Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aklıma Gelen Bujilerden 1 İ Çalışmıyorsa Titreme Yapar.. LPG Cilerin Dedigi Doğru Olabilir Buji Kabloları

2. hilmisolak

hilmisolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla van servisinde ocakta değiştirdim daha bujileri...taktırdıktan 1000 km sonra yapmaya başladı bunu...belki dediğiniz gibi bujilerde sorun vardır...

3. hilmisolak

hilmisolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bujilerde ve arabanın genelinde hiçbir sorun yokmuş...zavolli yetkili bayisine gittim...enjektörlerin dördünü de değiştirdiler..yeni enjektörlerde direnç sorunu yaşanıyo arabanın çekişini etkiliyomuş...şimdi normal taktılar benzinle gaz arasında fark yok...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. EfeKan

EfeKan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben lpg taktırmayı düşünüyorum. Araba 06 plakalı. Ankarada zaman bulamıyorum taktırmak için. Boluda taktırıp belgeleri de boluda halledip muayene dahil herşeyi boluda veya başka şehirde yapabilir miyim? Aracın plakasında yazılı şehirin bu konuda bir bağlayıcılığı var mıdır? Böyle birşey duymuştum sanki..

5. jest60

jest60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bende aracıma istanbul da lpg taktırdım
    İlk sızdırmazlıgı lpg yi nerde taktırdıysan(Baglı oldugu il sınırları içinde)ordan almak zorundaymışsın
    sızdırmazlıgı aldıktan sonra muayneyi nerde istersen yaptırabilirsin
    sızdırmazlık 25tl
    eksoz 25+4=29tl
    muayne 135tl
    Düzenleyen : jest60

6. accent1.5

accent1.5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    tüm arkadaşlara merhaba.arkadaşlar enjektörlü lpg de neden gaz patlama yapar ,neden stop eder.örneğin araç rölantide iken hiçbir sorun yok ama;tam kalkışa hazırlanırken patlama sesi geliyor ya içinden bir hortum fırtıyor ve kaputun altından yani motor kısmından pat diye hava sesi çıkıyor.hortum yerinden çıktığında ise araç çalışmıyor.bu geri giderken de oluyor,kalkışlarda ve seyir halinde de oluyor.ustalara sorduğumda ise
    1.buji
    2.buji kabloları
    diyorlardıbir türlü bunu çözemediler.sorun bunları değiştirmeme rağmen herzaman yapıyor.usandırdı.sizce sorun nedir bu işi bilen varsa cevaplayabilir mi .ha birde gaz filtresiadını duydum bundan olur mu?teşekkürler

7. bluerain_2011

bluerain_2011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 model hyundai getz aldım.1.4 doch motor. manuel, 40 TL lik gazla 155 km yaptı . atiker sıralı sistem lpg var . sizce cokmu yakıyor.

8. ncokorkut

ncokorkut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar 2002 accent 1,3 aracımda atiker sıralı sistem var tüp 2008sonunda takılmıştır. aracım 1 ay kadar bulunduğum bölge hava şartlarından dolayı çalışmadı akü bitmişti takviye ile çalıştırdım önceleri tüpe geçer geçmez 2-3 sn içinde geri benzine geçiyordu bulunduğum ile atiker bilg...sistem yok en yakın elazığ servisine götürdüm önce sinde triger buji vs. genel bakım sonrası atiker servisine ayar ve kabibrasyon için gittim ayar ve kalibrasyon yapıldı mevut tüp arızası devam etmeye başladı hemde sürekli özellikle motor soğukken tekrar aynı gün içinde servisi gittim regülatör basınçı yüksek hatası verdi ancak srvis yetkilisi 5-6 saat uğraşmasına rağmen basınccı düüşremedi

geri dönüş için yola çıktım bu sefer de tüp bitiş sinyali vererek 3-4 km de bir benzine geçiyor

bulunduğum ilde servis yok tekrar aynı servise gitmelimiyim ???

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Aramıza hoşgeldiniz. tanışma bölümüne konu açıp kendinizi tanıtabilirsiniz. Sanırım ayarla ilgili bir sıkıntı var. iyi bir servis bulursanız sorununuzu çözebilir.

10. LPG li araçlarda "Benzin Pompası" na dikkat...

LPG konumuz dışı, ama lpg li araçlarda benzin pompası motoru ve komple benzin pompası yanması/kavrulması oranı yüksek olduğu için müşterilerimizi araçlarında muhakkak benzin bulundurmaları konusunda uyarıyoruz.

Aracınızı LPG de de olsa ilk çalıştırdığınızda, kontağı açtığınızda benzin pompası çalışmaya başlıyor. Araçta benzin yoksa (sürekli lpg kullanılan araçlarda oluyor) kuru kuruya çalışan pompa motorunu, pleytleri, pompa modülünü çoğu zamanda komple pompayı kavurarak eritiyor, kullanılmaz hale getiriyor. Araçlarda hiç kullanılmasada 20.00 TL lik benzin bulundurulması faydalı diye düşünüyoruz.

Komple pompa orijinal olduğu için ciddi maliyetli.

11. agazi

agazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar benimde bir sorum olacak geçen hafta brc lpg taktırdım (1.6 era) depoyuda fullettim 31 lt gaz aldı.her 50km giddigimde gaz göstergesininışıgının biri söndü. şimdi 160km yaptım (depoyu doldurduktan sonra) ve sadece 1 ışık yanıyor sizde durum nedir acaba. eger 50 km sonra oda sönerse. işte o zaman ben yanarım. 1 depoyla 200km yapmış olurum.

12. hasanmustafa

hasanmustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    hasanmustafa öz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    araç km de ortalama 0.25 kuruş harcamış
    kısa mesafe kullanıyorsanız ve otomatik vitesli
    bier araç ise normal sayılabilir yine de daha düşük tüketime sahip
    olanları biliyorum

13. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    lpg göstergesine göre hesap yaparsanız yanlış olur. gazı tam olarak bitiriphesaplarsanız net tüketimi elde edebilirsiniz.

14. çakırgöz

çakırgöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yeni brc taktırdım(1.4 accent era) ışıklaea fazla aldanmayın.şehir dışı en az 340 yaparsınız.şehir içinde ise 300 km yaparsınız tahminen.

15. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sevgili arkadaşlar geçen hafta BRC lpg takdırdım, servis OPET de AYGAZ lpg kullanmamı önerdi... forumda incelediğim kadarı ile aygaz pek kullanan yok... genelde shell görüyorum... opet aygazda sıkıntı mı var... bir ara forumda opet lpg yağlı olduğunu enjektörlei tıkadığı nı yazmıştı arkadaşımızın biri... bu doğrumudur... servise böyle bir durum var mı dedim hayır tıkamaz aksine daha sessiz çalışır kit dedi... yardımcı olursanız bana sevinirim...

16. bünyamin

bünyamin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hundai accent eray 1.4 e
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.giflovato smart lpg taktırayım mı. selamlar

17. agazi

agazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    slm arkadaşlar 10-15 gün önce brc LPG taktırdım 1.6 era ma LPG göstergesindeki son yeşil ışık yanıp sönmeye başladı acaba bu durumda Lpg ile kaç km daha gider.siziniler ne kadar gidiyor.

18. Olcay

Olcay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    olcay pas
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    gecen cuma, toplam 280km sehir dısı yola depo boşken 50tl'lik gaz aldım. gittim geldim hala gaz var içinde ne kadar gider bilmiyorum valla km'de 0,17krs ortalama hız 80 ile 100 arası

Düzenleyen : olcay pas

19. agazi

agazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    süper değer bu zaman da bu kadar yakıt süper...

20. yuvacikreisi

yuvacikreisi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar. hyundai era 2011 1.4 team var bende. arabayı alır almaz brc marka lpg taktırdım. araç 2500 de yaklaşık1-2 haftadır araç lpg ye geçince önden bir ses geliyor benzine geçtiğimde ses kesiliyor. kaputu açtığımda lpg ile alakalı olan bujiye benzer 4 adet parçadan ses geldiğini gördüm. sizce bu ses neden kaynaklanıyor? bilen var mı.?? SAYGILAR

Bu Sayfayı Paylaş