Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg,li getz cekiş sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda ugurtas80 tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    dikkat etmedim ama 39 falandı sanırım

2. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    şimdi baktım rölandite map 32kpa gaz verdikte yükselip düşüyor ani gaz vermede 90 a kadar çıktı

3. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

cevap için teşekkürler...
    Eksoz banada mantıklı geliyor bizim araçlarda katalitik konvektör var sanırım ve uzun süre düşük devirli kullanınca tıkanmaya neden olabiliyormuş dediğiniz gibi yüksek devirlerde çekişi güzel ve seste baya bir yüksek rampaya gelincede güç istediği için gaza daha fazla basıyorum ve araba yaktığını rahat atamadığı için boğuluyor ve devir kaybetmeye başlıyor...

şimdi sormak istediğim basit bir yöntemle katalitik kısmen tıkanmış ise temizlemenin bir yöntemi varmıdır benzin katkısı gibi veya başka bir yöntem örneğin rampa aşağı benzinde düşük vites yüksek devirde bağırta bağırta kullanmak gibi fikirleriniz bekliyorum

herkese şimdiden teşşekkürle

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Motoru çok zorlamaya gerek yok normal şekilde uzun yol giderseniz belki iyileşebilir bunu yaparken yakıt katkısı eklemeye veya yüksek devirli gitmeye gerek yok, ama bu yöntemle fayda sağlanabilirmi dersek? başka herhangi bir arıza yada problem olmaması durumunda sadece motoru ve eksozu düzgün kondisyona soktuğu için küçük sorunları düzeltip iyileşme sağlayabilir düzeltmese de fikir verir, ben 8-10 aydır uzun yol yapmamış arabamla adapazarı otobanında yola çıkmıştım ilk 30km mesafe boyunca çekiş iyi değildi o şekilde bir süre kullandım, benim getz çok ta iyi çekmiyor gitmiyordu yaklaşık 30km yol gittikten sonra açıldı motor biraz yoklayınca 160+km üzeri hızları gördü daha da hızlanabiliyordu ama ilk 30km de bu kadar gidememişti, üstelik hafif rampa yukarı yollarda bile bu kadar hızla gidebiliyordu, araba üzerindeki yük hafif durumda da değildi, fakat yakıt sarfiyatı şehir dışı şartlarda 7-8 litreleri görüyordu şehir içi 10-12 lere çıkabiliyordu, bujilerin meme yaptığını aşındığını geçen gün değiştirirken gördüm yine bile aşınmış bujiler ile bu kadar hızlı gidiyordu ama fazla yakıyordu buji değiştirdim şu an yakıt sarfiyatı da düzeldi, uzun yolda kurum temizliği ve motor açma mevzusuna bakarsak, bu konuya teorik olarak yaklaşan ustalarımız ve abilerimiz motor açmak için uzun yol yapma konusuna ne kadar mantıklı yaklaşır orası eleştiri konusu çünki çekişte çok büyük kayıplar varsa düzelmeyebilir, bu sadece deneme yanılmalık bir iş buna ilaveten ben arabamdaki sorunları veya gerçekten sorun olup olmadığını çoğunlukla bu şekilde yani bir uzun mesafe git gel yaparak anlayabiliyorum, uzun yolda sadece motor değil otomobil komple olarak kondisyon alıyor dikkatle pekçok şeyi takip edersek sorun olan şeyi bir ihtimal anlayabiliriz, örnek vermek gerekirse uzun yol sonrası fren yapmadığımız halde fren diskinin birinden duman çıktığını görürsek mesela deriz ki frenlerdeymiş problem araba otomatik vites ise şanzımanı da takip etmek gerekli durum daha karmaşık olacaktır, ama motor konusunda işin derinine bakarsak Serdar abi bu konuda elektronikler hususunda birşeyler yazmış bunlar daha mantıklı geliyor;

Serdar abi hava giriş sıcaklığı ve maf sensörü değerleri ile ilgili birkaç bilgi vermiş o yolu izlemek sanki daha mantıklı gibi geliyor. Bunun üzerine uzun süre lpg de çalışan motorun lpg ayarı kötüyse yakıt sistemi değerleri benzinde de bozuluyor diyorlar benzinde de problemli olmaya başlıyor diyorlar.

mt_44 bunu beğendi.
  5. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    serdar bey sorun çok dur kalklarda ve uzun soluklu rampalarda yapıyor sanki şanzıman aşırı ısınmadan dolayı aracın torkunu düşürüyor böyle birşey mümkünmüdür... çünki aynı diklikteki başka rampaları çıkmadan önce uzun bir rampadan gaz vermeden inmişsem gelen rampaları canavar gibi tırmanıyor

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Rampayı çıkmadan önce düzde kaptırıyorum girer girmez vitesi düşürüp devri yükseltiyorum ama hemen kesiliyor hem hızım hemde devir kaybediyor %25 eğimli bir rampayı 4 kişiyle 2. viteste ancak 40 km hızla çıkabiliyorum hararet göstergesinde en ufak bir oynama yok ortada 90 gibi sabit duruyor... ama edindiğim tecrübeler şanzıman yağı aşırı ısındığında yapıyor cihaza bağlanınca şanzıman sıcaklığından kaynaklıysa görebilirlermi

8. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    aynı yokuşu kardeşim 92 model şahinle bana 3 km fark attı o yokuşu aştı kayboldu ben daha 1 km gidememiştim

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olasılıklardan daha önceki mesajlarda bahsettim, bu aşamadan sonra araç profesyonel biri tarafından incelenmeli. Sizin yapabileceğiniz bir şey kalmadı şu aşamada. Şans eseri bişeyler tespit ederseniz o ayrı.

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Trigerden olur düşüncesiyle baktırdık milim kaçak yok... Araştırmaya devam şimdilik kafama takılan fan açınca çekişi etkiliyor sanki

11. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar bey gösterdiğim heryer çekişin normal olduğunu söylüyorlar sonuçta 1.3 motor deyip geçiyorlar. lütfen şu soruma bir cevap verirseniz sorun varmı yokmu önce kendim emin olmak istiyorum Örneğin benim aracım 2004 model 75000 km de 1.3 otomatik getz Ben bu araçla rampada düğün konvoyunda 15 tane aracın en sonunda kalıyorum konvoydaki en eski araç kardeşimde 92 model tofaş şahin o bile bana 3 km fark attı şimdi benim aracım en azından şahin gibi gidemezmi çok merak ediyorum teşekkürler...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Düzde hiç sorun yok 0-100 hızlanması 10-12 saniye gibi hızlandıkça basıyorum bastıkça hızlanıyor Tek sorun rampada kesildikçe basıyorum bastıkça boğuluyor ancak vitesi 1e düşürünce devirlenebiliyor sanki yaktığını atamıyor gibi bakılmayan tek yer katalitik kaldı çünki ani hızlanmak istediğimde rampa düz farketmeden gaz pedalının ilk çeyreğini hissediyorum çeyrekten sonra kasıyor aracı

14. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
  15. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Benim admiredede ayni motor var duzde sikinti yok ama rampada hemen bayiliyo biraz alisinca aracin huyuna rampaya girmeden vitesi ayarliyosun ilk basta bende sahinlerin reno9larin beni gecmesine ayar oluyordun ama alistim artik onlarla kafa kafaya gide biliyorum hemen vites kucultmek gerekiyo arac bayilinca vites kucultunce gitmiyo

16. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Rampaya girmeden vitesi 2 ye düşürüyorum devir 5000 oluyor ve rampaya girince başlıyor devir ve hız kaybetmeye hızım 40 ve devir 2500 3000 arası gaza sonuna kadar bas'samda fayda etmiyor aynı hız ve devirde çıkmaya devam ediyor

17. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şanzıman yağından yapar mı bu durumu? Şanzıman yağını castrol multivehicle atf ile değiştirdiğinizi yazmışsınız. Getzlerde ATF III olması gerekmiyor mu? (CASTROL TRANSMAX DEX III MULTIVEHICLE)
    Bu yazdığım saçma olabilir ama sadece tahmin.Saçma gelirse dikkate almayın lütfen.

mt_44 bunu beğendi.
  18. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Kimse çare bulamadı....
    Sorun uzun rampa tırmanya başlayınca kendini gösteriyor aynı diklikteki kısa rampalarda sorun olmuyor canavar gibi çıkıyor
    örneğin gaza %75 basıyorum ve vites 2 de 300 metrelik bir rampayı çıktım tekrar düze veya rampa aşağıya geldim ayağımı gazdan çektim tekrar rampa geldi ve gaza yine %75 basıyorum vites yine 2 de canavar gibi çekiyor
    ama aynı rampayı yine gaza %75 basıyorum vites yine 2 de 300 metre veya 500 metre veya 5 dakika süre diyelim gaza aynı oranda basılı tuttummu motor başlıyor boğulmaya ve çekişten düştükçe düşüyor
    aslında düz yoldada öyle ayağımı kısa sürelide olsa gazdan çektimmi sanki nefes almış gibi oluyor sonra tekrar basınca koltuğa yapıştırıyor ama sürekli basılı tutuğum zaman boğulmuş gibi oluyor...
    cevap için şimdiden teşekkürler...
    Katalitik konvertör tıkalı olabilirmi diye düşünüyorum ama...

Son düzenleme: 16 Ocak 2016
  19. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bahsettiğiniz sorunu yaşadığınız bir rampada video çekerseniz belki arkadaşlar daha çok yardımcı olabilirler.

20. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar Bey
    Bşans eseri birşeyler tespit ederseniz demiştiniz ya scanmaster da baktığımda TPS sensörü tam gazda %80 gösteriyor defalarca denedim gaz kelebeğini elimle tam gaz konumuna getirdim yine %80 ni geçmiyor ancak gaza basar basmaz görev yapmaya başlıyor bu durum normalmidir değilse rampada çekişi etkilermi teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş