Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG taktırmak isteyenler önce okuyun sonr

'LPG Sistemleri' forumunda engin_er tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Coşkun bey....Kusura bakmayın....Sonuçta karşılıkl olmadığımız için yüz ve ses tonu kullanmak ikanı olmuyor...LPG sistemini keşke doğru olarak önyargısız tartışabileceğimiz ortamlar olsa. Sonrasında dediğiniz gibi takan takar...bilemeyiz...Ama burada fanatizim yaparak birbirini kıran üzen birçok kişi oldu...

Maalesef motor öğretmeni değilim....Makine teknolojileri bölümü öğretmeniyim...Ama otomobillere birazilgim var...

Yeni motorun çok yakması aslında abartı bir değer değildir. yani %10 civarını geçmez...Sebebi basittir...

Kurum konusunda katılıyorum. Yakıt sistemleri aracın olmassa olmaz iç kurumlarına göre hesaplanır ve programlanır. Bu kurum oluşumu sürecide ortalama bellidir. Bu nedenle araç üreticileri değişken programlar kullanmak yerine kurum yapmışcasına göre program geliştirirler. Ama motorun ilk hali ile gerekli püskürtme basınçları alınana kadar tüketim değerleri fazla olacaktır.

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ben de bir yalnıs anlasılma oldugunu gördüm ve hmn belirtmekte fayda. Engin Bey in %35 den kastı aslında lpg nini benzinden %35 daha fazla yaktıgı değil. lpg nini bezine göre karı %35 civarındadır demek istiyor. Çünkü demiş ki; yakılan benzini de hesaba katın. Kısacası onun demek istedigi yapılan tasarruf %35 i gecmez.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu konuları ben anlamıyorum, yazıyoruz çiziyoruz yine başlıklar açılıyor.1300kg 'lık 1600 cc Elanta'da16 litre LPG ile 250 km yol yaptım, bunun %100'ü şehir dışı. Arabanın fabrika verileri belli, yaktığı benzin belli, yaktığı LPG belli. 5,9 litre benzin gösteren yol bilgisayarına görede rakam neredeyse %100 tutuyor. Bir araç benzinde yaktığının %15'den fazlasını LPG ile yakıyorsa ya LPG ayarı doğru değildir yada sahibi araba kullanmayı bilmiyordur.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

5,9 litre benzin: 21,5 lira / 6,6 litre LPG: 13,2 lira = %61 = %39 Daha hesaplı.

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Lpg pistonalrda kurum olusturmazmıs, çünkü içeriginde benzin ve mazotta olan kuruma neden olan gazlardan yokmus. Bunu bir lpg firmasının sitesinbde okumsutum. Doğrumudur?

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu değeri aslında % olarak hesaplamak yada sınırlamak çok zor...
    Okulum ile evim arası yaklaşık3 km...Genelde motosiklet ile gidiyorum. Şehir içinde 8.5 litre benzin 10 litre LPG tüketimim vardır. Ama yaklaşık 2 aydır sağlık nedeni ile marea aracımla okula gidiyorum. Aracım ancak 1-1.5km sonunda LPG2ye geçiyor. Hesabıma göre normalde 200krş yakan aracım 2 aydır 260-280krş arasında tüketimi var (benzini'de sayıyorum....Sadece LPG değil)

LPG'de tasarruf %10 bile olsa...sonuçta kardayım...öyle değil mi...

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kurum sadece yakıt ile oluşmaz...Kurum oluşumu aracın iç hararetine bağlı olarak oluşan yağ buharının da yanması sonunda oluşmaktadır. LPG kurum oluşumunu engellemez...Sadece geciktirir....

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    o kadar kusur kadı kızında da olur derler. Yalnız, Engin Bey hesaba birde motor lpg e gecmeden önnceki benzin tüketiminide katmıs. Benzini koyuncada asagı yukarı %2-%3 benin maliyeti olur. Tabi bu tür konuların genellenmesi cok yalnıs;cografi sartlar, kitin özellikleri, markası, sürücünüün tarzı, motorun teknolojisi gibi bir sürü değişken varken tek bir sonuc ortaya cıkmaz. Ben sehir içinde 9lt benzin yakarım, baskası 8 yakar. Bu arada ende kendi arabam için hesap yaptıgımda %37 lpg daha karlıydı.
    o yüzden %30 ile %40 aralıgında kullanılan yere ve kullanım sartlarına göre bir tasarruf yapılabişir demek daha dogru.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG 'de sülfat yok denecek kadar azdır. Motora (daha çok metal aksamlara) zararlı olan bu atık LPG'de yok denecek kadar azdır. Bununla ilgili hyundai'nin servis bülteni bile var.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Başkasının kullanım rakamlarına değil, kendi kullanım rakamlarınıza göre oranlayarak test etmelisiniz. Eğer aracınız şehiriçi 9 litre yakıyorsa LPG 'de 10- 10,5 litre yakar. 12 yakıyorsa ayarınız ideal ayar değil. Ayarı ideal olmayanlar zaten sabah aracım tekliyor diye gelip başlık açıyorlar. Bu 3. hyundai sırasıyla tartarini, mimgas ve atiker takıldı 1 kere teklemedi araç. %15 üzerinide hiç görmedim.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Tolga Hocam cevaplarınız için tesekkurler. Yüzde oalrak genel bir deger vermenin yalnıs oldugu konusunda sizinle hem fikirim ama insanalrın aklında bir fikir olusması acısından vermek lazım. Birde kar kardır daima ama bir iş yaparken işin yatırım boyutuna ve o yatırımın yüzde kaç geri dönüşümü (yani karı) varsa girilir. Birde işletme dersinde genelde hocanın kar hakkındaki her sorusunun cevabı; "it changes people to people". https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kayseri'liye sormuşlar "2 kere 2 kaç eder" diye... o da "alırken mi satarken mi" diye cevap vermiş :)

Ben LPG - Benzin fiyatı aynıya gelse dahi sırfr ömrünü uzattığı için LPG taktırırım. Buda benim kişisel düşüncem.

13. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Katılıyorum Coşkun abi

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Maalesef ben de Coskun beyle ayni fikirdeyim ve konuyu acanin her seferinde kullandigi olumsuz ve ajitatif uslubu onaylamiyorum.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    işin teoriği de pratiği de der ki lpg/benzin oranı litre olarak 9/8dir. yani lpg ile 9 litre yaktığı yerde benzin ile 8 litre yakar. bunu siz daha fazla ya da daha az gaza basarak değiştiremezsiniz. tabi lpg ayarının normal oldugunu varsayarak.
    %35 çok abartılı bir değerdir. işi bilen birisinin böyle birşey söylemesi de imkansızdır.

16. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yazının alıntı olduğunu belirtmek için alıntı işaretinin arasında verdim ama bu sizlerin dikkateini çekmemiş sanırım ve yinede mesajı düzenliyerek birde yazı ile yazdım alıntıdır şeklinde
    alıntı olduğuna ve benim düşüncem olmadığına dikkatinizi çekerim

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sizin düşüncenize yatmayan alıntıları bundan sonra foruma koymayın lütfen. Eğer sizin düşüncenize yatıpta koyduysanız o zaman adına alıntı demeyin.

18. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    serdar bey;
    benim düşünceme yatması yatmaması önemli değil
    önemli olan forumdaki arkadaşların bu konuda bilgilenmesidir.
    doğruyu yanlışı kendilerinin araştırarak bulmasıdır.

benimkisi bir örnektir
    ve bunu yazıda da belirttim
    dikkat ederseniz yazının başında da şunu yapın yada bunu yapın demiyorum
    ve sadece şunu yazdım.

LPG taktırmak isteyenler önce okuyun sonra karar verin.BİLGİNİZE;

sonuçta karar yine onlarındır,

ortalığı germek gibi bir maksadım yok sadece amacım bilgilendirmek.

daha fazla bilgi edinmek isteyenler zaten google den gerekli araştırmayı yapar ve kullanan kişilerden de bilgi alır öyle karar verir,

herkesin karar ve düşüncelerine sonsuz saygımız var ve kararlarına müdahale etmek gibi bir amacımız yok

19. ardacenk

ardacenk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede lpg nin karı iyi hesaplandığında %20 yi geçmiyor...en fazla %25 oılur.oda kullanıma göre değişti için...Motora zarar vermediğinden bahsediliyor,ya lütfen sırf kendiniz kullanıyorsunuz diye övmeyin şunu kardeşim.Zarar veriyorsa veriyor işte...LPG fiyatıu 3 tl ye çıksa bu sefer benzinin tüketimi az olacağından herkes benzin kullanır.Bu seferde benzin en iyisi lpg zaten arabayı mafediyordu gibi hep maddi yönlü yorumlar yapmaya devam edersiniz...

Birde millete "ahkam kesme" gibi hakaretler yapmak ve "hiç kullanmadınki" gibi bilip bilmeden konuşmalar bu foruma hiç yakışıyormu ya...
    Yapanlara söylüyorum,bu hakaretleriniz sırf 3 kuruş kar ettiğiniz içinmi?Bu kadar basitmi yani...

Adam yılda 5000 km zor yapıyor çıkıp lpg çok karlı diyor.Ve karşı görüş bildirenlere hakaret savuruyor.Bende bu gibi insanlara cevap vereyim 5000 km için LPG B.K karlı....

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Konuyu çok fazla saptırdığınız için kilitliyorum.

@engin bey : Lütfen ne olduğunu bilmediğiniz konular hakkında sadece bilgi almak amaçlı başlık açın. Bilmediğiniz, tecrübe etmediğiniz konuda sağdan soldan bilgi taşıyarak başlık açmak doğru değil.

@ardacenk : LPG motora zarar vermez, merdiven altı montaj zarar verir. Yazınızda en ufak doğruluk payı göremedim. Ayrıca insanlara cevap verirken daha dikkatli olmanız için sizi uyarıyorum, üyeliğinizi askıya almak zorunda bırakmayın.

Düzenleyen : Turgay

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş