Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg taktırdım

'LPG Sistemleri' forumunda RoMeO1907 tarafından 22 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    benim de 47 litrelik depo 38 litre alıyor,160 km'de 2 ışık sönünce eyvah bu ne kadar çok yakıyor demiştim,panik yapmama gerek yok o zaman https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fiyat konusunda bilgi verirmisiniz? yakıt tüketiminizdeki değişimide hesaba katarak karşılaştırma yapabilirmisiniz?

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lpg göstergesi pek doğru bilgi vermez

4. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
  5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    sadece taktırdığım yer ile evimin arası şehirler arası yoldu orada deneme imkanım oldu,8lt/100km gibi bir tüketimim oldu.para hesabında şöyle diyebilirim ki benzinde ne yakıyorsam lpg'de onun 3'te 2'sini yaktım.şehiriçi hakkında fikir sahibi değilim henüz,bir de her şehiriçi aynı değil zaten.lpg'yi de 1.650 liraya taktırdım,brc marka,220 lira da ruhsata işletme ücreti gidiyor.eniştem de 1.400 liraya taktırıyor ama servisin ona sözü vardı arabayı alırken 1 yıl içinde gelirsen bu fiyata takarız diye.

6. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    teşekkürler arkadaslar gecen yıne 50 tl lık gaz aldım sehır ıcınde dur kalklarla beraber 243 km yol yaptı goz kırpmaya basladı gıttım yıne 50 tl lık gaz aldım :D:DD: 1600 tl brc + 25 sızdırmazlık + 15 ek 1 +30 egzos pulu +136 tl muayene + 60 tl de trafık tescıl :D:D:D

7. m.baldan

m.baldan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şu anda aracım 76TL-84TL lik yakıt ile 400-430km yapıyorum. Yerine ve basmaya göre değişiyor. Zavoli Marka LPG kitim var ama bir daha LPG liaraç kullanmam. Lanet ettirdi... Geçenlerde LPG bakımında alttaki T yi gevşek bırakmış. Başlamış su kaçırmaya ve eşim durumu farketmemiş. Aracım conta yaktı. 700 Tl ye mal oldu. Ekonomik ama uğraşması cabası. Hedefim Dizel araç artık.

8. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    size zarar veren lpg sistemi değil ki,o işlemi yapan insanların hatası.dizel araç alsanız ve bakımda bir hata yapılsa yine benzer sorunlarla karşılaşma olasılığı yüksek.

9. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dizel araçta öyle bişi yapılırsa garanti var, aynen servis öder o parayı.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel Aracın Bakımında Ne Gibi Hata Yapılacak Acaba ? Yanlışmı Biliyorum Dizel Motorun Bakımında Silindi Kapağı Falanmı Açılıyor ? Segmanlara Ayar Falanmı Çekiliyor ?
    Benim Bildigim Yağ La Filtre Değiştiriliyor Eğer Böyle Değilse Ben Bu Zamana Kadar Yanlış Yaptırmışım

11. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Valla Ankara'daki servisleri bilmem ama burda bir emniyet kemeri yüzünden servisle uğraşıyorum,servise güvenip kontrol etmedim kemeri,yolcu tarafı olduğu için o tarafa biri oturup kemeri takmaya çalışınca baktım ki kemer eskisinden de beter.servise uzaklığım 60 km,yani git-gel 120 km ve ben bu iş için 2 defa gittim ve bir defa daha gideceğim.ben servis olunca güvenli olur,kontrolü yapılır zannediyordum ama güvenim sarsıldı açıkçası.

12. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben kişilerin yaptığı dikkatsizliklerden bahsettim,dizel karşıtı bir insan değilim.sadece ifade etmek istediğim lastikçi bijonları doğru sıkmayabilir bu da bir hatadır ve sonuçları ağır olabilir.örnek dizelden gitti sadece,benzinlide de aynı şey olabilir,adam işini düzgün yapmaz,yağ tapasını düzgün sıkmaz fark etmezsen azala azala gider.bahsettiğim burdaki hatanın lpg'den değil kişilerin işini düzgün yapmamasından kaynaklandığıydı ama millet dizele çok yüklenince yanlış anladınız sanırım beni.yoksa ben de dizele baktım o zaman imkanım yoktu benzinli aldım.

13. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hyundai genel garanti olarak sıkıntılı bir firma, hatalarını kabul edip garantiden değiştirmeye yönelmiyorlar eğer çok sıkıştırılmazlarsa. Hatta garanti konusunda en sıkıntılı firmalardan birisi. Firma bu şekilde olunca servisler de garanti konusunda müşteriyi yoruyor. Basit bi düğme soyulması sıkıntısı için bile Hyundai Bölge Müdürü gelip bakmıştı benim aracıma. Eski aracım Megane da böyle bi sıkıntı yoktu, en ufak parçayı garanti değiştiriyordu. Yukarıda bahsi geçen olay parça hatası değil işçilik hatasıdır. O şekilde yaşanan bi olayda serviste yaşarsanız bakım masraflarını servis karşılar. Sanayiye gitseniz büyük ihtimalle reddecektir yapan usta.

14. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    işin enteresan yanı benim kemeri garantiden değişmeyi hemen kabul ettiler ve sözde kemer değiştirildi.arayıp sorun var bu kemer kontrol edilmemiş takıldıktan sonra deyince de olur mu öyle şey diyorlar.yine diyorum ki işine değer vermeyen adamın yaptığı hiçbir işten kimseye fayda gelmez.benim kızdığım ne hyundai ne servis benim kızdığım o işini düzgün yapmayan usta.

15. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Usta yerine atölye şefi ve garanti elemanıyla konuşun. Sorununuza çok daha çabuk çözüm alabilirsiniz bu şekilde.

16. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    teşekkür ederim ilgilendiğiniz için,servis müdürü ile görüştüm,uğra gerekeni yaparız dedi,cumartesi gideceğim bakalım.

17. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    hayırlı olsun kardeş. bu devirde benzinle araba kullanılmaz zaten.

18. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    eyvallah tesekkur ederım ınan ııkı taktırmısım 50 tl lık benzınle 100 km gıdıyordum sımdı 50 tl lık gaz ıle 220 km gıdıyorum sehır ıcınde :D:D:D

19. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu hesapta bir yanlışlık var. Benzin tüketimin 50/4,37=11,4litre, lpg tüketimin 50/2,2=22,7tl yani 22,7/2,46=9,2litre eder. Bu koşullarda lpg tüketiminin 9,2litre olması için benzinle gitseydin 8litre civarında tüketmen gerekirdi. Ucuz lpg kullanıyorsan hesap değişir tabi.
    İki tüketiminin aynı şartlarda gerçekleşmediği bariz. Lpg elbette ekonomik ama %100gibi de bir tasarruf sağlamıyor.

20. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Piyasada o hatayı yapacak öküz çok afedersiniz ama.Ben bi konsol açtırayım dedim.Adam demesinmi dügmelerin hepsi sökülecek die.Dedim abi sen elleme boşver ddim ben gidiyorm dur ya nereye gidiyon diyo sen bu işi bilmiyon dedim bastım ardımdan bişiler dedide saydım çıktım...

Bu Sayfayı Paylaş