Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

mars basıyor fakat...............

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sea_demon tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İşte işin en kötü yanıda o her zaman yapmadığı için sorunun asıl nedenini çözmek zorlaşıyor.Benimkide yaptı abi çok kötü bir durum acil birşey olsa araç çalışmayınca dahada zor durumda kalır insan veya yanınızda biri varsa rezil eder adamı.Gerçi şükür çalıştıktan sonra en ufak bir sorun yok ve uzun zamandır çalıştırmaylada ilgili bir problemim yok ancak karşılaştığımız bu durum aklıma bir hocamın dediği lafi getiriyor "Ucuzdur vardır illeti Pahalıdır vardır hikmeti" doğru söze ne hacet..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

2. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersın hocam dogru soyluyorsun bugun gıdemedım servıse ama yarın kesın gıdıcem arabayı calıstırdım yenı sorun egzostan asırı beyaz duman gelıyor ve sanırım su atıyor egzostan ne yapıcam ben bu araba benı oldurecek

3. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    su koyulan haznenın kapagını actım gaz verdım suda kaynama fokurdama yok conta yanık degıl arac calısıyor hararet yukseldı gaz verınce beaz duman atıyor rolantıde bırsey yok nedır bu ya

4. e1f2e3

e1f2e3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dengesizce yapıldığında triger diş atlıyor oda siboplara ağır zarar veriyor diye biliyorum

5. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    triger diş atlarsa, genelde kopar benim bildiğim.

6. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumlar ıcın tesekkurlerde bu yazzdıgınzın olup olmadıgını nasıl anlarız

7. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    trıger ve dıger kayıslar degıstı arabanın huyu suyu degıstı ya varya neyse yarın servıs cevaplıycak sorularımı

8. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bazı ustalar egzozdan su gelmesini iyi olarak yorumlar ne kadar doğru bilmiyorum.Bana görede bu durum iyi çünkü egzozdan zehirli gaz salınımı ne kadar az olursa çevreye daha az zarar verir ve tabikide silindirlerin içerisinde yanmanın verimli şekilde gerçekleştiğini ve motorun iyi durumda olduğunu gösterir egzozdan çıkan sıvı çiğ benzin değilse tabikide.
    Beyaz duman konusuna gelince havalar soğuk beyaz duman atmasını normal olarak karşılamak gerek.Bizim bile ağzımızdan duman çıkıyorsa soğuk havalarda aractan beyaz duman çıkması normaldirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. ozankocer

ozankocer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

slm arkadasım bende 1.5 crdi war benim aracımda yapıyordu son zamanlarda yetkili serwisteki arkadaslar elektrik panosunda arıza oldugunu soyledi değiştirdikten sonra hic sorun kalmadı

10. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    degerlı dostlar arac o meshur makınaya baglandı karnk sensoru oksıjen sensoru ve denge sensorumu neyse o hata vermıs yanı sorun bu sensorlerden kaynaklanıyor kafa resetlendı bakalım tekrar yapıcakmı ınsallah yapmaz.....tum arkadaslara verdıklerı yanıtlardan ooturu tesekkurler gelelım egzos ısıne umarım attıgı su zerrecıklerıdır elımı koydum ama lpg gıbı gelmedı bu arada benım araba gazlı ve benzınlı benzındede gelıyor gazdada sanırım son aldıgım yerın gazı ıı degıldı ondandır ınsallah ve cıg yakıt atarsa sorun ve zararı nedır acaba dostlar saygılar

11. ozankocer

ozankocer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için bir konu daha danışacağım size arabama lastik alacağım 185/60 hangi marka almamı önerirsiniz??

12. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben brıgestone b 250 aldım memnunum sessız yumusak bır lastık tavsıye ederım

13. ozankocer

ozankocer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu başlığı dışına çıkmayalım.Sitede lastik seçimi ile alakalı konu mevcuttur

15. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Krank sensörüüüüü diyecem ama vurdurarak çalışma soru işareti oluşturdu. Bayrama izmire geldik. 2 gün önce yani 18 kasım 2010. 50 km dışarı köye gittik tam evin önüne 50 mt kalmıştı boşa aldım vites düşürecem tık gitti. Ne bir vurma ne bir çarpma ne bir işaret vermeksizin. Vurdurduk çalışmadı. Amcanın torunu geldi o da tamirhane de çalışıyormuş baktı bobinde elektrik yok. Ya bobin dedi ya da krank sensörü. Ardından marş basarken devir göstergesi yükselmediği için bu hata krank sensörü dedi. Tabi ne mümkün bayramda bu sensörü bulmak. Sonra arabayı çektik marş basınca çalıştı.

Biz tıkanıklık oldu dedik. Yürüdük.5 km, 20 km, 20 km sonra 3 kez daha aynı şekilde yürürken viteste iken de dahil olmak üzere kaldık. Bu şekilde izmire ulaştık. İlk zamanlarda ısınan bir şey olduğunu düşündüm. İnternette bu şekilde bakıldığında bobin hatalarına rastlanabiliyor.

Sonrasında aracı durdurup soğuduğu zaman da çalışmadığını gördüm. Rastlantısal bir sonuç üretiyor. Isınmaya bağlı değil belki bir soket gevşemesi diye düşündüm. En nihayetinde konunun elektronik kaynaklı olması nedeni ile hata listesini makineye bağlanarak aldırdım. Kronik gelen oksijen sensörünün yanına bir de krank sensörü ve devresi hataları 00336 idi yanılmıyorsam eklenmiş. Beklediğimiz bir sonuç olduğundan 95 TL ye orijinalini (KIA için de aynıymış) bularak taktık.

Burada enteresan bir tesbitimi de yazayım. Motor bir süredir sesli çalışıyordu özellikle 3000 devir ve üzerinde eşim ne oluyor bu arabada birşey var diyordu. şimdi sesi de azaldı. Muhtemelen sensörün hatalı çıkış üretmesi motorun çalışma parametrelerini de başka bir noktaya çekmişti. Aslına bakarsanız her 6 ayda bir bu hataları almak lazım.

Düzenleyen : ibrahimulgur

Bu Sayfayı Paylaş