Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg Kiti Seçimi ve Tavsiyeler

'LPG Sistemleri' forumunda tucii tarafından 28 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. batuhan3000

batuhan3000 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi bir yerde montaj yaptırırsan pişman olmazsın.

2. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlarında dediği gibi markadan ziyade montaj çok daha önemli. Ben atiker kullanıyorum çevremde atiker kullanan başka arkadaşlarımda var. 2 yıl oldu hiçbir problem yaşamadım ne arıza lambası yaktı nede başka bişey. Ben fazla para vermenin gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. Atiker kullanıp sorun yaşayanların çoğu montajdan dolayı sıkıntı yaşıyor. Örneğin bir arkadaşıma yanlış enjektör taktıkları için sorun yaşamıştı. Anlıcanız iyi bir usta bulup bütçenize uygun bir kit taktırın kafayada çok takmayın. Ben 6 ay düşündüm hiç gerek yokmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. tucii

tucii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    6 ay iyi düsünmüşsün ben daha 2 haftadır araştırıyorum ve en fazla 10 güne kadar taktıracağım kısmetse montajın öneminin farkındayım işin kötü yanı ankaraya taşınalı daha 2 sene oldu 20 sene istanbulda yaşadım oyüzden çevrem pek yok bu konuda o yüzden forumlardan okudugum kadarıyla bilgi topluyorum bilenlere danışıyorum işte

4. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Ankara'da Akbak servisini tavsiye ederim. Tecrübeli bir mühendisleri var ve BRC kit takıyorlar.

5. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    atiker kullanıyorum ustamda süper montajda sorunsuz masallah diyelim:) düzgün atiker takan yer bulursanız kesinlikle sorun yasamazssınız 90.000 km benzinde bosuna gezmişiz vallah:)

6. nanise

nanise Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben brc den şaşmayın derim..bende 1,6 admire kullanıyorum yakıtından şikayetçiyim (100 tl ye 350 km gidior anormal tabi) ama en son düşündüğüm şey aracıma lpg taktırmak ama olurda ileridelpg taktırmaya kalkışırsam birgün eğer brc derim .. tabiki 2A yetkili bir brc bayiinden.. çünkü sadece yetkili yer doğru kiti monte edebilir aracınıza ve ürününün arkasındadır..

7. muratbozkurt

muratbozkurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    brc dogru karar olur.

8. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence düşünmene gerek dahi yok bende bu konuda çok kafa yordum bugün en sonunda atiker taktırdım... montaj içime sindi araç benzinde neyse aynı şeki stabil çalışıyor... araç sıcaksa kontağı çevirir çevirmez lpg ye geçiyo araç....

motor soğukken çalıştırdığınızda derece göstergesi en alt çizgiye yaklaştımı hemen lpg geçiş yapıyo... özellikle bu benzinden lpg ye geçiş süresi konusunda çok tereddütlüydüm.... ama hiç tereddüte gerek yokmuş.....

araçta benzin sürüş keyfi ve performansı ile birebir aynı ve kesinlikle sessiz enjektörler... atiker safefast taktırdım... 35 lik simit tank taktırdım birde dolum girişini tamponun altına monte ettirdim...oda yetmiyomuş gibi usta gerçekten çok profesyoneldi enjektörleri bile görünmeyecek şekilde montaj yaptı.... bilmeyen anlamaz gerçekten...

yaında resimler ve yakıt tüketimiyle alakalı bi konu açacağım 1 hafta bi test edeyim....

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    LPG'ye geçiş süresi olarak aracınızı uzunca sür kullanmak, ilerleyen zamanlarda supap yanıkları, yanma odası kurum bağlama ve grang yatak boşlukları ile karşılaşmak istemiyorsanız, mutlaka 35-40 derece arasında motor sıcaklığına bağlı olarak LPG geçişi ayarı yaptırın....Derim

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yanlış hatırlamıyorsam safefast minimum 35 derece geçiş seçeneğine sahip. Multifast kitlerde 0 derece bile seçilebiliyor. Fast kitlerde minimum 15 derece.

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Birçok kitte bunu ayarlamak mümkün. Ancak motor sağlığı açısından tehlikeli. Motor sıcakken yada sıcak havalarda zaten daha çabuk ısındığı
    için LPg'ye geçiş daha çabuk oluyor.
    LPG gazının ideal püskürtme basıncı gazın 35 derecede ısıtılması ile elde ediliyor. Bu nedenle yanmanın verimli olabilmesi için LPG geçis sıcaklığı 35 derecenin altına düşürülmemeli

12. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    accentlerde hararet göstergesi genelde seyir halindeyken yatay duruyo bu 90 derecemi demektir...

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    90 derece ortadaki çizgidir. Alpha serisi motorlar genelde 80-85 derecede olurlar. yani ortadaki çizginin bir diş altında.

14. forumcu3

forumcu3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 model 1.4 team abs ye brc kit taktırmak istiyorum. Benim arabada sıcaklık gostergesi yok.(Sadece Kırmızı ve maviısık var . Arac yeni calısıtırıldıgında Maviısıkanıyor belli bir sure sonra sonuyor ).ankara da oturuyorum . genelde iş ve ev arasında kullanıyorum. yaklasık olarak 25 km. taksicilerden tavsiye uzerine ilk calıstırmada beniznden gaza gecis ayarını en kısa surade olcak sekılde ayarlamamı istediler aksi halde benzinde cok çalısacagını soylediler benimde aklıma yattı. Ama bu acıklamalarınızdan bunun motora zarar verecegini anlıyırum . Bu işlemde ideai olan nedir. Ve bunun en ksa surede yapılmması motora cok zarar verir mi. birde BRC de istenilen sıcaklıta gaza gecis saglanabiliyormuyuz.

15. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kesinlike bi sorun olmaz araç soğuksa 500-550 metre gittiğinde araç ısınınca lpg ye geçiyo sıcaksa zaten 2-3 sn. içinde geçiyo... 25 km yolun varsa en giderken ve gelirken motor soğuk diye düşünürsen 500+500 1 km benzinle gidesin 24 km lpg ile yola gidersin...

16. tucii

tucii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın arkadaslar değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum ve engin bilgilerinizden bikaç konuda daha yararalanmak istiyorum. Öncelikle piyasada 1,500tl altına brc takmıyorlardı ama bi tanidik vasitasi ile 1,400tl ve 10 taksit şeklinde birye burldum sizce fiyat uygun mudur ? ikincisi ise ben aracımdan hiçbir parçanın kesilmesini istemiyorum dedim bana su hortumları mecbur kesilecek ve manifotta 4 delik açılacak dendi sadece bir servis manifotta delik açmayacagını tıpa yöntemi kullandığını söyledi herkes delik açılmadan olmaz derken onun yöntemini anlayamadım bileniniz varmi ? Son olarak ise sadece manifotta delik ve su hortumu mu kesiliyo başka sökülen eklenen bişey var mi taktıracagımız zaman usta gereksiz bişey keseceğim derse karsı çıkmak istiyorum şimdiden teşekkürler...

17. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

manifoltta delik açıldığı doğru bi kaç tane daha işlem var ama hiç sıkınıtı etme kesinlikle.... prof bi montajcıya yaptırırssan... hiç düşünmeden yaptır orjinalden farksız oluyo...resimleri çekip atacağım...

18. lark

lark Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum guvenılır bı yer bulamadıysan ben senı yonlendırebılırım saat 5 kadarcevap yazarsan cevaplarım

19. tucii

tucii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesajı yeni gördüm saat 5i geçti :( ama siz cevap yazın ben kesinlikle ilgilenirim

20. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben montaj esnasında kaç dereceye ayarlandığını bilmiyorum. 1000 km.lik bakımda soracağım....

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş