Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG taktırmalı mı? Yoksa Benzine devam mı?

'İ20 Forum - Club' forumunda SOLBAYs tarafından 18 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. chagyy

chagyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Çağkan özekli
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Selamlar, bende i20 1.4 otomatik elite blue panoramik smart aracımı 2 gün önce teslim aldım, şu anda 360km oldu, ve kalan yol 530km gösteriyor. Ortalamam 7.2 ve sakinde kullanmadım genelde hep sol şeritte gittim. Kullanım istanbul şehir içi olarak yaptım tüm yolu. Ben yazılanları okuduğumda acaba hatamı yaptım böyle bir araç alarak diye korkuyordum ama beklediğimden de az bir yakıt tüketimi var şu an aracın. Git gide de düşeceğini düşünüyorum. Yakıtıda shellden aldım.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Duygu

Duygu Guest

yeni kasa i20 zaten az yakıyor ama , üstte bir yorum okudum, kar etmek faydalımı değilmi bilemem demiş ama, kesinlikle verdiğim parayı amorti ettiğimi düşünüyorum. Tüp taktırın , yeni kasa i20 brc fıstık gibi oldu, sıkıntısız.

3. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Ben çok kararsızım aslında. Yılda yaptığım yol 15.000km. Önceki aracım LPGliydi ve sıfır sorunla kullandım. Bu hafta başında 3000 km kontrol bakımına gittiğimde Antalya'da UYSAL otogaz var, oraya taktırırsam aracımın garantiden çıkmadığını, daha doğrusu onlar tarafından ilgili aksamın garanti altına alındığını söylediler servisten. Onlarla anlaşmaları varmış. Onlar da BRC bayii. Birkaç sorum var zamanınız varsa.

BRCnin hangi kitini taktılar? Kaç Km oldu taktıralı? Motor arıza ışığı yaktı mı? Enjektör şıkırtısı geliyor mu içeriye?

4. Duygu

Duygu Guest

ya hakan bey, hangi kiti taktılar bende bilmiyorum, gaziantep oto gaz da taktırdım ben, hemde hyundai genel müdürünün tavsiyesi üzerine oraya gidip taktırdım. inanın anlamadığım için kiti bilmiyorum. 5 bin km yaptım aldığımdan beri, motor arıza ışığı sadece ilk başta çalıştırırken veriyordu oda gaz az olunca verdi bir kaç kere , ondan sonra vermedi. Bende büyük bir sıkıntı olarak görmediğim için birşey yapmadığım , ilk marş ta çalışmayınca ikincisinde çalışıyor, arada bir. enjektör şıkırtısı kesinlikle içeriye gelmiyor, hatta bir ara araç çalışırken ben cam suyu koymak istedim kaputu açtım bir şıkırtı sesi gelince öyle duydum yoksa kesinlikle şıkırtısı sesi içeriye gelmiyor, hakan bey çok araştırdım brc bizim araçlar için. hyundai fabrika çıkışlı yaptığındada brc çıkarmış diye duydum, ben iyisi olsun diye prince taktırcaktım ama adam dediki aracın ferrarimi taktırıyorsun felan demişti :) kesinlikle brc tavsiye ediyorum.

5. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Lpg taktırmak motora iyimi kötümü anlayamadım. :)
    Lpg motorun ömründen çalıyormu çalmıyormu.
    Birileri konusunda uzman ise LPG fayda ve zararlarını yazabilirmi. Ekonomik faydasını biliyoruz da, asıl bana motora olan fayda zararları önemli.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler Duygu Hanım. Kitin fiyatını söylerseniz hangi BRC kitini taktıkları belli olur aşağı yukarı. Gerçi ilk marşta çalışmama durumu sık yaşanıyorsa uzak durayım en iyisi. Hoşlanmadığım şeydir :(
    Önceki aracımı 2,5 yıl 32bin km boyunca LPG li kullandım. 1 defa bile marşı ikiletmedi bana.

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam aracım 2013 1.2 i20 benzinli aldığımdan bu yana 2 sene doldu ve şu anda yeni 15.000 km yi bulmuşum , 2. yıl bakımını yeni yaptırdım demem o ki , senede 7-8 bin km yapıyormuşum , bundan önce Opel Astra 1.6 benzinli aracım vardı , bayağı şehir içi yakıyordu ama uzun yolda hiç üzmedi yakıtı , derken çevrenin gazına geldim ( bak bmw , merco , ferrari bile taktırıyormuş vs. vs. ) lovatoda orijinal bir kit taktırdım , 2,5 yıl kullandım bu süre içinde hiç işim rast gitmedi , her gün arıza ışığı , yok çekmeme , yok filtre değiştir temizlet , mersine ayara git sonuçta belki isabetli lpg kiti seçememiş olurum ama lpg sefası kadar cefası da olan bir uygulama , şu andaki evimin 150 metre ilerisinde Mak. Müh. Odasının kontrol yeri var ve her perşembe önünde yüzlerce araç sıraya girip bekliyor sızdırmazlık vs işler için , yok mu var lpg uygulamasına evet diyen de çok ama ben opelimi takasta kullanırken Hyundai plaza , eğer lpg olmasaydı ( şu anda enjektörler yanmış ) benzinli bir opel verseydiniz bize 2000 TL daha düşürürdük i20 fiyatını dedi , bence lpg taktıran sefası için uzun süreli bir yatırım gibi bakmalı ben opele taktırdım 2,5 yıl kullanıp elden çıkardım belki 10 yıl kullanacak olsam avantajlı olabilirdi kendisni amorti etmeden gitti , bu gün aracıma 100 tl benzin alıyorum ve ayda 350 km ye yakın yol yapıyorum bence ş.içi ve ş.arası ayrımı yapmadan karışık km de fazlada sayılmaz ama orijinal orijinaldir.

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Motora ne kadar zararlı olduğunu şu ilana bakarak anlayabilirsiniz sanırım. Bu ilandaki araçta LPG olmasaydı muhtemelen 1 milyon km görürdü ama LPG olduğu için 600.000 km de motor yapılmış. Bu arada ben LPG'li olup daha motoru açılmamış ve 850.000 km yapmış ERA gördüm bunu da belirteyim :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...rafsiz-ticari-cikmasi-elentra-235737937/detay

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:

LPG pişmanlıktır , taktıran da taktırmayan da karar sizin .

11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    "Yaptığınız bir şey için duyduğunuz pişmanlık az veya çok bir süre sonra atlatılır ama yapmadığınız bir şey için duyduğunuz pişmanlık sizi mezara kadar takip eder" derler :)

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Benzer bir ifadeyi ben kullanacaktım şimdi. Tam da LPG olmadan pişman olacağıma LPG ile pişman olayım daha iyi diyecektim geçtin beni. LPG'li aracı olup pişman olan sayısı, LPG'siz araca binip pişman olanların %20 si kadar bile değildir belki de.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Motora uyumlu bir kitle mutlu mesut yaşarsınız, şahsen "benzinli arabaya binmek" fobi oldu bende. Lpg li elantrayı da 2 yıl sorunsuz kullandım. Memnun olduğum için tavsiye ederim. Kit kadar işçiliğin de önemli olduğunu hatırlatırım.

14. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Atiker 1500 tl den fiyat veriyo. Tavsiye edermisiniz.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    eğer atiker düşünüyorsanız atiker gold tavsiye ederim babamın erada var obd destekli çok memnun babam 1.4 erasında

16. hayyyam

hayyyam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    şahin kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    arkadaşlara katılıyorum hiç beklemeyin hemen taktırın. benzinle kullandım 1.5 sene artık gına gelmişti yakıt masrafından. 2 senedir gaz kullanıyorum. %35-40 lık beklenen tasarrufu yakaladım. benim kit landirenzo. ama diğer arkadaşların dediği gibi kitin markası önemli değil işçilik önemli. kötü denilen atiker bir çok araçta kullanılıyor.

17. bekirkurt

bekirkurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    BEKİR KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    1.2 motora lpg gerekirmi ki , ben fazla anlamam aractan ama yanlış yorum yaparsam maruz gorun. Bende de 1.2 motor i20 var zaten motor gücü malum , lpg bunun çekişini düşürcek , birde çok kurcaladıkça bişiler çıkıyor sonrasında orjinalini bozmamak bence mantıklı , ömürlük kullanmıcaksınız sonuçta

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Her motora lpg olur bana kalırsa :) en önemli etken montaj sonra kaliteli kit ve güzel ayar. Ne performans düşer nede sıkıntı yaratır.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Benim arac LPG ile benzinden daha iyi cekiyor sanki :)

20. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende taktırmayı düşünmeye başladım. Aylık 450-500 civarı yakıt masrafım var. Eskiden fazla kullanmıyoduk ama o yüzden gerek duymadım ama böyle giderse taktırsam mı diyorum bende?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş