Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg Kaynaklı Sübap Sorunu

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda @Ahmet@ tarafından 7 Eylül 2018 tarihinde açılan konu

1. cankalmehmet

cankalmehmet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet çankal
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Selamlar, bu arkadaşla birebir aynı problemleri yaşıyorum, 1.4 accent blue cvvt otomatik benzin-lpg aracım. daha öncede aldığım arkadaş bu arızayı yaşadığını ve bobin değişimi ile çözdüğünü söyledi, kaldı ki aracı aldığımda böyle bir hata da yoktu. ama son 3-4 aydır her sabah (motor soğukken) 1-2 dk sonra ekranda arıza ışığı yanıp sönüyor(bazen yanık kaldığı da oluyor ama tekrar kendiliğinden sönüyor) , bilgisayarda 1.göz ateşleme arızası veriyor. Usta bobinden değil subap problemi olduğunu ve boşuna bobin almamam gerektiği konusunda diretiyor. yukardaki arkadaşımız gibi rölantide titreme mevcut, bir süredir benzinde biniyorum ama yine sabahları ilk çalıştırmada arıza ışığı yakıp sönüyor, sonrasında sıcakken hiç yanmıyor (ama titreme ışıklarda vs durunca hissediliyor, çekiş rampa yukarı biraz fark ediyor ama şehir içi hiç fark yok. bobin alıp deneyelim mi? yıllarca opel kullanmış biri olarak hyundai'ye geçiş sebebim sorunsuzluktu, şimdi aynı dertleri yaşıyor olmak can sıkıcı. benimle aynı problemi yaşayan kişileri okudum ama sonrasında çözüm olarak ne yaptıklarını göremedim. forumdaki bütün mesajları 3 aydır okuyorum ama çözüm bulan biri varsa cevap vermesi bizi mutlu edecektir. şimdiden teşekkürler.

Yunus44 bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu ustalar lpg için emme monifoldunu yanlış yerden delmiş hattı gereksiz uzun tutmuş olabilirler. Evet lpg yakıt hattı uzun olursa bu sorunları da yaşabiliyorsunuz.

3. cankalmehmet

cankalmehmet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet çankal
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    cevap için teşekkürler . Peki bu durum araç benzindeyken de hata vermesine sebep olur mu? Çünkü hatayı genellikle araç henüz benzindeyken (soğuk motorda sabah ilk çalıştırmada) veriyor .

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Emme monifoldundan olası hava kaçağı tüm çalışma düzenini etkiler. Elektronik sigara dumanını hava girişinden (motor soğukken araç çalışmazken) üflerseniz bir yerde çıkarsa evet hava kaçağı vardır çözümüne bakılmalı diyebilirim .

Hava kaçağı vs yok ise soğuk motoru ilk çalıştırmada karşılaştığınız bu durum Lpg ile alakalı olmayabilir.

Soğuk motorun ilk çalışmasında emisyon kuralları gereği katalizör vb. çevreci sistemler derhal ısıtılmalı ve çevre korunmalı prensine göre hareket edilir.

Soğuk motor benzinde zengin karışımda çalışacaktır. Enjektörlerden olabildiğince sanki tam gaz yapar gibi yakıt sarfiyatı demektir. Çok saniyelik bir durumdur. Acaba 1 numaralı gözdeki enjektör daha az veya daha çok (enjektörler püskürtme yapar , yapamazsa ya hiç göndermez ya da işeme denilen damla damla yanması zor şekilde yakıtı gönderir) yakıt göndermesi de bu hatayı oluşturabilir. Islak buji ateşleyemez.

Asıl sizi bizi çözüme götürecek anlık olarak ne hatası veriyor ?

Bunu tespit etmek için imkanınız varsa elm327 pıc... entegreli obd2 bluettohlu modülü satın almanız ve laptoptan veya telefondan anlık olarak bu hata kodunu görmeye çalışmanız olacaktır. Belki farklı bir hata çıkacak

KilecNasah bunu beğendi.
  5. cankalmehmet

cankalmehmet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet çankal
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Öncelikle net cevaplar için çok teşekkür ederim. Üfleme tekniğini deneyeceğim bir şekilde (sigara kullanmıyorum ama bir arkadaştan rica edeceğim) o değilse enjektörden önce bobin kontrolü yapacağım.

arıza kodu olarak 3 defa farklı cihaza okuttum her seferinde “ 1. Göz düzensiz ateşleme hatası” şeklinde bir hata veriyor. Bobinler takım halinde almamı mı önerirsiniz yoksa sadece 1 adet mi?
    Bir de eğer saçma gelmeyecekse ; kaputu açtığımızda 1. Göz soldan ilk enjektör mü sağdan ilk enjektör mü?
    Bugün sanayide bir de böyle ustalar arası iddia konusu vardı. Bilmiyorum artık nerede nasıl bir ustanın eline düşeceğiz. Malatyada önerebileceğiniz biri varsa forumdaşlardan öneri alabilirim. Teşekkürler.

6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Araç kaç km'de ?

Motor koduna göre fotoğraflarına bakmak lazım inanın blok etrafını görmedim. Belki buji kablo dağılımın olduğu yerde yazıyordur. Bobin üstünde.
    Bobinleri orjinalse komple değiştirmeyin. Sizin aracın bobin yapısını bilmiyorum .

7. cankalmehmet

cankalmehmet Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet çankal
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    150k oldu bugün km. Orjinal olmadığını biliyorum aldığım kişi tanıdık, bobin değişimi yaptığını söyledi.
    Hafta sonu yine baktıracağım bakalım umarım bir sonuç alırız

8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Cevabı veriyorsunuz büyük ihtimal bobinler arasındaki ateşleme zamanlaması gecikmesi oluyor (1.göz için)

Bu Sayfayı Paylaş