Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Marştan Sonra Stop Etme / Düşük Devir | I20 Otomatik Vites

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda hasansutcu tarafından 28 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. Fth1626

Fth1626 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fatih özcoral
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
  2. alperkurucu

alperkurucu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Alper Kurucu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Şu sorunun kesin çözümü yok mu? Bende de benzinde yapmıyor. Lpg ci aysr yaptı ama yine olmadı. Azaldı ama düzelmedi.

3. leon_ur

leon_ur Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Onur ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hasan bey konudan bagimsiz olacak ama tekleme derken bendeki sorun 1den 2ye atinca hafif rampada silkeleme yapiyor sizdeki durum buna benzermiydi bobin degisti?

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Buji kablosu ohm değerine de bakılmalı. Buji tırnak aralıkları da çok öenmli . Bujilerde tabii.

Gaz'a geçiş sıcaklığını daha yükseltmekte fayda var. Ayrıca stft değeri ne oluyor ?

5. alperkurucu

alperkurucu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Alper Kurucu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Sorun çözüldü. Hyundai özel servislerden birine gittim. Krank sensörünü değişti usta dene olmazsa eskisini takarım yine dedi. Gazda kullandım. Ertesi gün her zamanki kronik yaptığı yerde yine yaptı. Zaten umudum yoktu. 1.5 yıldır boğuşuyordum bu sorunla. Benzine alayım deneyeyim dedim birde. Benzinle kullanmaya başladım. 3-4 gün sonra yine yaptı ama her gün devir düşmesi düzeldi. Tam 2 hafta kullandım benzinle bir daha yapmadı. Gaza aldığım anda yine yaptı. Gittim lpg ciye. Adamın yanında çalıştırdım stop etti. Bir cihaz bağladı torpido altına ve çalıştırttı stop etti her defasında. Motorda bir kaç yere baktı çalıştır yaptıkça her seferinde stop ediyordu. Azcık gaz verdim mi toparlıyordu. Cihazdaki değerlere baktı bu yanlış dedi. 3 olması gereken değer 20 lerde dedi ondan stop ediyor dedi. Anlayacağım dilde söyle dedim. Benzin fakire gaz zengine ayarlı olmaz dedi. Şimdi git benzinle 50 kilometre yap gel dedi. 50 km yaptım geldim. Cihazı taktı. Benzindeyim tabi ki. Bak normale dönmüş değerler dedi. Lpg yi bilgisayara bağladı bir kaç ayar yaptı. Şimdi böyle kullan dedi. Gittim bende. 1-2 gün olmadı sonra yine oldu ama her zaman kronikleşen yerlerde değilde daha uzun mesafelerden sonra olmaya başladı. Önceden 30 dk kullandıktan sonra olurdu 45-60 dk sonrasına çıktı ama her seferinde stop etmedi motor. Yani yüzde 70 düzeldi sorun. 1 hafta sonra yine gittim aynı ustaya. Dedim böyle böyle. Yine cihazı taktı. Lpg yine bilgisayara bağladı. Çalıştır dedi. Bazı değerleri değişti. Enjektör tipini seçmemişim dedi baktı E tipini seçti. Isıyı 35 derece geçişi 5 saniye yaptı. Klima ve farları açtırttı öyle değerlere bakıp birşeyler yaptı kaydetti. Hallettim dedi. 2 hafta oldu tık yok. Gayet normal çalışıyor. 2 saat kullanmadan sonra bile 5-15-25 dk beklesemde stoplamıyor ya da stoplayacakmış gibi devir düşmüyor. Açıkcası düzeleceğinden zerre umudum yoktu ama öyle görünüyor. Ama anladığım iyi bir lpg ustasına denk gelmek gerekiyormuş. Benzinde yaptığından bahsetmiştim adama LPG sistemi takılı olduğu için benzinin beynini de LPG sistemi kontrol ediyor LPG‘yi söksen bile bir süre araba kendine gelemez demişti benzinde yapması normaldir ama temel kaynak LPG sistemidir demişti.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    temel sorun LPG montajı yada ayarı bilmeyen ustalar.

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523

şu linkteki bilgileri uygulayıp sorunu çözemeyen zaten arabasını satsın.

alperkurucu ve MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş