Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba aracım 97 yumurta kasa üzerinde takılı ramses marka LPG kiti gaz'ı suya karıştırdığından 15 gün önce atiker kafa ile değiştirildi sorunum çözülmüştü uzak yol'a gideceğimden hem benzin deposunu hem gaz deposunu ful'ledim nasıl olsa benzin depom dolu olduğundan gaz'ı bitene kadar kullanayım'da ne kadar gaz yaktığını hesaplayayım dedim 510 km yaptıktan sonra gazım bitmiş olacak'ki benzine çok zor geçti
    Sorun şu şimdi 30 tl'lik gaz aldım uzun süre çalışmasına rağmen bir türlü gaz'a geçmiyor devamlı benzinde çalışıyor sorun ne olabilir

bykadir bunu beğendi.
  2. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2008 1.4 Era'ma 2 hafta önce Ankara Şaşmaz'da BRC yetkili servisinde LPG ayarı yaptırdım. Filtre yenilendi. Fakat bu ayardan sonra özellikle 80 km/h ve daha üstü hızlarda giderken sanki LPG devreden çıkıyor ve tekrar devreye giriyor gibi bir duraksama oluyor. Bu durum özellikle araç devir alırken daha sık oluyor. Yetkili serviste bakım yaptırmadan önce de bu sorun vardı. Fakat bu kadar belirgin bir duraksama olmadığından LPG nin kalitesine bağlıyordum. Yetkili servise bu şikayetimi özellikle belirttim. Usta "ben bütün ayarları sıfırlayıp yeniden ayarlıyorum, bir daha olmaz" dedi. Fakat daha da artarak devam ediyor. Ayrıca birde depoyu fulleyince uzun bir süre ve aracı ilk çalıştırdığımda uzun bir süre depo yarı da olsa 4 gösterge ışığı yeşil olarak yanıp sönüyor. Usta bu sıkıntı için " beyin kendini sıfırlıyor, bi sorun olmaz." dedi. Bu arızayı nasıl halledebiliriz?

3. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Bu günler'de üst üst'e sorun yaşıyorum Rabbime şükürler olsun tabir yerinde ise direkten dönüyorum
    Kafayı değiştirdiğim LPG ustasına gittim yukarıda konu olan durumu anlattım bana "Ramses"kitin programı olmadığın söyledi bulunduğum ilde hatta başka bir ilde bile bulamıyacağımı söyledi Çaresiz atiker kafa taktık bari takım olsun dedik elektronik (beyin) ünitesini'de alalım dedik fiyat alalım diye LPG servislerini gezerken baktım yeşil lambalarım yanıyor oh dedim kendi kendine düzeldi Şimdilik kurtuldum bakalım nereye kadar gidecek
    Not: Sitemizin değerli yönetici ve çalışanlalarına konuya ilgi gösterip şahsıma bildirim göndermeleri beni son derece mutlu etti.Saygılarımla

yımırtakasa, bykadir ve mektuplar bunu beğendi.
  4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bende de eskiden voltran diye bir marka lpg sistemi takılıydı. Aynı senin ramses gibi pek servisi olayan bir sistem. Çok sorunlar yaşadım. Ecusu bir türlü ayar tutmuyordu. Buna ayar parası vereceğime gittim servisi yaygın olan atiker taktırdım. Gayet memnunum. O zaman tank ve gaz boruları dışında motordaki sistemi değiştirmiştim. Ona ayar parası ödeyeceğime taksit ödedim. Geçen sene de tankın süresi dolunca tankı değiştirdim. Regülatör ve enjektörlerde eskiydi. Sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Onları da atikerin yeni serisi gold modelinden taktırdım. Bir de ayar kablosu aldım. Şimdi kendi ayarımı kendim yapıyorum ve canavar gibi bir sistem oldu. Benzinden iyi oldu diye bilirim.

Lenovo vibe P1 ile gönderildi.

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bilen arkadaşlar ayarlar nasıl. Yorumlarsanız sevinirim. Gördüğünüz, gözünüze takılan, ayarlanacak bir yer var mı?
    Bu yüksek devirdeki grafik. 6000 devirlerde gaz ms süresi 8.5ms lerde.
    Bunlarda diğer ekranlar.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Lenovo vibe P1 ile gönderildi.

mektuplar bunu beğendi.
  6. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Selamun Aleyküm arkadaşlar. Ben 1 hafta önce yumurta kasa 1.5 2000 model accent aldım. Benzinli 100.000 km de gidip atiker sıralı sistem lpg taktırdım. Takım işlemi bittikten sonra ki arızaları size sıralıyayım ve soğumak üzereyim arabamdan. :(
    •Bazen kontak çeviriyorum hiç hareket ses yok tekrar ikincide çeviriyorum çalışıyor.
    •Çalıştıktan sonra 1 dakikada tüpe geçiyor bu ara zamanda önden sanki artı eksi kabloyu birbirine vurursunda çıt sesi gelir ya onun gibi ses geliyor.
    •1 dakika dolunca tüpe geçerken pat diye ses geliyor 2 max. 3 defa yapıyor.
    ilk takıldıgında daha cok patlama oluyordu buji ve buji kablolarını değişttirdiler bana . Bu 2 yada 3 patlama sesinin gelmesi normalmi. Ve arabamın lpg tankını fulledim 40 lt 90 tl ödedim şuan kırmızı yeni yandı ve henüz 170 km yol yaptım bu anormal değilmidir. Lütfen yardımcı olun bana arabadan soğumadan.

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @yımırtakasa ,
    1. Kontak olayı Marş kömürlerinden olabilir diye düşündüm, marş dinamosunu revizyon edilebilir... Kömür değişir ve elektrik tesisatı elden geçer... Pahalı tutmaz o kadar...
    2. tüpe geçerken tek çıt diye ses geliyorsa araç lpg ile çalışırken o ses devam ediyorsa Enjektör sesi normaldir, eğer bir kere gelip kesiliyorsa herhangi bir röle sesidir. bence nomral görünüyor ama sen istersen LPG takan yere yada ayar yapan yerlere göster.
    3. Patlama bazen olabiliyor, benim başıma gelmişti accent'de ama benimki klasik (düz) sistem lpg olduğu için yapıyordu. Buji, buji kablosu patlatmaya sebep ama aynı zamanda disdiretör kapağı mı ne o birde ateşleme bobini de arızalı ise değişimi gerek. Zira ben milenyum accent'de bu sorunu yaşadım evvel.

LPG firmasından evvel bence takan usta ve işcilik çok önemli, İstanbulda ikamet eden arkadaşlar iyi bir LPG bakım merkezi tavsiye etsinler...

bykadir ve yımırtakasa bunu beğendi.
  8. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Yardımınız için teşekkür ederim. Kontak olayı tüp takıldıktan sonra oldu daha öncesinde tek tıkda canavar gibi çalışıyordu. tüpe geçtiği esnada patlama sesi geliyor ilk sefer tüpe geçişte ikinci patlama gaza bastığımda oluyor sonra ki bir kaç dakka çıt çıt ses geliyor. ve ilk defa fulledim 40 lt lpg ile 200 km anca yapacağım gibi görünüyor. benzinde bu kadar yakmıyordu.

bykadir ve Tilki bunu beğendi.
  9. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    benzer bir sorun ile ilgili, forumumuzdan bir link. Göz atar mısınız ! https://www.hyundaiclubtr.com/konu/gaza-yueklenince-bi-patlama-sesi-var.15648/

10. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bir başka bilgi; http://www.lpgkablo.com/index.php?page=information/seolinks&seolinks_id=15663
    Lpgli Araçlarda Patlama Nedenleri
    Lpgli araçlarda patlatma nedenleri genelikle eski tip enjeksiyonlu araçlarda meydana gelmektedir. Patlatma sorununa yol açan sebepler motor ve lpg sistemine bağlı olarak ikiye ayrılır. Aşağıda patlatma sorunna neden olan faktörler sıralanmıştır.

1- Lpg ayarı ve motora giren hava miktarı ayarlı değilse kalkışlarda lpg de patlatma yapar.

2- Lpg beyni arızalı ise motora fazla yakıt göndereceği için boğulma meyadana gelip ani gazlarda lpg de patlama yapar.

3- Ateşleme sisteminde bulunan buji ve kabloları, dispretör kapağı, ateşleme bobini gibi parçaların arızalı olması

4- Motor sente ve avans ayarı düzenli değilse kalkışlarda lpgli araçlarda patlama ve patlatma meydana gelir.

11. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Çok teşekkür ederim ilk önce gidip gaz ayarını kontrol ettiricem çok yaktığı için sonra ateşleme bobini ni değiştiricem düzelmez ise enjektör. oda olmadı hava filtresini değiştiricem. Teşekkürler arkadaşlar.

bykadir, Tilki ve mektuplar bunu beğendi.
  12. killi37

killi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Cemil GÜRSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    üstad sen ilk gaz alışın tüpü tamamen bir bitir bakalım ozaman anlarsın nekadar yol gideceğini sen lpg ışığına pek takma kavun içi yandıktan sonra ben şehir içi 100 km daha yol yapıyorum

13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben uzun yolda giderken 200-230 kilometre yapınca kırmızı yanıyor. Geçen tatil dönüşü deneme amaçlı LPG almadan gideceğim dedim 438 kilometre yol yaptım sonra baktım biteceği yok tekrar doldurdum depoyu :)

14. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Maşallah çok iyi

bykadir bunu beğendi.
  15. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlk dolumda bu kadar fark edermi hocam bugün kavun içi yandı ışık 170 km deyim şuan

bykadir bunu beğendi.
  16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Depoyu bitirmene bile gerek yok, gidip gaz alsan ilk aldığındaki kadar çok almaz depon, 20 litre falan alır diye tahmin ediyorum.

bykadir bunu beğendi.
  17. yımırtakasa

yımırtakasa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Seyfeddin Kişmir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Anladım Teşekkür ederim o zaman kafaya takmamak lazım bittiğiinde sesli uyarı veriyormu peki yada tam kırmızı mı yanar nasıl anlarız

18. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim soru arada kaynadı gitti. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

19. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  20. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı akşamlar her sene kışın regülatöre giriş çıkışlardan kelepçelerin boğumundan kaçak oluyor valla her sene her sene bıktım bu kaçaktan. Kelepçeleri sıkıyorum boru kopacak hala su sızdırıyor anlamadım gitti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş