Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg Olmuş 3 Tl

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 3 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

1. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Almayım kardeş tşkelr :D Ben burda iyiyim :D

2. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Buyur gel kardeş aramızda bişey yok en fazla 350 KM :D

3. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Etkiler elbet ister istemez ama elden gelende birşey yok. Her yıl Kış aylarında zam gelıyor yaza foğruda düşüyor bu standart haline geldi nerdeyse.

ahmety17 bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ehonomi coh eyi, benüm arebam yoh ki, onu bunu boşverek dolar fırladı yeni PC toplayamıyoruz bedava verseler almam şu casper ı sırf yerli diye inat işte gideceğim uzakdoğu elektroniği alacağım.

ahmety17 bunu beğendi.
  5. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bunu inanarak mı yazdınız?

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Yani sadece bir ay demeden sanırım lpg 80 kuruştan fazla zam yedi bu zamlar gelmeden önde 1.85 e gaz alıyor idim sanırım şimdi 2.5 üzerinde hep aynı yerden alırım bu hızla devam eder ise kısa zaman içinde lpg 5 TL benzinde sanırım 8 TL rahat bir şekilde bulur. Bugün işte dolar 3.58 devirdi dolar çıktıkça bahane dolar olacak ve zamlar devam edecek demektir. Açık büyüdükçe yama gerek yama içinde kaynak işte burada kaynak ise yakıt pompaları otoyollar köprüler buralardan iyi para geliren bir yer bulunmaz değil mi?

ahmety17 bunu beğendi.
  7. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    2011 Ocak ayında 1,55 olan dolar, 2017 Ocak ayında 2,58 olmuş. Yani yaklaşık % 66 artmış, Aynı tarihlerde LPG 2,23 TL den 3,03 TL olmuş. Yani yaklaşık % 35 artmış. Şimdi istatistiklere göre yorum yapacak olursak 3.03 TL olan LPG nin 5 TL olması için yaklaşık % 65 artması lazım. Sizin senaryonuza göre (yıl sonu gelmeden) 6 yılda %35 artan LPG fiyatının 1 yılda %65 artması demek. Kısaca izahım sizin teorinizin mümkün olamayacak ve çok karamsar olduğunu, gerçekçi olmadığını gösteriyor. En azından gerçekleşmemesini diliyorum. Zira bu çok felaket bir senaryo :(

8. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün baktım denizli koçgaz 2.46 da lpg:D

9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    [QUOTE="sportmen, post: 668129, member: 1080anda 011 Ocak ayında 1,55 olan dolar, 2017 Ocak ayında 2,58 olmuş. Yani yaklaşık % 66 artmış, Aynı tarihlerde LPG 2,23 TL den 3,03 TL olmuş. Yani yaklaşık % 35 artmış. Şimdi istatistiklere göre yorum yapacak olursak 3.03 TL olan LPG nin 5 TL olması için yaklaşık % 65 artması lazım. Sizin senaryonuza göre (yıl sonu gelmeden) 6 yılda %35 artan LPG fiyatının 1 yılda %65 artması demek. Kısaca izahım sizin teorinizin mümkün olamayacak ve çok karamsar olduğunu, gerçekçi olmadığını gösteriyor. En azından gerçekleşmemesini diliyorum. Zira bu çok felaket bir senaryo :([/QUOTE]

Şimdi çok basit bir örnek vermek isterim şu anda pompa fiyatlarının bu durumda olmasının sadece bir nedeni var oda şehir içinde rekabet eden firmalar eğer rekabet olmasın şu anda lpg 3.5 bulur. Fazla bir şey yapmaya gerek yok bir örnek daha şehir den çıktığın an lpg anında 50 kuruş zammı yedi bile bu kadar basit gönül ister ki ucuz olsun insanlar biraz rahat etsin ama mümkün değil bakın sadece bir kaç gün önce otoban ve köprüye gelen zamlar ortada. Sanırım köprü için 48 oranında zam dedi. O yüzden bende yıl sonuna kadar bu hızla devam eder ise lpg 5 TL olur dedim özellikle bayram arefesinde zamma hazır olun hiç af yok anında zam neticede insalar araç kullanacak uyanık olmak gerek etrafa iyi bakmak iyi analiz etmek gerek. Durum ortada.

Bakın kısa net bir örnek vereyim size şu wnda

10. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dolar 3.58 yanlışınız var

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adanus ve ndipi bunu beğendi.
  11. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Doları 3,58 olarak hesapladım ve artışı %66 dedim ama yazarken 2,58 yazmışım. Sağolsun ayzek11 nezaket gösterip, özelden uyardı ama düzeltemedim. Keşke siz de özelden uyarsaydınız ya da hesaplamayı yaparken 3,58 olarak yapıp, % 66 olarak artış hesapladığımdan bu sonucu çıkartsaydınız :(

12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Talha bey burada hepimiz araç sahipleri insanlarız. Hepimiz daha ucuz yakıt daha ucuz sigorta yada ucuz kasko yaptırmak isteriz. Ama işte ülke de bir gerçek var. Oda artık pompaların yakıt dışında kullanılması. Artık pompalar vergi dairelerinden daha iyi ve sağlam vergi toplayan bir vezne durumunda. Yaşayıp göreceğiz. Ama dedim gibi bu hız devam eder ise yakıt fiyatlarının durumunu şahsen ben pek parlak görmüyorum.

Adanus bunu beğendi.
  13. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şimdi çok basit bir örnek vermek isterim şu anda pompa fiyatlarının bu durumda olmasının sadece bir nedeni var oda şehir içinde rekabet eden firmalar eğer rekabet olmasın şu anda lpg 3.5 bulur. Fazla bir şey yapmaya gerek yok bir örnek daha şehir den çıktığın an lpg anında 50 kuruş zammı yedi bile bu kadar basit gönül ister ki ucuz olsun insanlar biraz rahat etsin ama mümkün değil bakın sadece bir kaç gün önce otoban ve köprüye gelen zamlar ortada. Sanırım köprü için 48 oranında zam dedi. O yüzden bende yıl sonuna kadar bu hızla devam eder ise lpg 5 TL olur dedim özellikle bayram arefesinde zamma hazır olun hiç af yok anında zam neticede insalar araç kullanacak uyanık olmak gerek etrafa iyi bakmak iyi analiz etmek gerek. Durum ortada.

Bakın kısa net bir örnek vereyim size şu wnda[/QUOTE] örnekler verilir ama gerçekler de görülür. Otoban ve köprü zammını örnek vermişsiniz. Aynı dönemde zamlarla birlikte indirimler de oldu. Mesela Osmangazi köprüsü % 26 ucuzladı. Bir vatandaş olarak elbette bu zamlar bizleri üzüyor ama 6 yılda %35 artan otogaz fiyatını bir yılda %65 artacağını öngörmek bilmiyorum ne derece mantıklı. Ben sadece bu konuda yorum yapmıştım. Başka yorum da yapmayacağım bu konuda...

14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    örnekler verilir ama gerçekler de görülür. Otoban ve köprü zammını örnek vermişsiniz. Aynı dönemde zamlarla birlikte indirimler de oldu. Mesela Osmangazi köprüsü % 26 ucuzladı. Bir vatandaş olarak elbette bu zamlar bizleri üzüyor ama 6 yılda %35 artan otogaz fiyatını bir yılda %65 artacağını öngörmek bilmiyorum ne derece mantıklı. Ben sadece bu konuda yorum yapmıştım. Başka yorum da yapmayacağım bu konuda...[/QUOTE]

Talha bey burada yorum yapacağız fikirlerimizi beyan edeceğiz. Ama kırmadan dökmeden. Evet doğru bir köprü den indirim yapıldı. Ama otoban ve diğer köprüye de okkalı bir zam yapıldı. Neden? Çünkü yeni yapılan köprüden istenilen sayıda araç geçmedi. Geçmiyor. O zaman da ne olacak? Hazine ister istemez bu parayı ödemek zorunda çünkü anlaşma bu şekilde. Babasının hayrına adamlar o köprüyü yapmadı. Bu kez açıkları kapamak için de geçiş sayısını artırmak gerek. Ve geçilmeyen sayının açıklarını da diğer yandan kapamak gerek. İşin açıklaması bu.

15. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yanlışın olmasın doların 1.55 den 3.58 e çıkması %66 ya denk gelimiyor %100 ü bile geçiyor

16. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet yanlış hesaplamışım ama bu durumda dolar 6 yılda % 130 artarken otogazın fiyatının bu sürede % 35 arttığı gerçeği ve bu örneğin otogaz fiyatının 5 TL olması için doların son 6 yılda arttığı miktarın çok daha fazlasında artışı bu bir yılda artması gerekir. Dediğim gibi yaptığım yanlışı nezaketen özelden uyarsaydınız daha mutlu olurdum. Yine de yanlışımı uyardığınız için teşekkürler.

17. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    [QUOTE="Talha bey burada yorum yapacağız fikirlerimizi beyan edeceğiz. Ama kırmadan dökmeden. Evet doğru bir köprü den indirim yapıldı. Ama otoban ve diğer köprüye de okkalı bir zam yapıldı. Neden? Çünkü yeni yapılan köprüden istenilen sayıda araç geçmedi. Geçmiyor. O zaman da ne olacak? Hazine ister istemez bu parayı ödemek zorunda çünkü anlaşma bu şekilde. Babasının hayrına adamlar o köprüyü yapmadı. Bu kez açıkları kapamak için de geçiş sayısını artırmak gerek. Ve geçilmeyen sayının açıklarını da diğer yandan kapamak gerek. İşin açıklaması bu.[/QUOTE]

Elbette yorum yapacağız. Bu arada yorumlarımla sizi kırdıysam özür dilerim. Zira amacım kırmak değildir, olamazda. Bu konuda yorum yapmayacağım dediğim husus, konuştuğumuz konu Otogaz fiyatları iken, mevzunun nispeten siyasete kaçan farklı boyutlara geçmesinden dolayıdır. İyi akşamlar...

ahmety17 bunu beğendi.
  18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Konuların siyasi bir noktaya gitmemesi zaten mümkün değil. Neticede bu zamları yapanlar siyasiler. Ekonomiyi yönetemeyen kitleler. Vatandaşa geldiğin de para yok diyen ama başka konular da ise harcamanın dibine vuranlar. Dedim gibi istesek de istemesek de siyasiye gelir dayanır bu konu.

19. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız.
    Zira; siyaset dostlukları zedeler.
    Siyasetçiler yollarına devam ederken;
    Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.

Aristoteles tarafından M.Ö. 4.Yüzyılda söylenmiş ve halen geçerli bir söz...

ndipi bunu beğendi.
  20. ahmety17

ahmety17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    858
    Ad Soyad:
    Ahmet TOPALOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Bu sekilde dusunuyosunuz fakat otoyollar kopruler tup gecitler tuneller yapilirken tabikide bi kaynak gerekli yurtdisinda zannediyomusunuz ki cok farkli durum dolar sadece bizim ulkemizde artmiyor abd deki her baskan degisikliginde bu gerceklesiyor ayrica hak vereceksiniz ki serefsiz adamlarin yaptigi saldirilarda bi dunya devlet fonundan yerler yenilendi ayrica hala suriyedeyiz ve gittikce mehmetciklerimiz basarili operasyonlarda bulunuyorlar bunlar hem dolarin hemde akaryakit fiyatlarinin artmasina belirtidir. Devlet vergi kesmezse odenek cikartamaz emin olun ki batakliga suruklenmek istenen bi sanli Turkiye'yiz ve bu oyunlara gelmicez sakin yanlis anlamayin beni amacim dusuncelerinizi yargilamak degil berlkide Turkiyedeki en pahali yakiti ben kullaniyorum cunku benzin burda 5.25kurus dusunun fakat bi yerden de devletimizi suclamak yerine hak vermek lazim cok zor bi donemden geciyoruz ve bu donemde malesef ki bu gibi zamlar olucaktir azcik daha dayanmamiz gerekicektir. Biliyorum ki devletimiz bu durumunda ustesinden gelicektir.

Hyundai Accent Admire 1.3 klm 2005

sportmen bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş