Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. cayhan06

cayhan06 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Zaman ayirip cevap verdiginiz icin cok saolun. Fakat cevremdeki insanlarla da konusuyorum, kimsede benim yaktigim sekilde benzin sarfiyati olmuyor. Aracim 9.000 km de. 6500 km de lpg taktirdim. Lpg de kurumsal bi yerde takildi. Tasarruf yapicaz diye daha fazla yakit harcamaya basladik Bi Istanbula uzun yol gittim takildiktan sonra, benzin ibre dusmedi. Sikinti sehir icinde. Havalar isinica durum ne olur bilmiyorum

Coolwhisper ve MAERKEK bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yokuşlu bir yolculuğunuz var galiba şehir içi. Havalar ısınınca 1 dakika bazen saniyesinde tüpe geçecek . Öyleki temmuzda benzin full alıp kasıma kadar benzin almadığım oluyor. 1.4 Era da 45 litre depo mevcut. Benim olau Konyada düzlükte oturmam

Coolwhisper bunu beğendi.
  3. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslinda yokus yukari bi yerde oturuyorum. Asagi dogru inerken arac benzinde :) yukari dogru cikarken arac gazda oluyor :). Genel olarak son kez soruyum size, bu durum normalse uzatmayacagim konuyu artik:))

Coolwhisper ve MAERKEK bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Normal derim havalar iyi soğuk gidiyor. Uzun yol ve sıcak havada olan değerlerinizi de görmek isterim.

Hafta içi 5 gün benim araçta çalışıyor fakat tek marş yapıp 22 km yol gidiyor aynı şekilde
    geliyor. Hafta sonu da yakın yerlere gidiyoruz . Buna rağmen benimde ayda 10-15 litre benzin tüketimi yapıyor. Gayet normal diyorum.

Coolwhisper ve cayhan06 bunu beğendi.
  5. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    3 hafta once Istambula gittim. Uzun yolda benzin ibresi dusmedi. Istanbul sehiricin de lpg ile giderken bi anda benzin ibresi bi tik dustu. Enterasan. Gazda giderken bu oluyor zaten. Keske lpg olayina girmeseydim diyorum

6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yaz gelsin hele .

7. Gunesec

Gunesec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    122
    Ad Soyad:
    Eren Güneş
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    LPG kitini nerede taktırdınız? Ayarlarla ilgili bir problem olabilir.

8. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Lovatonun Ankaradaki merkezinde. En az 3 kez ayar yapildi.

9. Coolwhisper

Coolwhisper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    ramazan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Kesinlikle LPG pişmanlıktır.. Bende aracı sıfır aldığımdan beri bir kaç kere lpg taktırmaya niyetlendim her seferinde vazgeçtim. iyi bakımlı bir benzinli araç kesinlikle fazla yakıt tüketmez, hakkını verir, performans kaybı olmaz, soğukta ayrı dert sıcakta ayrı dert yapmaz, şehir için yoğun kullanımız varsa 1,3 mjet türü az yakan dizel araçları tercih edebilirsiniz ama onların da bakım masrafları ağır olur. Eğer imkanı varsa LPG kiti aldığınız yere iade edin ve bu maceradan bir an önce kurutulun derim.

Asel Kaan Efe ve cayhan06 bunu beğendi.
  10. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tekrar selam :), benzin depoyu fulledim, gaz depoyu fulledim. 170 km sonra benzin bi dis dustu, gittim benzini fulledim tekrar, 4 litre benzin aldi arac. Yani lpg de 170 km de 4 litre benzin harcamis arac.

11. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bence normal.
    Örnek olması açısından; aracım 1.3 dizel astra. Sıcak motorda rölantide anlık tüketim 0,5 litre. Sabah hava sıcaklığı "0" dereceydi. İlk çalıştırmada anlık tüketim "1,4" litre gösteriyordu.

cayhan06 bunu beğendi.
  12. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Havalar isinsinda bi de oyle bakicam artik.

Asel Kaan Efe ve ai_torcuk bunu beğendi.
  13. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    170 kmyi kaçgünde ve kac kere soguk motora star yapip kaç km benzinde giderek motor isininca gaza geçti bu verilere gore yorumlamak lazım.Uzun yolda benzin fullenip sonra uzun yol bitince tekrar benzini fulleyerek test etmelisiniz ki araç lpg ile beraber benzin de tüketiyormu gormek lazım.Ayrica montajı yapan firma subapları korumak adına benzin ile lpg tuketimini beraber açmiş da olabilir.Bir de benim anladığım siz lpg taktirip o kadar para verdim bu benzin tuketimi ile ben ne kadar sürede amorti edip kâra geçicem endisesine kapilmişsınız.Evet bu endişeniz haklı.Maalesef insanımız hesabını düzgün yapamıyor ve ihtiyacı yokken lpg taktiriyor sonra da pişman oluyor veya bu işlemin kendisi için faydasız olduğunun farkına bile varamıyor tabi bunun sebebi nasıl hesap yapacağını bilmediği gibi etrafında da bilen kimse çıkmıyor hatta bilen yok denecek kadar az karşına çıkanlar da zaman zaman bunu anlatamıyor.Bu lpg nedir ne değildir bunun en temeline inerek girdigim sürecin sonunda maalesef ülkemizde bu işi bildiğini iddia edenlerin bile ne kadar cahil oldukları gerçeğiyle yüzleştim.Youtube da orda burda binlerce abonesi olan hergün çeşit çeşit araba test eden youtuberlar veya lpg takan meşhur firma yetkilisj makina muhendisleri bile benim ulastığım detaylardan bi haber insanlara kendilerini pazarladıklarını gördüm.Durum vahim maalesef.Bu sürece 1.4 turbo astra j aracıma lpg taktirmayı ama bu aracın adınin kronik sorunlarla nam salması üzerine ve lpgyi kabul etmiyor söylemleri üzerine derinle esine yaptığım araştirmalar sonucunda bu uzun süreli ve detaylı araştırmalar sonucunda lpg kitlerinde inovasyon yaptim uretcilerin genel mudürleri ile yurt içi de yurt dışında görüşmeler yaptım ve maalesef bu sektörün derdi en ucuz yoldan uretimlerimizi yapalım en fazla müşteriye bir şekilde ulaşalım hiç argeymis bilmem neymiş dertleri yok açıkçası ve hatta kullanıcıların araçlarinda oluşan sorunları sözde motor garantileri v.s ile manipule etmek.
    Bu kadar yazdım çizdim tavsiyem nedir? Lpgyi tasarruf için taktiriyoruz bu halde aracımızı sürekli 4000 devir üstüne çıkacak sekilde kullaniyorsak ya benzine almalıyız ya da benzin takviyesini açmalıyız.Lpg taktirdigimiz firmanin kesinlikle elektronik ve yazilim bilgisine sahip afr ayarınin onemini kavramış bir yer olmasına önem vermeliyiz.Aracın soğutma sisteminde kesinlikle saf su ve kaliteli antifreez karışımı olmasına dikkat etmeli eksik etmemeliyiz.Önümüze gelen yerden ucuz diye lpg almamalıyız.Turbolu aracimiz var ise 20-30binkmde bujileri degistirmeliyiz eger atmisferik ise 40-50binkmde degistirmeliyiz ve kaliteli olmasina dikkat etmeliyiz.Bakim parcalarinin ve yağın orjinal veya orjinale yakin kalitede olmasina dikkat etmeliyiz.Bunlara dikkat edildiginde en az 100binkm lpgde soru yasanması ve motora zarar vermesi söz konusu olmayacaktir.

Asel Kaan Efe ve Gunesec bunu beğendi.
  14. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    valla araba ile ilgili en doğru kararım 1.4 mpi otomatik i20'ye LPG dönüşümü yaptırmak oldu. herkesin deneyimi farklı tabi.

Coolwhisper, Asel Kaan Efe ve Gunesec bunu beğendi.
  15. Gunesec

Gunesec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    122
    Ad Soyad:
    Eren Güneş
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Katılıyorum, çok ekonomik oldu. Herhangi bir sorun da yaşamadım çok şükür.

cayhan06, Asel Kaan Efe ve MAERKEK bunu beğendi.
  16. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bayagi yazmissiniz saolun. Lpg yi ilk kez kullanmiyorum. Aracini seven bakimlarina dikkat eden birisiyim. Araci sifir aldim. Sehir ici neredeyse 1 depo benzinle 450 km zor yapiyorum. Aracim lpg ye en uygun motora sahip. Mpi. Bu motorda genelde sorun yasanmiyor iyi bir montajla. Benim sikintim benzin sarfiyati. 4 gunde 170 km yol yapiyorsam ve 4 litre benzin harcamasi oluyorsa baska bi sorun oldugunu merak etmemdir. Bu arada bu motorda 200.000 km deviren arkadaslarim var lpg de kullanan. Benim sikintim benzin sarfiyati. Yarin tekrar goturup araci birakacagim. Umarim sorunu bulurlar.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. cayhan06

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ayhan Çaglayan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu arada aracim sabah 1 maksimum 2 km sonra gaza geciyor. Toplasan gunde en fazla 3 km benzinde .
    Bu arada gunluk toplam maksimum sehiricinde aracim 2 km benzinde calisir. Benzin fullerim dis dustugunde tekrar fullerim en az 4 litre benzin alirim. Kac km yaptigima bakarim. Benzin sarfiyati ortaya cikiyor zaten

18. Coolwhisper

Coolwhisper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    516
    Ad Soyad:
    ramazan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    memnun olan kişi sayısı çok az, çoğunluk tasarruf edeyim derken fazla sıkıntı ve masrafla karşı karşıya kaldığını söylüyor, uzun dönemde belki ekonomik olabilir ama ben yine de tavsiye etmem ancak fabrika çıkışlı lpg li araç alınırsa o başka yoksa sonradan lpg takılanlar genelde verimli değil maalesef.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    2006 model aracımda 2007'den beri lpg var. Araç lpg var evet ara ara sorunlar çıkıyor . Aşırı pahalı sorunlar değil ama . Yeter ki güzel montaj yapılsın. Monifold delinmesi iyi yerden yapılsın. Beyin , su beyni (adını hatırlayamadım) , enjektörden sıkıntı yaşaraın

20. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opelse evet :) Adamın anasını ağlatır söylemesi ayıp.

Coolwhisper, Asel Kaan Efe ve Gunesec bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş