Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg ruhsata işletme!

'LPG Sistemleri' forumunda grkngkcn tarafından 4 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    arkadasta eski taanus var...
    hic isketilmemis oylece biniyo...
    hatta vize zamani akrabasina sokturmustu sinradan tekrara taktirdi....

2. El Guapo

El Guapo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam öncelikle.Ben ruhsat işlemini geçen hafta hallettirdim.Gecikmeli olarak yaptırdım bende..

öncelikle burda yorum yazan bazı arkadaşlar yanlış yönlendirmelerde bulunuyorlar bu doğru değil..

1 ay gectikten sonra bir daha işletmeme gibi birşey söz konusu değil.ben 1,5 ay geciktirdim.cezası ile birlikte ödedim.

sana tavsiyem şudur; bende seninle aynısını düşündüm birdne o parayı vermek istemedim ama daha fazlası çıktı.hem uğraş hem de para olarak.

birincisi sızdırmazlık raporunu tekrardan almak zorunda kalıyorsun 25 tl ordan.50 tl de trafik cezası ödüyorsun 75 tl etti..75 tl ye deponu fulleyebilirsin..ben çok pişman oldum açıkcası zamanında yaptırmadığım için.ne yap et işini hallet kafanda rahat olur..ayrıca trafik çevirmede işletmeme cezası 1500-2000 tl arasında değişiyor bunu da hesapla..

3. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar benim aracmda atiker fast sistem takılı ve ruhsata işli. farzedelim bu kiti söktürüp yerine başka bir kit montajı yaptırdığımda ruhsatta herhangi bir değişklik yapılması gerekir mi?
    atiker dışında başka bir kit taktırsam (brc, zavoli vs) yakıtta herhangi bir farklılık olur mu? artık kiti söktürüp benzinde kullanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. şöyleki:
    litresi 2,27 tlden 36 lt gaz aldım (82Tl) bu litreyle yapabildiğim km 270km. bunun 65 km si şehirdışı gerisi şehir içi.
    arabanın 15 bin bakımı yapıldı. sonrasında gaz ayarı yapıldı. bu ayardan sonra motor arıza lambası yandı ve fabrika ayraları yeniden yüklendi. önceden 82 tl gazla 330 km yol yaparken (bunun 180 km si şehir dışı) şimdi 270 km yol yapabildim.
    daha önce araba fazla yaktığı için 1,8 lik enjektörleri 1,3 lük enjektörlerle değiştiler. ama sonuç yine aynı.
    ne yapmam gerekiyor? ya bende birşey var, ya kitte ya da arabada
    kiti değiştirsem atiker dışında hangisini önerirsiniz?
    aracı otomatik olupta atiker dışında kit kullanan arkadaşlar yakıt durumlarını paylaşırlarsa sevinirim.

4. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    herhalde ilgilenen olmayacak.

5. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ruhsatta kitin markası yazmıyorki istediğin markayı tak orada sadece lpg dönüşümlü yazar keyfe keder değiştirebilirsin.yakıta gelince ayarlarını bilmiyorum ama ben opetten bir depo ile 170 km giderken bp den ve shellden aldığım bir depogazla 240 km yol gidiyorum.bunuda artı havaların soğukluğunuda göz önüne almak lazım. bendeki kitin markası fema hiç bir sorunum yok çok şükür.değiştirecek olursam da tartarini den başka marka taktırmam.
    Düzenleyen : FuNdai

6. falcon

falcon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Merhaba istediği marka lpg kiti takamaz gibime geliyor.Nette incelediğim kadarı ile. Çünkü lpg kayıt işlemleri sırasında emniyete proje ve fatura veriliyor.Dolayısıyla lpg kitinin markası da bu belgelerde yer alıyordur.Kiti söktürünce ruhsattan silinmesi için tekrar proje vb belgeler isteniyormuş.Bilgilerinize

7. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    proje emniyete bir kere veriliyor ilk ruhsata işletmede.söktürüp kullanmayacaksa da söken firmadan aldığı belge ile emniyete gidip söktürdüm diyecek ve ruhsatı yenileyecek. ben önceki aracım tempraya brc vardı söktürüp farkını verip tartarini taktırdım 3 yıldır hala peder kullanıyor muayeneyede giriyor sızdırmazlık testinedehiç bir sorun yok.

8. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    arkadaşlar bir sorum daha olacak. bugün atiker bayisine götürdüm arabayı. daha önce 1,3 enjektör takmışlardı. şimdi ise 1,5 enjektör taktılar. ancak enjektörlerin biri 1,7 enjektör. nedenini ve problem yaratıp yaratmayacağınısordum. 1,7 enjektörün takılı olduğu hortum diğerlerinden uzun olduğu için herhangi bir problem teşkil etmez dedi. arkadaşlar bunun herhangi bir sıkıntısı olur mu?

9. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hepsini aynı taktırsaydınız keşke orjinalde dördüde aynı ise bi bildikleri vardır yoksa orjinaldede farklı takarlardı

10. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    kendi kendime cevap vereyim: evet sıkıntı oldu. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifönce biraz tekleme sonra arıza göstergesi yandı. hemen atiker bayisine gittim. sonunda yine ilk takılan enjektörleri taktılar. 1.8 lik enjektör. arıza lambası için de servise gidecektim. ama arıza lambası kendiliğinden söndü. bundan sonra artık ne yakarsa yaksın. benzinden az yakacağı kesin o bana yeter..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş