Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg Taktırcam (çevre otogaz vs.)

'LPG Sistemleri' forumunda carracciolo tarafından 30 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu arada faturadan su cıkıyor.

firmanın girdileri bellidir. atikerin verdigi mal faturalı ise aynı malı cıkartması lazım. 550tl kesilen bir faturada öncelikle atikerin mallarının maliyeti vardır sonra işsilik.o esnaf minimum kar ettigini gostermesi için aldıgı fiyattan malı verirp, birazda işsilik koyar. Yani kısacası bu faturadan su cıkarım yapılabilir; atikerin malzemelerinin fiyatı 550tl civarıdır. Tahmini oalrak yuzde 20 net karı varsa atikerin, buda duz olarak 430tl lik bir kit oldugu anlamına geliyor.

Siz 10 liraya aldıgınızı 9 liraya sattıgınızda vergi dairesi takibe alır
    sizi. Öyle bişi ki siz aldıgınız fiyattan satsanızda bu sefer der ki
    sirketin amacı kar etmektir, sizinm sirket niye kar etmiyor. Vergi mi
    kacırıyorsun. bu yuzden bence, bayi malın geliş fiyatından cıkıs
    yapmıstır. Tabi bu hesap atikerin verdigi bayiye verdigi tum malı tam
    faturalı vermesi
    sartına göre dusunulmustur.

Diğer taraftan, benm tanıdıgım ve yerli malı! lpg kiti üreten bir firmanın sahibi ise kitlerinin 500-600tl(rakamı net hatırlamıyorum) arasında bir maliyeti oldugunu söylemişti. Bu dogaz gaz sistemlerinde italyanlar kombi ve lpg de birinciymiş. Bu yuzden adı ve kayıtı yerli olan firma, regulatorunu ve enjektorlerini italya dan, deposunu atikerden, baglantı parcalarını da kendi uretiyordu. Yani diyecegim su ki, en saf italyan kiti bile 1000tl i gecmez, gerisi hep firma karıdır. Tabi simdi pahalı satanlar yalan yalnıs bilgi veriyor diyecekler. Ben tamamen melez kit satan yerli bir firmanın italyan malı kullandıkları kitlerinde ki maliyet hesabına göre genel bir yorum yaptım.

Ayrıca, bu pazar ile ilgili turkiyede arastırma ödevi yapıp verdim. (Lpg Market in Turkey) belki euromonitor de bile cıkar. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

Düzenleyen : qaan88

3. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ancak birde şöle bişey oldu.Direk internetten benim kredi kartı numaramla atikerin sitesine para yatırıldı ve otomatik olarak 10a bölündü.Büyük ihtimalle fabrika sonradan bayiye işçilik ve karını veriyor.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    nasıl yani. şimdi senn kartından 990tl alındı/10 taksit. Ama kesilen fatura 550 tl mi? bişi diyim mi size. vergi dairesine ihbarda bulunursanız eger sayenizde kesilecek olan vergi borcunun yuzde 10 ( ya da 3asagı 5 yukarası) sizve veriliyor ödül olrak. Tabi bu ihbarı kanıt belgelerle yapmanız gerekiyor. Valla bu sene iş ahlaki dersi aldık. İşçinin patronunun vergi kaçırdıgını ihbar etmesi etikmidir değilmidir, derken turkiye de ihbar olaylarını arastırdık ve devletin her sene ihbarcılara trilyonlar verdiğini gorduk. ben mali musavir değilim ama bir mali musavirden bilgi alıp köseyi donebilirsiniz. ya da yazdıklarımızın hepsini yalan eden bir duzenlemeleride olabilir atikerin. sonradan faturalandırmak gibi. lakin 990tl ödenmiş ama 550 tl faturalandırılmıssa gercekten devlet iyi ödunlendirme yapar eger gercekten bir sahtekarlık varsa. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yoo 990 kesildiğini sölemiştimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifdiğer arkadaşa 550tl fatura kesmişlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbana 550tl fatura kesse ben onun eline 550tl'den 1 kuruş fazla para vermezdimkihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Düzenleyen : Cephun

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    O zamn o arkadas zengin olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    1 seneye yakın mali musavirlik firmasında calıstım. o yuzden adamları simdiden vergi kaçakcısı die suclamak dogruda olmaz. mali musavirler bir yolunu bulup, işi kitabına uydururlar. Ama bu sene bir adamla tanıstım. adamın bir denetim firması var. devletin denetcilerinin yapmadıgını bunlar yapıyor. firmaları gizlice inceleyip, vergi kacırdıklarını ispatlarsa devletten para alıyorlar. bir nevi özel vergi kaçakcısı avcısı gibi. su okul bitince yapmayı dusundugum işlerden biri. hem devlet-ülke hemde ben kazanıom. daha ne olsun. Yalnız, denetmenler bundan rahatsız oluomus https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif adamlar denetcilerden daha verimli oldugu için ilerde vergi dairelerinin de özelleştigini duyarsanız sasırmayın. İkta sisteminr döner iş. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sadece LPG kiti satılmıyor size, depo'nun parasıda var, kayıt dışı depo almak mümkün. Dediğim gibi bayii'ye gelişi o fiyat değil.

Düzenleyen : MSC

8. carracciolo

carracciolo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar hocam merhabalar bugün çevre otogazı aradım randevu aldım telefona cemal bey diye birisi çıktı çarşamba günü orada bulunacağım sizin montajınızda orada yapılmıs ben konuyu açmdan önce sizin işleminiz forumdan takip etmiştim şimdide birazda size özenerek oraya gideceğim inş.bi problem çıkmaz güzel güzel gazlarız :)

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, sorun çıkacağını zannetmem, Cemal bey servis müdürüdür. Simit depo düşünüyorsanız artık ufak bir fark alıyorlar, forumdan geldiğinizi belirtirseniz fark talep etmezler.

10. carracciolo

carracciolo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet 990 lira demediler biraz daha bu rakamın üstünde fiyat söylediler bu fiyata işçilik falan dahil dimi bide ruhsata en geç ne zaman işletmemiz lazım.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir hafta içinde yanılmıyorsam

12. carracciolo

carracciolo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    verilen tarihten biraz geç işletsek ne oluyor her hangi bir cezası falan var mı ?

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cezası tabiiki var.Ayrıca aracını bağlarlar yakalarlarsa 155 tl için değmez

14. carracciolo

carracciolo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu 155 tl muayene falan dahil mi yoksa sadece ruhsat işlemimi

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    30 gün işletme süresi vardır

17. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    eğer sızdırmazlığa girmezseniz 1ay ama sızdırmazlığa girerseniz o tarihten 7gün sonra muayeneye girmeniz lazım dolayısıyla ruhsatta değişir.Ama etliye sütlüye karışmazsanız coşkun hocanın dediği gibi 30gün

18. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayrıca 42lt'lik simit depo farkı 80 ile 100tl arasında firmadan firmaya değişiyor.Bana avantadan geldi para vermedim extradanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

19. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende hala düşünceler içindeyim taktırdığımda foruma detayları ile birlikte eklerim bol bol resim ve yazı ile

20. carracciolo

carracciolo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar ben yarın çevre otogaza gticem montajı yaptrcam ben bakırköy tarafında oturuyorum naasıl gidebilirim ???

Bu Sayfayı Paylaş