Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Magane 3 Edc Yorumlarınız?

'Sohbet' forumunda samet622 tarafından 3 Nisan 2019 tarihinde açılan konu

1. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam 1.5 ve 1.6 dCi motorlar Renault un kendi geliştirdiği motorlar, Nissanla sonradan üzerine geliştirme yaptılar, Mercedes, Nissan ve Dacia lara da Renault veriyor dCi ları.

zemburak bunu beğendi.
  2. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Renault otomatık vıtesını kendı servısı bıle onermıyor bende hangı ustaya sorsam uzak dur masrafı agırdır dıyor.(otomatık sanzuman ıcın)

Onun dısında seatta dsgyı vw den alıyor onunda sorunu cok duyulan bır durum.
    ama sorsan bende uzun zaman baktım ıkısıne de heralde o megane yerıne fluance alırdım aynı arabanın buyugu sonucta.

3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Megane ile Fluence farklı araçlar, Fluence sedan Megan gibi düşünmeyin yanlis hatırlamıyorsam eğer Fluence ve Latitude Samsung motors ile birlikte geliştirildi, sm3 ve sm7 gibi karşılıkları var.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

megane ile fluence arasında aslında çok fark var. yurt dışında üretilen megane'ların yürüyen aksam parçaları farklı. bilenler daha çok parçanın farklı olduğunu söylüyorlar.

emrex bunu beğendi.
  5. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2,5 senedir 2012 model fluence elegance dizel otomatik kullanıyorum. 110 hp EDC şanzıman. 2013 te makyajlı kasayla birlikte şanzıman revize edildi diye biliyorum, önceki kasada EDC beyni kronik sorunlu. bendeki eski kasa 160,000 km de şanzıman beynini değiştirdim yetkili serviste 3000 tl ye yakın tuttu. bagaj hacmi, iç hacmi, donanımı ve özellikle yakıtı konusunda (şehir içi 6lt/100km) çok memnunum, aile için ideal bir araç, yalıtım, yol tutuş, trim sesi gibi konularda farklı şeyler söyleyen arkadaşlar var ancak zevk meselesi sonuçta.

geçen konusunu da açmıştım forumumuzda, aracım satılık https://www.hyundaiclubtr.com/konu/fluence-aracimi-satiyorum.45439/#post-798316

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    fazla yakıt harcadığı görülen uzakdoğu malı otomobillerin yüzde 90 ı tam otomatiktir. Fazla araştırmaya gerek yok otomatik vites olduğu bilinen ve 1.4-1.6 motor olan tipik bir arabanın kataloğunda şehir içi 100km de 8-10 litre yazıyorsa o şanzıman tam otomatiktir. 5-6 litre yazıyorsa debriyajı aşınan bela otomatik şanzımanı vardır

HMB, emrex ve Vadaa bunu beğendi.
  7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fluence ve Megane (Hb ve Sw) ların altyapısı aslında hemen hemen aynı. Farklılıklar Fluence ler yerli üretim olduğu için Türkiye paketi olarak yerden yüksekliği biraz daha fazla, lastik ebatları biraz daha farklı, (Megane 205 55, Fluence 205 60), parça ve işçilik kalitesinde az da olsa fark var tıpkı VW Golf ve Jetta arasındaki fark gibi. İthal olanlarda izolasyon daha iyi, trim sesi daha az, fluence lerden birazcık daha alçak olduğu için yol tutuşu bir tık daha iyi.

Bu seride en geniş iç hacim Megane Sport Tourer larda var, arka aks aralığı biraz daha uzun olduğundan arka yolcuların diz mesafesi ve genel ferahlığı daha yüksek, bagajı söylemeye gerek yok zaten Sport tourer station olduğundan kocaman bagajı var ve bence tarzı da çok daha güzel. :)

samet622 ve ahmetakif34 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş