Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG kiti komple temizlik...

'LPG Sistemleri' forumunda mujdat77 tarafından 7 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    paylaşım için teşekkürler aydınlatıcı oldu

2. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Ben filtreyi hiç değiştirmemiştim, demekki kurumlaşma ondan oluyor...

3. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bu LPG bakımını balıkesirde nerede yaptığınızı öğrenebilir miyim?
    aracım bu günlerde performanstan düştü sebebini çözemedim...

4. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Balıkesir merkezdemisiniz? Ben bandırmadayım...

Düzenleyen : mujdat77

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bilgi için teşekkürler..cidden katkılı otogaz sorun yaratıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifama eli mahkum burda bi tek opet varhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende dün gaz filitresini değiştirdim.Dedim benim aracım herkesinkinden fazla yakıyor.Ayar yaptı 5 dakika dedi abi şimdi az yakar çekişten biraz düşer ama az yakar dedi.Bakalım göreceğiz

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1.5 sene olcak LPG kiti taktıralı..acaba bakıma soksam mı? değişecek yada temizleneccek parçaları var mıdır? filtre, borular vs. Ne aralıkla götürmek lazım

8. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Koray bence hemen bakıma sokmalısın, ayrıca çok yakmaktanda şikayetin var biliyorum...Bende ne kirler çıktığını biliyorsun, sende kontrol ettir bence...

9. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    güzel paylaşım olmuş, teşekkür ederim

10. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Birşeyler derledim, umarım faydası olur.

1) Belli aralıklarla mutlaka kaçak kontrolü yaptırılmalı.
    2) Gaz kesici filitresi ve Enjektör gaz dağıtıcı filitresi <?:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:smarttags" /><ST1:METRICConVERTER ProductID="2000 Km" w:st="on">2000 Km</ST1:METRICConVERTER>.de mutlaka değiştirilmeli
    3) Buharlaştırıcı (KİT) tamir takımı <ST1:METRICConVERTER ProductID="40.000 Km" w:st="on">40.000 Km</ST1:METRICConVERTER>.de bir mutlaka değiştirilmelidir.
    4) Gazı buharlaştırmada kullanılan buharlaştırıcı (beyin) üzerinde bulunan yağ boşaltma vidası haftada 1 kez açılarak buharlaştırıcıda birikmiş yağ boşaltılmalıdır.
    5) Her 10 bin kilometrede buharlaştırıcı regülatör yağ tortusu temizlenmeli ve ayarı yapılmalıdır.
    6) Her 10 bin kilometrede gaz, su hortum kelepçeleri ile gaz boruları rekorları kontrol edilip, gevşeyenler sıkılmalıdır.
    7) 50 bin kilometrede gaz ve su hortumlarını değiştirmemiz güvenlik açısından iyi olacaktır.
    8) Basınç düşürücü otogaz beyninin birinci ve ikinci kademe basınçları kontrol edilmelidir.
    <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><O:p></O:p>
    ÖZETLE;
    * Hava filtresinin temizliği her <ST1:METRICConVERTER ProductID="3000 km" w:st="on">3000 km</ST1:METRICConVERTER> de
    * Gaz ayarı ilk <ST1:METRICConVERTER ProductID="1000 km" w:st="on">1000 km</ST1:METRICConVERTER> de
    * Regülatör yağ alımı ve ayarı <ST1:METRICConVERTER ProductID="10.000 km" w:st="on">10.000 km</ST1:METRICConVERTER>
    * Hava filtresinin değiştirilmesi her <ST1:METRICConVERTER ProductID="10.000 km" w:st="on">10.000 km</ST1:METRICConVERTER>
    * Buji kontrolü ve değişimi her <ST1:METRICConVERTER ProductID="10.000 km" w:st="on">10.000 km</ST1:METRICConVERTER>
    * LPG valfindeki filtrenin temizlenmesi <ST1:METRICConVERTER ProductID="10.000 km" w:st="on">10.000 km</ST1:METRICConVERTER>
    * Regülatör sökümü, temizliği ve ayarı <ST1:METRICConVERTER ProductID="20.000 km" w:st="on">20.000 km</ST1:METRICConVERTER>
    * Regülatör tamir takımı değişimi, gaz ayarı, gaz filtresi <ST1:METRICConVERTER ProductID="40.000 Km" w:st="on">40.000 km

Alıntı; türlü sitelerden toparladım, aklımda kalmadı walla.</ST1:METRICConVERTER>
    Düzenleyen : murat_dastan

11. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Özetleyerek çıkarılan bilgiler gerçekten çok faydalı. Eğer zamanında uygulanırsa hiç bir sorunla uğraşmak zorunda kalmayız...Teşekkürler...

12. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    faydalı oldumsa ne mutlu bana, hayatımda gördüğüm en seviyeli, edepli ve yararlıforum olan hyundaiclubtr yi oluşturan ve ayakta tutanarkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

13. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Hyundaiclup üyesi olmaktan büyük gurur duyuyorum ve eminimki üye olan herkes benim gibi düşünüyordur. Böylesine yararlı paylaşımlar olduğu sürece, çözülmeyen problem kalmayacaktır...Herkese teşekkürler...

14. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ben aracımı sattım fakat hyundaiclubtr yi bırakmadım,yani bırakamadım:)) Şuan ki aracım ford fiesta 2001 1.25 ghia,araçta sıralı milano lpg var.Araç 1500 ile 2000 deri arası sallanıyo gibi oluyo,ilk olarak carbon clean yaptırıcam.bugün hesapladım 20 liralık lpg ile 70 km gitmişim.acayip fazla yakıyor.carbon cleandan sonra lpg temizliği yaptırmayı düşünüyorum.herhalde etkisi olacaktır.aldığım arkadaş sağolsun bu araç 2. aracı diye sadece yatırmış arabayı garajda,yağ değişimi bile kasım 2009 da yapılmış daha km dolmamış :D Bu lp temizliğini adanada yapan yer varmı bildiğiniz?yada her usta yapabilirmi?

15. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Eğer LPG temizliği yaptıracaksanız, usta bir kişiye gitmenizi öneririm. İyice araştırın ve memnun olunan ustayı seçin...Zira kimi ustalar yaptığı dengesiz ayarlar nedeni ile daha kötü sonuşlar doğurabilen işlere imza atıyorlar...

16. tarikleesimsek

tarikleesimsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Shell gibisi varmi yahu.Katkili otogaz aracinizin lpg kitinin ve motorunun pislikle dolmasini sagliyor.(saglamaktan ziyade mahvediyor)Gecenlerde opet deki pompaciya sordum o bile alma dedi burdan abi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Misal verdi: Atiyorum bir tanker gaz getiriyorlarsa icerisinde 1 litre bir cesit yag karisimi oluyormus.Buda aracin performansinini artirmasinin yani sira motor omrunu azaltiyor.!!

17. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Bir de shell'den gaz alıp özel bir sarfiyat ve menzil denemesi yapıp sonuşlarını burada paylaşıcam...Katkılı gazın içinden çıkan pislikleri gözleriml gördüm ve çok şaşırmıştım...

18. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

İşte adanada tanıdığım güvendiğim usta olmadığı için gaz ayarını yaptırdığım yere giderim diye düşündüm,fakat şimdide güenemiyorum nasıl olur diye:S Zaten benim milano marka lpg ayarını yapan tek bir yer var adanada,mecbur oraya giderim ama hadi daha beter yaparlarsa:(( 35 kuruş yakıyo kmde bu nasıl bişeydir ya,bilsem jeep alırdım :))

19. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Bakşa bir ayar ustası yokmu peki? Kıyıda köşede kalmış ayarcı ustalar mutlaka vardır. Böyle ustalar daha fazla müşteri çekmek için işlerini en güzel şekilde icra ederler. Çok müşteriye sahip ustalar atrık bıktıkları içinmidir bilinmez baştansavma iş çıkartabiliyorlar...

20. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ya Adanada nereyi aradıysam milano bayisine götürün dediler,burdada tek bir bayi olduğu için gaz ayarı için oraya götürüyorum :S Sağlam bi usta bulup temizletmem şart,bu yakıt konusu beni mahvedecek:S ilk önce carbon clean sonrada lpg kiti temizliği...

Bu Sayfayı Paylaş