Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG yi söktürmek istiyorum

'LPG Sistemleri' forumunda nmd25 tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. beymen

beymen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlarnormal karbüratörlüsistemle falan bi alakası olsa benim 2007 model sıralı sistem erada bu sorun olmaması lazım. Aynı sorun bende de var ama başka eracı larda bu sorun pek yok sanırım.İlk çalışmada evet gaz yedirmek için 1-2 dakika beklemem ısıtmam gerekiyor, lpg ye geçtimi tamam hiç bir sorun yok. Neden yapar, daha araç 20 bine yeni geldi. Hemde Antalya da yım ,Allahtan burdayım daha soğuk yerde olsam 4-5 dakka beklemem gerekecek sanırım. Hatta 2 gündür çalıştırdığımda ilk anda istop bile ediyor, sonraki olanlar anlattığım gibi...
    Düzenleyen : beymen

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Antalya gibi bir yereede bu sorunu yaşıyorsanız büyük ihtimalle oksijen sensörünüzde arıza var. Serviste test cihazı ile bu sorun tespit edilebiliyor.

3. beymen

beymen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise sordum lpg den dedi. Güya hem lpg hem benzin gelmesinden oluyomuş,ilk çalışmadaki lpg gelişi kesilmeliymiş falan filan.lpg montajı yapan yere söyledim alakası yok dedi. Bizim araçlarda da oluyor ,normaldir az yaktığını gösterir dedi.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Montaj yapan yer doğru söylemiş, alakası yok. Ancak bizim araçlarda oluyor tezi yanlış, az yakmasıylada mesnetlendirilemez. Dediğim gibi büyük ihtimalle oksijen sensörü arızalı. Bir ihtimalde emisyon değerlerinin LPG ayarının iyi yapılmamasından dolayı bozulması olabilir. Bunu test etmek için akşamdan akünün + kutup başını sökün, sabah taktığınızda sorun çıkarmazsa tekrar gaz ayarı yaptırın. Regülatör basıncı 1 yada 1,2 bar arasında olarak yeni ayarlar yapıldığı zaman sorun çıkarmıyor. Selamlar.

Bu Sayfayı Paylaş