Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG taktırmalı mı? Yoksa Benzine devam mı?

'İ20 Forum - Club' forumunda SOLBAYs tarafından 18 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben yaklasik 800-1000 km arasi yapıyorum ayda. Yakıt giderim ise 200 lira falan oluyor.

2. Duygu

Duygu Guest

vallahi hakan bey haklısınız, belki benim takanlarda sıkıntı var bilmiyorum veya tozlanıyor, antepte sıralı sistemi ayarlayamamış olabilirler, bakım vakti adama söyliycem, bakımını felan ücretsiz yapıyor lpg nin , 1,800 lira ödedim, simit şeklinde. ama o kadar kAr ediyorum ki size anlatamam, işim gereği artık sürekli araba kullanmam gerekiyor. benzinlide gidersem haftada 150 lira gidicek, gazda iki hafta beni 50 liraya götürüyor yani. ben taktırmanızdan yanayım, brc bizim arabalar için en iyisi, ama para sıkıntınız yoksa taktırmayın tabiki, ben ilk 12.bine kadar benzinli kullandım. brc yi de bizzat tavsiye aldım. iyi bir usta bulursanız taktırın , şimdiki aklım olsa alır almaz taktırırdım.

3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Lpg de kit disinda montaj cok onemli, iyi bir usta iyi bir kitle keyifle binersiniz

Aslinda 100km 6 lt civari ekonomik bir rakam da ulkemizdeki benzn fiyati malum, bu yuzden gunluk dizele gectim

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam sizin algınız psikolojik , asla lpg ile benzinin yanması aynı gücü oluşturmaz benzin 2 gömlek fazla üretir.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Elbetteki benzin daha verimlidir ama öyle abartılı bir fark yok. Aynı koşullarda aynı güzergahta hem benzin hem de LPG ile aracı kullandığımda hissedilir bir fark söz konusu olmuyor. İkisi de birbirine çok yakın.

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yumurta kasa accent te resmen araç lpg de çıldırıyordu benzinden iyi gidiyordu. Defalarca denenmiştir her türlü lpg daha iyiydi. Xd2 de gram fark yoktu dymco enjektörleri taktıktan sonra. Lpg düşmanı arkadaşıma kulladırdım aracı lpg düğmesini bantlayarak benzine lpg dedi lpg ye benzin dedi ilk denemede. Sonra ikiside lpg dedi sonrada ikiside benzin dedi. En sonunda fark olmadıgına ikna oldu. Lpg de montaj çok çok önemli ama ince ayar yol kalibresi de çok önemli yoksa rolantide dalgalanma titreme silkeleme olabilir.

Ayrıca lpg de kullanırken piskolojik olarak rahat oldugunuzdan gaza basabiliyorsunuz performans da tatmin ediyor :)

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet en güzel yanı son cümlede belirttiklerin. Aracı uzun yolda sürekli 5000 devirde kullansam benzinle 90 km sabit hızda yaktığından az yakar yine de :)

Bu Sayfayı Paylaş