Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg Yakıt Sarfiyatı

'LPG Sistemleri' forumunda airzone tarafından 27 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. EIRP

EIRP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Koray M.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eski kasa Elantra ile gecen sene 6500km lpg ortalamam 8.54lt/100km. Otomatik vites ve daha agir cussesi ile yeni Elantra'nin 10-11lt/100km gibi bir tuketimi olmasi gerekir diye dusunuyorum.

Yakit tuketimini fazla artiran sebepler lpg ayari ve oksijen sensoru. Oksijen sensoru dogru veri okumayan araclarda yakit fazla oluyor. Dogru calisip calismadigini kontrol etmekte zor degil. Avometre ile voltaj olcumu yapilir. Surekli sabit bir deger gosteriyorsa oksijen sensoru arizalidir. Surekli degisen voltaj degerleri gosteriyorsa calisiyordur.

Lambda sensorunden alinan degerler lpg ayari ve oksijen sensoru hakkinda bilgi verici olur genelde. Benim 1.6 Elantra'da oksijen sensoru degismeden once 5.2 gibi bir degerler okunuyordu. Bu zengin karisimin ifadesidir. LPG ayarimin duzgun olduguna emin oldugum icin oksijen sensorunu degistirip tekrardan lambda degerlerini okudugumda benzinde 3.4 lpg'de 2.7'lere gelmisti. Bu da bana soyle bir geri donuse sebep oldu. Bi depo (27lt) lpg ile 210-220km gibi menzillerde yolculuk yaparken 280-300km gibi bir menzile ulasmami sagladi.

Cakal LPG ustalarinin cogu buji ve buji kablosuna bir de enjektorlerin bozulmasina sebep bulurlar. Bunlari degistirmeden once iyi bir elektronikcinin bakmasi lazim arabaya.

Tepetakla gonderildi

koreci ve Burak&Buse bunu beğendi.
  2. soloturk35

soloturk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    raif guler
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    selam arkadaslar foruma yeni uye oldum 2011 model hyundai elentra mod plus otm aracım var 79 binde aracımda zavolli lpg var arac lpg de tekleme yapıyor ustaya goturdum bobinlerini degiştirdi bujıleri degiştirdi enjektör ve beyin de degiştirildi gazın filtrelerini degiştirdi sorun düzelmedi en son bu arabanın pistonlarına bakılcak dendi onunda masrafı 1250 tl ıle 2200 tl arasında degişir dediler verilen karar dogrumu degılmi anlayamadım bedavaya aracın siboplarını sökturmeyelim
    yardımlarınızı bekliyorum ...

3. Burak&Buse

Burak&Buse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    756
    Ad Soyad:
    Remzi Akıncı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Bana göre ilk yapılması gereken Kompresör ile silindir testi yapılmalı. Kompresör değerlerinden çıkacak sonuç, piston - segman revizyonuna karar verdirir. Ancak 2011 model 79 bin km deki araç için çok erken. Bence yetkili servise gösterin.

ahmety17 bunu beğendi.
  4. soloturk35

soloturk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    raif guler
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    en son carem o kaldı tesekkur edrim