Orjinalinde olmayan o iki toka gibi metali takınca ses gitti. Tuhaf ama gerçek.
    Vites sesi devam ediyor ne yazıkki. Bende çok yüksek devirle kullanmaya baladım. vitesi 3500 devirlerde değiştiriyorum.Neredeyse bazen 4000'e yaklaştığıda oluyor. O zaman 3. viteste zırlama ve sarsıntı olmuyor.30000 bakıma gittiğimde vites halatını kontrol ettireceğim. (Bu arada bu parçayı ilk defa duyduğu itiraf etmeliyim.) Bakalım ne çıkacak.
    Teşekkürler ilginize...

13. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tayanç top: size yanıt vermekte gecikmişim kusura bakmayın. ben şimdi 5000 km.ye geldim, ve ortalama yakıt tüketimimin 8,5-9 litre olduğunu söyleyebilirim. Matrixin chipi deviri hemen düşürmeye programlanmış sanıyorum, örneğin otoyolda 90 la gidiyorsunuz, chip 90 km hızı algılıyor ve hızı düşürmeden mümkün olduğunca yakıt ekonomisi için deviri düşürmeye çalışıyor, 2000 devirlere düşürüyor. Yüksek devirde hızlı kullanmak için gazı bayağı basmak gerek ama chip sürekli devri düşürmeye çalışıyor, chip ile bir savaşma gerekiyor, 120 km den sonra hızlanması zor olacak şekilde programlanmış gibime geldi.

14. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ekonomik sürüşler için dediğiniz doğrudur..ancak dip gaz yapılarak gerçekleştirilen bir kalkışla belki daha farklı olabilir..ama günlük hayatta gaza normal bastığımız için haklısınız

15. HyundaiMatrix

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde Sağ dikiz aynası kırılmıştı. Sadece içindeki ayna. Bir cam parçası için bende 1 aydan fazla bekledim. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Bunun Muş'ta yaşamanla alakası yok. Hyundai'nin stoksuz çalışmaları ile alakası var.

16. HyundaiMatrix

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 Şubat tarafiğe çıkışlı aracımın tavan döşemelerinde kararma başladı. Aarabada sigara içilmiyor. Özellikle ön direklere yakın yerlerde çillenme ve kararma var. Sizin araçlarınızda da var mı? Bu tavan döşemesinde ki kararma garanti kapsamında değerlendirilir mi?

17. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim de 2010 nisan çıkışlı 4 aylık matrix de bardak tutucu yerine kapanmıyor tık diye oturmuyor hemen hiç kullanmadığım halde. bakalım bir yıl içinde neler olacak? hepsini tek tek yazacağım. umarım bunları hyundaiciler de okuyorlardır.

18. kinghenry

kinghenry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese selamlar öncelikle, foruma yeni üye oldum, aracım matrix 1.6 select expo, önceki aracım chevrolet kalostu, matriximdeki sorunları doğal olarak karşılaştırma yoluyla dile getireceğim, birincisi motor sesi çok fazla kabine yansıyor özellikle ön tarafa ve aracın devir saati 100km hızda 3000 deviri gösteriyor 1.6 bir araç için fazla değil mi sizce belki ağırlık ve şanzıman oranları bunda etkili olabilir ama en azından 110 km hıza ulaşmasını beklerdim 3000 devirde, aracın iç plastik aksamının kalitesi de chevrolet kalosun gerisinde, hyundailerin genelinde olan geri vitese zor geçme olayı matriximde de mevcut ve tabiki amortisör lokurtusu, virajlardaki yol tutuş ise vasatın altında neredeyse keşke esp sunulsaymış matrixte. Tüm bunların haricinde artıları da oldukça fazla bir kere inanılmaz bir görüş açısı ve rahatlığı var matrixin(en kısa zamanda kolçak düşünüyorum) diğer araçlardan yüksekte olmak ise ayrı bir keyif, uzun yolda kalosa göre daha hafif tasarlanan volan sayesinde devir çabuk yükselebiliyor ve bu uzun yolda daha az vites değiştirme olanağı sağlıyor. Yakıt tüketimine gelince tabiki 1.4 motorlu 1050 kilo ağırlığındaki kalostan fazla yakıyor yaklaşık 1-1.5 litre kadar. 100ü geçmezsem 6-7 litre civarı yakıt tüketimi var klima açık ve iki kişi ile yapılan şehir dışı yollarda. Ne olursa olsun matriximden çok memnunum.

19. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hoşgeldiniz..aracınız hayırlı olsun
    chevrolet kalosa binmediğim ve kullanmadığım için diğer karşılaştırmalarınız için hiç birşey söyleyemem...sadece yukarıda numaralandırdığım konulara değineceğim..

1)sonradan düzelten bir cümle koymuş olsanız da tüm 1.6 motorları aynı kefeye koymak ne kadar doğru..bu boyu 1.60 olan tüm insanlardan aynı hızda koşmalarını beklemek gibi birşey oldu
    2) katılıyorum fakat kısmen..aracınızı kalosla karşılaştırmanızın kaçınılmaz bir sonucu..matrix türü gereği kalostan daha yüksek bir araç..bırakın virajı rüzgarlı bir düzlükte bile daha fazla etkilenecektir..bir diğer noktaysa yine türü gereği araç konfora yönelik tasarlandığı için süspansiyon sistemi sert sürüşleri pek kaldıramıyor..esp konusuna katılıyorum
    3) 22 aydır bu aracı kullanıyorum ve inanınaracıma ilk bindiğim gün aynı şeyi bende söylemiştim..ve takibindeki 2 ay boyunca aynı sıkıntıyı yaşamıştım..üzülerek söylüyorum ki 2 ay sonra sorunun ben olduğunu öğrendim..geri vitese geçerken hiçbir sorun yaşamıyorum..olay tamamen sizin vites yapısına alışma sürecinizle alakalı

Düzenleyen : Tayanç_Top

20. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla arkadaşlar benden ne amortisör lokurtusu geliyor ne vites takırtısı herhalde şansım varmış. Üstelik 90-100 km de motor devri 2300 civarında ve motor sesi gayet makul seviyede. 2010 matrix style plus otomatik vites 5000 km de. bugün uzun yoldan geldim ve 140-150 de bile ses rahatsız edici değildi. Arabanın kliması tek kelimeyle muhteşem. Gerçi sadece dört aydır kullanıyorum ama ziyadesiyle memnunum. Bir daha asla otomobil tipi araba almam matrix gibi mpv araçlar dururken. Herkese tavsiye ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş