Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lukoil Den Gelen Cevap

'İ20 Forum - Club' forumunda ozgurcan333666 tarafından 3 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. erginim3452

erginim3452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    262
    Ad Soyad:
    ergin karataş
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    akaryakıt sektöründe çalışan biri olarak piyasada ismi duyulmuş firmalardan alınan mazot veya benzinde %98 itibariyle sorun çıkmaz.İstisnalar hariç tabiki.Bu tür firmalar bazen indirim uyguluyor bu ürünlerin kötü oldugu anlamı taşımaz.Olay sadece istasyonun aldıgı ürün tonajı + ödeme şekli ile alakalı.Burda firmaya yapılan iskonto önemli..Yani firma aylık sattıgından fazla ürün sipariş edip ödemeyi nakit üsülü yada kısa vadeli 15-20 günlük yaparasa ( satndardı 45 gündür) iskonto oranı fazla oluyor.Buda direk pompadaki fiyatı etkiliyor.Az kazanıp çok satıyor.yani sürümden kazanıyor gibi düşünün..Bu şekilde çalışan çok firma var.Örnek kocaelinde class var.Yakıtı direk Shell veya Petrol ofisinden tankerle alıyor.Ama Shell veya Petrol ofisin istasyonlarından daha ucuza satıyor.Umarım açıklayıcı olmuştur..

45R3928, shane_01, umutd07 ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  2. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cok tesekkurler hocam bu kadar ugrasip yazdiginiz icin bile ... Gayet aciklayici oldu ... Kocaeli de class var 3.89-3.99 dan satiyordu bir dalavere vardir diye hic almadim acikcasi durum soylediginiz gibi sanirim

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Emregnc

Emregnc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    74
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Pendik'deki class dan alıyorum devamlı bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım.Ama shell'e dönmeyi düşünüyorum bakalım bir farklılık olacak mı.

mehmedbekir bunu beğendi.
  4. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ya ben dun shell den aldim sanki biraz sesli calisiyor arac bilmiyorum psikolojik mi yoksa bana mi oyle geliyor ben yine total den devam edecegim

5. Emregnc

Emregnc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    74
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Öyle Ahım şahım bir fark olucağını zannetmiyorum psikolojik olarak derim ama shell den totalden alan arkadaşlara sormak lazım.

Halil bunu beğendi.
  6. erginim3452

erginim3452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    262
    Ad Soyad:
    ergin karataş
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bizzat denedim aracımda fark varmı diye..10 km farketti.. fark bile sayılmaz..

7. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    10-20km farklar fark sayilmaz kullanimdan kullanima ayni yerden alsaniz bile degisir bu kadar fark onemli olan 40-50 km degismesi en az ;)

8. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Hyundai 2013 model i20 aracımı iki ay önce aldım. İlk gün 50 tl lik mazotu PO dan aldım ışık yanınca Maltepe köprüsü üstündeki Shell den depoyu fulledim ancak arabamda ciddi bir performans düşüküğü fark ettim ve hemen ustam Ali'ye gidip motor yağı ve filtrelerini değişmesini istedim.

Mazot filtresini söküp filtre içindeki mazotu bir kaba boşaltığımızda kabda su vardı. Ustam deponda su var mazotu nereden aldınsa bir daha oradan alma enjektörlerin bozulur. Filtre takıldıkdan sonra tekrar üstündeki pompo ile mazotu şaşal şişesine doldurduk gene su geldi ayrıca mazotun rengi bulanık sarı idi. O depodaki mazotu korkarak bitirdim ve Shell'den mazot almaya tövbe ettim.

Artık Maltepe 70 evler opetten mazotumu alıyorum ve çok memnunum. Opetin devamlı denetlendiği online sistemi olduğu biligsini verdiler ve yakıtımı gönül rahatlığıyla opetten alıyorum.

umutd07 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    yakıt konusunda hemen hemen her yer denetime tabi...
    son zamanlarda bir sürü cins cins isimli istasyonlar türedi...
    iş yapıyorlar mı diye bazen düşünüyorum ama bazen bir bakıyorum
    adam audisi ile hypco, starpet, termo, kadoil,teco, moil vs vs gibi enteresan yerlerden yakıt alabiliyor...
    bazı arkadaşlar opet in temiz tuvalet kampanyasından bahsetmiş ama ben çok nadir yerlerde gördüm bunu...
    çoğu opet wc si pislik içinde... bana bir çok şehirde böyle denk geldi...
    wc konusund daha çok shell ve bp tercih ediyorum... bir de bazı yerlerde türkpetrol...
    opet en son tercih ettiğim istasyon... kampanyanın adı varda sanki uygulama sıkıntılı gibi...
    bana pek denk gelmedi...

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

opet uzun yıllardır temiz tuvalet için uğraşıyor. benim gördüğüm kadarıyla bu konuda başarılı.
    shell de son birkaç yıldır tuvaletlerini düzeltti.

cenker_baba bunu beğendi.
  11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Markalar ne yapsın. Tuvaleti her kullanan insan kendi evi edası ile kullansa zaten tuvaletler tertemiz olur. Tuvaletin içine eden yine biziz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

gogo46, cenker_baba, umutd07 ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  12. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    benim için şöyle markalar ile alakası var... örneğin pisuvarın su sistemi çalışmıyorsa, lavoboları kreç bağlayıp çeşmeleri dokunulmaz durumdaysa ki sensörlü sisteme neden geçmiyorlar (maliyet faktörü o zaman temiz tuvalet olayı biraz aksıyor), wc sinde halen havalandırma doğru düzgün yapılmayıp sinekler uçuşuyorsa, elini kurulamak için kağıt havlu yada hava üfleyen sistem halen yoksa temiz tuvalet yok benim için... bunları sağlayan tesisleri tercih ediyorum...
    mesela aksaray-ereğli arasında 3-4 tane opet var...
    bunlardan ereğli girişindeki teyzeoğlu tesislerini geçtikten sonra sağdaki opet kapı otomatik sabunluk otomatik çeşme otomatik... burası çok temiz...
    amaa ereğli çıkışında ki aksaray yolu üzerindeki opet rezalet...
    yine aksaray çıkışındaki opet rezalet... aksaray girişindeki opet vasat...
    bu yolda sadece ihtiyacım olursa sadece 1 tanesini kullanıyorum... ötekiler çok zor durumda kalırsak...

dediğim gibi bana pek denk gelmedi... başka yerlerde belki de çok daha iyidir... bilemem...

yine de ben ilk shell sonra bp yoksa türkpetrol sonrası opet tercih ediyorum...

13. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Bugün WhatsApp üzerinden aynı mesaj birkaç kez geldi, zincir mesaj gibi ama yakıt tüketimi ile ilgili eylem çağrısı, mesaj aşağıda :cool:
    Muhtemelen size de gelmiştir.

Arkadaşlar dahil olduğum bir grupta ilginç bir kampanya haberi var... bu günlerde çoğumuz bireysel olarak yapabileceğimiz hiç bir şey olmadığı ve çaresiz olduğumuz duygusundayız... bu kampanyayı gözüm tuttu doğrusu... ben dikkat edeceğim.. detaylarını aşağıda okuyabilirsiniz...
    Selamlar

DENEMEKTE YARAR ...! VAR:
    PETROL FİYATLARINA kullanıcı olarak Nasıl Müdahale Yapabilirizin Önerisi...NEDEN OLMASIN ? Buyrun okuyun

MANTIKLI BİR ÖNERİ; UYGULANMAYA DEĞER..
    ARABASI OLAN HERKES BUNU BİLMELİ VE BİLİNÇLENDİRMEK ADINA PAYLAŞMALIDIR... PETROL FİYATLARI !!!

İyi Günler, Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (4,8 tl /Litre) % 20 oranında artış göstererek 5,00 TL/Litre seviyesine ulaşacağı söylenmektedir. Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz? BU MÜMKÜN ! Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak! Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı. Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı. Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı. Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
    EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ ! diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın. Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.
    Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dünyada petrol rezervlerinin tükenmeye başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasına sahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi. Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
    sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN GİDECEK DEMEKTİR! BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ! NASIL MI?

Hepimiz, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve Benzinsiz , Motorinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük bir etki yaratabiliriz: ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!

Önerimiz: Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
    BENZİN ALMAYALIM: TOTAL - SHELL - BP (total fransız, shell ve bp ingiliz. diğerleri Türk firmaları )Fiatları bu firmalar belirleyip yükseltiyor.

Bi Düşünün! En büyük 3 petrol şirketi Benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir. Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca TOTAL - SHELL - BP müşterilerine ulaşmamız gerekiyor. YAPILMASI GEREKEN ŞU! Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum. Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz. Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek... Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs.. Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş 300 MİLYON kişi olabiliriz EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK. Hedefimize ulaşana kadar; TOTAL - BP - SHELL haricindeki Benzin istasyonlarından ALMALIYIZ Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!
    BİZ İSTERSEK BAŞARIRIZ...

ozgurcan333666 bunu beğendi.
  14. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim ulkemizde hicbir zaman birlik bilinci olmadigi icin bu tutmaz arkadaslar....:( Keske olsa ama 3-5 kisiden oteye gidemez bakin sekil a bu yazi benzinin 4.80 oldugu donemde yazilmis ki kac defa cikti indi ... Hala ortada birsey yok bu da yazinin amacina uzun bir suredir ulasamadigi anlamina geliyor :( ayrica total satilali ne kadar zaman oldu... Artik ingiliz degil ! Demiroren e ait... Kisacasi fos cikmis bir hedef...

bekobey bunu beğendi.
  15. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    okumaya devam edin diye bir laf salatası oldu mu okumuyorum :D
    özellikle birilerine hizmet eden bir mesaj şekli...
    ayrıca diğerleri Türk şirketi derken :)) daha bi saçma geldi...
    petrol zor boykot edilir... Hepsi aynı yerden çıkar şirketler katkılarını ekler...
    bugün almazsan yarın alırsın... ama kimse şunu demiyor... hepimiz 1 yıl boyunca toplu taşıma kullanalım yada yürüyelim demiyor...
    şurdan alalım burdan alalım 2 gün kontak kapatalım vs. 1 yıl boyunca gerekirse sabah evden 5 te çık 20 km yürü iş yerine ulaş :)) kimse bunu demiyor ama...

bekobey ve ozgurcan333666 bunu beğendi.
  16. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet mesaj sekli bana da birilerine hiznet etmek icin hazirlanmis duygusu olusturdu.... Ozellikle benzin ve motorinin shell de de kadoil tarzi dandirik yerlerde de ayni oldugunu ve kullanicinin shell i tercih edecegini bildigimize gore... Bu tarz boykot ise yaramaz malesef keske yarasa

bekobey bunu beğendi.
  17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Diğer şirketler petrolü nerden alıyor? Bildiğim kadarıyla diğer küçük istasyonlarda yakıtı bu büyükbaşlardan alıyorlar. Ayrıca bizim sorgulamamız gereken konu vergiler... Vergileri düşürmenin yolları da belli. Ancak bu bizim ülkemizde yakın tarihte pek mümkün görünmüyor.

Asel Kaan Efe, bekobey ve ozgurcan333666 bunu beğendi.
  18. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Yaklaşık Rafineri çıkış fiyatı kadar vergi konulan bu ürün için ne konuşsak azdır. Bu kadar güzel bir gelir kalemini hiç bir hükümet kaldırmaz, kaldıramaz. Boykot mu? Mevcut bölünmüşlük ve sevgisizlik ile değil akaryakıt, sakız boykotu bile yapamayız. Vergi adaletsizliğinin olduğu her ülkede dolaylı vergilere yüklenilir, maliye ve siyaset biliminin temeli budur. Önce vergi adaleti sağlanacak sonra dolaylı vergiler zaten iner. Bu da ne kadar mümkün? Takdir sizin. Ben gariban bir bankacı olarak bu devlete bir kuyumcudan fazla gelir vergisi ödüyorum.... varın gerisini siz hesap edin.

Diğer yandan çok şükür aracımız var. Hal de böyle iken tek hamle hakkımız ucuz yakıt (veya ucuza gelebilecek kampanya takibi) aramaktır. Tabi bunu yaparken de aracımıza zarar vermemektir. İşte bu konu da tam da bu durumu özetliyor. Lukoil uygun fiyatta , ama kalite nasıldır acaba.

İşin doğrusu kendi adıma bugüne kadar 1-2 kerenin dışında lukoil almadım. Dizel aracım varken ve Demirören daha almamışken total benim de ilk tercihim idi. Sonrasında ise Opet ve Shell alırdım kampanyaya göre.

Lpg li aracım olunca, Honda ve brc tavsiyesi ile bir süre bp takıldım. Fakat sonrasında shell ilk tercihim oldu. Yine kampanya olursa Opet de tercihlerim içinde kaldı.

Şimdi kendi araç sahibi olma sıralamama göre ekonomik olarak hiç rasyonel olmayan benzinli bir aracım var. Henüz 1200 km de. Ancak yine kampanya kovalayarak shell-Opet-bp üçlüsünden çok ayrılmayacağım gibi duruyor. Başka bir konuda yazmıştım, Demirören e geçtikten sonra total ile işim bitti benim. Sebebi kalite değil.

Bu Sayfayı Paylaş