Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg li araç ile ilk yakıt tüketimim !!!

'LPG Sistemleri' forumunda geceninmatemi tarafından 12 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çok iyi bir tercih yapmışsınız, benzin ve LPG arasındaki performans hakkında da bilgi verirmisiniz.

2. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Serdar bey, bu kite karar verirken beni motive eden faktorlersunlardi: AR-GE'si olan tek yerli firma olmalari, urunun bircok ulkeye ihrac edilmesi, urunun arkasinda bu ise bas koymus buyuk ve idealist bir fabrikanin olmasive cok duzgun bir merkez servislerinin olmasi (Dudullu). Neden Italyanlara para kazandirayim diye dusundum. Simdiyse cok sukur tercihimde yanilmadigimi goruyorum. Fakat burada en onemli husus duzgun bir montaj yapilmasi. Ben dogruyu soylemek gerekirse benzin gaz gecislerini hic hissetmiyorum. Sistem cok stabil calisiyor.LPG'de iken 180km/h hizi gordum otesi mumkun olmadi zira ondeki arac yol vermedi. Uzun vadeli sorunsuzluk (durabilite) konusunu da sistem AR-GE liderine sordum ve muspet cevap verdi.Yakit olarak LPG almasam hic farkinda olmayacagim inanin. Yakit sarfiyatini da daha once yazmistim, ozellikle uzun yolda cok ekonomik oldugunu gozlemledim. Sehirici kullanim ise malum Istanbul trafiginde bircok etkene bagli ama tuketim benim acimdan tatminkar sanki. Cunku seri kullaniyorum, klima acik vs. Insallah bu performans ve sorunsuzluk kalici olur. Gorusmek uzere...

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu an yakıtınız aracınız otomatik ve klimalı olduğu halde benim aracımla aynı. Bu da zaten sistemin farklılığının en güzel kanıtıdır.

4. kocayusuf

kocayusuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın Zuriga bilgiler için teşekkür ederim, bende Atiker var, bahsettiğim gibi katkılı yakıt aldıktan sonra yakıt değerleri arttı 175kr oldu şehir içinde eskiden 150 cıvarındaydı, uzun yolda 125 krş yakıyor, 100-130km kullanımda, otomatik olduğu için 175km/saati gördüm daha fazla gitmedi ama araçtan çok memnunum 1996 model olmasına rağmen SAYGILARIMLA

5. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sayin kocayusuf, yakit tuketimlerimiz birbirine yakin degerlerde. Ancak ben sehiricinde hic 15 kurusu goremedim. Ben de aracimdan cok memnunum, bu yasta bu konfor ve saglamliga ancak masallah denir. Daha once Serdar bey katkili otogazla ilgili bir baslik acmisti, kaldi ki kendi de regulator problemi yasadi zaten. Katkili otogazinregulator diyaframina, contalara ve-O- ringlere zarar verdigini konunun uzmanlari ifade ettiler. Bu itibarla ben hic katkili otogaz kullanmadim ve kullanmayi da dusunmuyorum. Hem daha fazla yakit tuketimi, daha az menzil hem de sisteme verecegi zarar cabasi. Motorda yaptigi soylenen temizligin ise benimki gibi 150.000 km.yi gecmisaraclardayarari cok tartisilir. Gorusmek uzere...

6. ege efe

ege efe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bugün depo tamamen boş iken petrol ofisinden 1.71 tl dan 5.8 lt gaz aldım. üç kişi ve klima 3. kademede şehir dışı 64. km benzine geçti sizce yakıt sarfiyatı nasıl ?

Arkadaşlar orantı yapınca 5.8lt gaz ile 64km yaparsa
    100km de 9lt gaz yapıyor.
    5.8*100=580
    580/64= 9lt

9lt*1.71tl=15.39tl
    100km 15.39 tl şehirdışı 3 kişi klima 3. kademe ve yarım dolu bagaj hız 90km-100 km arası genelde

Atiker ve bugün takalı 1050 km oldu.

10 lt gaz aldım çünkü balıkesir Manyas akçaovo köyünde petrol ofisi 1.71 Çanakkale biga girişi shell 1.47 depoyu fulledim.

7. geceninmatemi

geceninmatemi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpgli araç ile 2 nci yakıt tüketimimi paylaşmak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum...(bu tamamen şehirçi)

305 km yol gittim lpgyi fullledim 52,77 tl ye doldu ortalama 0,17krş yaktı aracım yeni olduğu için düşeceğini umut ediyorum...

8. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanılan ş.içi kavramı ilden ile farklılık göstersede genel anlamda yakıtın iyi.ş.dışı denemelerinde daha az yaktıgını göreceksin.

9. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadasım depoyu fulleyerek yapılan ölçümler lpg de hatalı oluyor depoyu bosaltıp 20 lıralık gaz alıp ıkaz sesi gelene kadar kullan ben bu aralar shell ve eurolpg yi deniyorum 20 lira gazla shellde 120 km eurolpg de ise 145 km yol yaptım ankarada şehir içinde

10. meracan

meracan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar arabımı yaklaşık 1 ay önce hyundai yetkili servisinden 19.000 de aldım. aracım 1.4 otomatik vites getz. yakıt ortalamalarım şöyle ; 50tl 'lik benzinle ki bu 15,75lt benzin yapıyor ( shell'den 95 oktan fuel save alıyorum ) şehiriçi 200km yol yapıyorum. arabanın yol bilgisayarı daha 150-160km civarlarındayken benzin ışığını yakıyor ve benzin almamı ifade eden o şirin resmi gösteriyor. ama dediğim gibi ışık yandıktan sonrada aracımla hiç korkmadan yaklaşık 50-60 km daha yol katediyorum. yani bu değerlere göre aracım şehiriçi 100km' de 7,5lt yakıt tüketiyor. ki ben ara ara klimayıda açıyorum. ayrıca o/d 'ın aktif konumda olmasına özen gösteriyorum.
    aylık 1000 km civarı yol katediyorum. ki şu an aracım 20000'i çoktan geçmiş durumda.sizlere sormak istediğim aracıma tüp taktırtıp taktırtmamak konusunda kararsız kaldım. aracında tüp takılı olan siz değerli arkadaşların vermiş olduğu yakıt tüketim değerlerini göz önüne alırsak ( şehiriçi 160-170krş bu benim aracımda 250krş ) arada 70-80 kuruşluk bir yakıt tüketim farkı söz konusu.yani yüzdeye vurursak %35 - 40 arası bir değer.
    yine yani benim aracımla 50ytl' lik yakıtla 200km giderken eğer tüp taktırırsam bu değer %40 artarak 280km civarına yükselecek. e bende ayda ortalama 1000km yaptığıma göre ayda yaklaşık olarak 80-100tl arası bir kar elde edeceğim. aracıma bayiden aldığım fiyata göre garantili tüp takımı 2000tl'i buluyormuş. yani bu durumda taktıracağım tüpü ancak 2 senede amorti edebileceğim. sizce taktırmalı mıyım ? birde 2000ytl fiyatı benim görüştüğüm bayi sizce fazla mı vermiş ? bildiğiniz daha uygun fiyatla yapan bayiler var mı ? çok teşekkürler...herkese kazasız belasız seyahatler...

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

o bahsettiğiniz 7.5 litre ile rahat rahat kullanıyorsanız, yani tasarruf yapacam diye uğraşmıyorsanız hiç lpg taktırmayın, çünkü cidden 2000tlyi çıkartmak zor olacak.

Bu Sayfayı Paylaş