Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG taktırıcam hangi markayı tavsiye eder

'LPG Sistemleri' forumunda KasımAliAytekin tarafından 9 Mayıs 2008 tarihinde açılan konu

1. enes58

enes58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru kardeşim bılıyorum ama dedığim gibi şuan boyle bınıcem en azından mecburum farklı odemelerım sıkıntılarım var eee evlı ve çucuklu oluncahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

2. GKHNDN

GKHNDN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    allah yardımcın olsun ben bekarım ve bataktayım :)https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimki 2003 gls atiker taktırdım gayetde güzel

4. GKHNDN

GKHNDN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BENDE KARBURATÖRLU ARAÇ VAR VE FEMA SANIRIM YANILMIYORSAM LPG KİTİM ŞUANA KADAR BİR SORUN YAŞAMADIM. TEK YAŞADIGIM ŞEY BUNUDA HERKES NORMAL DİYOR. GAZ ALDIKTAN SONRA ÇOK KISA BİR SÜRE GAZ KAPAGINDAN DIŞARI GAZ ATIYOR VE BUNUN NORMAL OLDUGUNU BORUNUN İÇİNDEKİNİ ATTIGINI TANKIN GERİ SALMADIĞINI SÖYLÜYOLAR. BU SORUNMU HALA ÇÖZEMEDİM AMA SAAT GİBİ MAAŞALLAHI VAR.. I LOVE LPG

5. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar bu konuyu çok uzun süre önce açmıştım. O zamanlar brc taktırmaya karar vermiştim fiyattada anlaşmıştım fakat bazı beklenmeyen durumlardan dolayı maddi sıkıntı yaşayınca taktıramamıştım. Şimdi taktırmaya karar verdim Eylül ayı içerisinde nasip olursa taktırıcam LPG! Tekrar fiyat araştırması yaptım 3 markaya baktım Brc,Zavolive Tartarini. ününde fiyatı 1500 ytl 10 taksit. Fakat bulunduğum yerde sadece Zavoli nin yetkili servisi var ayrıca bu servis tanıdık. Arkadaşlar şimdi ben bu sebeplerden dolayı Zavoli taktırmaya karar verdim. Acaba memnun kalırmıyım ? Zavoli hakkında neler düşünüyorsunuz kullanan veya biligisi olan varmı aranızda?

6. Misafir

Misafir Guest

Bulunduğunuz yer İzmir olarak tahmin ediyorum. 2A İZMİR OTOGAZ 0232 253 71 85 no lu bir telefona ulaştım.BRC montajı yapıyorlarmış...İsterseniz bir arayın.En verimli LPG kiti Hyundai araçlarda Tartarini ve BRC dir. Her ikiside çok kalitelidir. Ben bir önceki aracımda Tartarini marka kiti 51.000 km hiç sorunsuz kullandım...

7. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dostum çok teşekkür ederim burayı biliyorum zaten. Daha önce burada taktıracaktım fakat ben izmir in ilçesindeyim 100km mesafe var arada. O yüzden kendi bulunduğum yerdeki Zavoli bayisinde taktırmak istiyorum. Ayrıca burda BRC serviside yok. Şimdi Brc taktırsam en ufak bir arızada 100km gitmem gerekecek oyüzden Zavoli düşünüyorum. Peki Zavoli kötümüdür ? Zavoli de Brc ve Tartarini gibi İtalyan malı değil mi?

8. Misafir

Misafir Guest

Haklısınız aslında bunların hepsi İtalyan malı diye biliyorum. Aralarında BRC ve Tartarini hariç, şikayetler duyduğumu hatırlıyorum yalnız bu iki markadan hiç duymadım. Mesela bazı diğer markalarda uygulamadan sonra check lambası sürekli yanık kalıyor.Montajı yapan yer buna normal diyor.Bence hiç normal değil.Bütün bunlara dikkat edin.Kiti bir yerden alıp montajını sakın olaki başka yerde yaptırmayın...

9. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Yok montajı yapacak yer yetkili bayi ve servis. Ayrıca tanıdık yani sorun çıkmaz ben sadece Zavoli taktırıpta şikayeti olan var mı diye merak ettim ? İnternette araştırdığım kadarıyla şikayetçi olan pek yok. Zaten 3 marka söylüyorlar Brc,Zavoli,Tartarini. Bunların dışındakilere yaklaşmadım zaten birde burda servisinin olması ve tanıdık olması yüzünden tercih ettim!

10. Misafir

Misafir Guest

O zaman sorun yok. Umarım en kısa zamanda taktırır ve keyfini sürersiniz. Eğer yılda 20.000 km gibi yol yapacaksanız zaten maliyetini 1-2 yılda kurtarırsınız...Güle güle kullanın...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

11. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

İnşallah sorun yaşamadan keyfini sürerim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Yılda yaklaşık 25000km civarında yapıyorum. Gerçi 6 aydan beri ehliyetim yok 10 gün sonra alıcam cezam bitiyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. Misafir

Misafir Guest

Birde aracınız 1.5 16V. Birde LPG kiti taktırınca tadından yenmez. Bu motorlarda en ufak bir performans kaybı olmuyor zaten çok güçlü ve seri. Bende 1.3 LX imde kullanıyordum benzine göre nispeten çok azda olsa bir fark vardı...Fakat 1.5 motorlu Accent arkadaşımda var onu kullanıyorum LPG de hiç farketmiyor...
    Son olarak dikkat edin. LPG kullanırken motor ısınıncaya kadar illaki benzinle çalışsın zaten ısınınca otomatik olarak LPG ye geçiyor. Birde varacağınız yere birkaç km kala yine benzine alın benzinde çalışsın stop ederken.Birçok kişi bunları yapmadıklarından sorun çıkıyor. Ayrıca Hyundai araçların genelinde benzin pompası zayıf kalıyor.Bunun için depodaki benzin seviyesini çeyrek deponun altına düşürmeyin...Kazasız belasız sürüşler dilerim...

13. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Depodaki benzin sürekli yarım depo civarında oluyor(Tabi arabaya binemiyorum ondan olabilir yoksa çok zengin değilim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif) İnşallah memnun kalırım performans açısından! Zatn sıralı sistemin çok ii olduğunu duyduğum için taktırmaya karar verdim eski araçlarımda LPG den çok çekmiştim inşallah bu sefer öyle olmayacak!

14. Misafir

Misafir Guest

Güzel bir montaj ve ayarla hiçbir sorun olmaz merak etmeyin...Zaten sıralı sistemde el ile ayar diye birşey yok...Ayrı bir ecu su var montaj bittikten sonra bir notebook ile ecu ya bağlanılıp aracın marka ve modeli seçilip gerekli ayarlar oradan yükleniyor.Bu ayarlar bir daha şaşmıyor zaten.Her 15 veya 20.000 km de birde ufak bir filtre değişiyor o kadar. Zaten arıza meydana gelirse hemen direk ecu ya bakıyorlar...Gülegüle kullanın...

15. frontoza

frontoza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Karbüratörlü aracıma 9 ay önce landi taktırdım çok memnunum.

16. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Karbüratörlü araçlarda çok fazla farketmiyor ama sıralı sistemlerde başının ağrıma olasılığı yüksek. Birde Landi Renzo içinde çok ii diyorlar ii bir marka seçmişsin!

17. Bülent_Yıldırım

Bülent_Yıldırım Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben çok araştırdım ve BRC de karar kıldım. Sorunsuz kullanıyorum. Çorumda sıralı fiyatı sadce montaj ve proje 1550 civarında. Tavsiyem BRC...

18. facia01

facia01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence ya brc 2. olarak da lovato tavsıye ederim

19. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zavolli de iyidir. Arkadaşım taktırdı memnunum diyor. bende ağustos ayı içinde bergamadaydım. :) taktırdıktan sonra yorumlarınıda yazarsan iyi olur kardeş. Landi renzo içinde çok iyi diyorlar. Hatta prins ve landi renzo bu işte en iyileriymiş. Farklarıda enjektörlerinin aracın enjektörleri ile aynı hızda çalışmasıymış. Diğer markalarda belli bir devirden sonra lpg enjektörlerinin hızı yetişmediğinden sürekli açık kalıyormuş buda sarfiyatı arttıryormuş.
    Düzenleyen : Truva

20. Misafir

Misafir Guest

Abi tam tersi olmasın? Asıl sıralı sistemlerde başağrısı olmuyor diye biliyorum...

Bu Sayfayı Paylaş