Merhaba arkadaşlar, haziran ayında aldığım 2024 model bayon style paket aracıma bu gün cam suyu eklerken, motor suyunuda kontrol edeyim dedim. Motor suyu depo kapağı değilde, radyatör kapağı gibi olan kapağın çevresini incelediğimde kireç kalıntısı gibi beyaz beyaz kalıntılar olduğunu farkettim. Kapağı açtığımda paslı bir su beni karşıladı. Emin olmak için hortumu sıkıp suyu taşırdım evet paslı bir suydu. Sıfır arabaya antifiriz neden koyulmaz ya da koydukları antifirizde mi bir sıkıntı var? Ayrıca şu anda bu durumu düzeltmek için ne yapabilirim? Lütfen hemen servise koşun demeyin en yakın servis 100km uzakta. Bi motor suyu değiştirtmek için oraya kadar gidemem. Not: Araca lovato obd 2 lpg kiti takıldı ancak bu montaj esnasında eksilen motor suyunu kendim antifiriz ile tamamladım.
Bence servise gitmenize gerek yok , sanayide komple sistemin suyunu boşalttırıp ( bir kaba çıkan suyu alıp inceleyin ve onun ölçüsünde ) karışım veya 1/1 antifriz su karışımı doldurun. Belli ki antifriz bir yerlerden pas çözmüş. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Lpg bileşenlerinden gelmiştir paslı su. Beyazlıklar da muhtemelen yeni takılan hortumlardan olabilir.
yani arabanın orjinalini bozduktan sonra "Sıfır arabaya antifiriz neden koyulmaz" gibi bir şey neden yazdınız anlamadım. Hyundai ile alakası olmayan bir durum, yetkili servise giderseniz zaten ücreti ile antifriz koyarlar. konu başlığındaki sıfır araba vurgusunu da değiştirdim.
Ben LPG taktirirken başında durmustum Kir yağ içindeki bir pet şişeye doldurdu getirdi çeşme suyu dedim koyma ben tamamlarım sonra antifirizle tamamladım
Herkesten özür dilerim motor suyunda pas yok. Dün kontrol ettirdim. Antifiriz rengi kırmızı olduğundan boru içinde kahverengi paslı gibi görünüyor. Hiçbir sorun yok yani arkadaşlar.
Hocam başta anlattığınız durum bayağı şüpheli bir durumdu , şu an kırmızı antifrizi pas sandığınızı mı söylüyorsunuz ? Radyatör kapağı kenarındaki lekeler neymiş peki ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi