Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Regülatörün ömrünün dolmasına daha çok var. Meselâ benim regülatör 55000km civarından sonra değişti. Senin daha yeni. Yakıt konusunda lpgnin durumu benzinden farklı.Gazı aldığın zaman bile lt. de değişmeye neden oluyor. Mesela soğukta gaz alırsan tank daha çok gaz alır. Hava ısındıkça bu azalır. Nedeni gaz olması.Yoğunlaşma olayı. Kullanımdan dolayı da1-2lt oynayabilir.Bir de sıralı sistemlerde bilindiği üzere araç suyu belirli bir ısıya kadar benzinle çalışma durumu var. Belki o geçme ısısı ayarıyla da oynamış olabilir. Çünkü öyle 1-2lt çok bir fark değil. O üst devirlerde sallama olayını usta bilgisayardan ince ayar yaparsa ayarlayabiliyor. Benzin/lpg ms ayarlarına müdahale edebiliyor.Tabi ustanın biraz uğraşması gerekiyor. Ne yazık ki piyasadaki ustaların çoğu uğraşmıyor. Bence biraz böyle bin,filitre değişimine gittiğinde ve bir enteresanlık hissedersen ayarlattırırsın.
    Bir de öyle ölçüm ile yanılabilirsin.Çünkü sonuçta içinde az da olsa gaz kalıyor.Mesela ben düz yolda lpg ötüp gaz bitip benzine geçtikten sonra tekrar gaza alıp gaz pedalına çok az basarak(çok basarsan yine benzine geçiyor)1-2km götürmüşlüğüm var.(Ama daha fazla gitmiyor).Bir de sen mesela önceki ölçümü biraz sıcak havada yaptıysan tanktaki gaz biraz fazla götürebilir. Gazın kalitesi de acayip fark ettiriyor bu arada.
    Bu şekil ölçüm yanıtlıyor. Ben ölçümü şu şekilde yapıyorum;
    İlkin tankı fullüyorum.Fullerken km sayacını sıfırlayıp tank bitene kadar biniyorum. Ötüp benzine geçtiği zaman km ye bakıyorum. Mesela 300km. Bir dahaki gaz alırken yine depoyu doldurup km sıfırlıyorum. Ölçümü bu şekil yapıyorum.Böylelikle lt. Üzerinden ölçüm daha iyi oluyor.Bir de yol bilgisayarı gibi oluyor. Meselâ kmde 290km görüyorsam biliyorum ki aşağı yukarı içindeki gaz 10km götürecek.
    Sen sorunu çözüldüyse bence binmeye devam et. Önceki sorunluysa demekki yalnış ayarlanmış olabilir.

GM Discovery MIUI V7 (ver.5.9.1) ile gönderildi.

2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence bir de başka ustaya da göster. Eğer benzinde rolenti sorunu yok, gaz da varsa gaz ayarında sorun var demektir. Ustalar pek ince ayarla uğraşmıyorlar.Şunun ayarına bir bak dediğinde bilgisayara takıp otomatik kalibrasyon yapıp ücretini alıp devam et diyorlar. Ben bu lpg konusunda (buradaki eski arkadaşlar bilir) çok çektim. Gittim bu sebepten ayar kablosu aldım. Ne yazık ki ustadan geldikten sonra bile kendim bilgisayara bağlayıp tekrar bir de ben müdahale etmek zorunda kaldım. Sağolsun kabloyu aldığım yer bu konuda ustalardan fazla yardımcı oldu. Ustalara yaptırtamadığım enjeksiyon nozüllerine bile kendim müdahale ettim.Her araca standart montajı yapıp geçiyorlar. Fakat her aracın motor hacimleri,motor tipleri farklı. Araca göre pek ayar yapmıyorlar.Mesela internette araştırmalarım sonucu o enjektör nozülleri 3mm olması gerekirken 1.8mm takılmış. Bu fark basınç ayarıyla falan giderilmeye çalışılmış. Ama yine de tutmadı. Ustalara ısrar etmeme rağmen bir türlü 3mm ile değiştirtemedim.Adamlara bahsettiğimde "Merak etme biz uyanı takarız "diyip geçiyorlar. Ben de aldım kendim değiştirdim. Ne yazık ki bu lpg ustalarının çoğunun durumu aynı.

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bir de gaz kokusu geliyorsa regülatörün basınç değerinde sorun olabilir. Fazla gaz girişi olduğunda araç çiğ gaz atabiliyor.

4. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Abi ben genelde depoyu komple bitiririm öter benzine geçer o şekilde gider alırım gazı.Geçen bomboş depoya litresi 2.14den 30 tl gaz almıştım şuan 100 km yaptım akşam da bi 60 70 km yol yapcam bakalım kaçıncı kilometrede bitecek ona göre hesaplayıp burada paylaşacağım.Abi bu arada arabanın lpg ayarıyla hiç oynanmadı daha orjinal ayarları var sadece geçen adam eliyle regülatörle oynadı sadece ben en iyisi arabayı biraz daha gözlemleyim zaten şuan çalışıyorum işe giderken arabayı kullandığım mesafe günlük 3.5 km gidiş 3.5 km geliş bununda etkisi olabilir muhtemelen 1 ay falan ben güzelce gözlemlerim hem tekleme sorunu tamamen geçmiş mi o belli olur hem de yakıtı tam anlamıyla ölçerim eğer bi sorun hissedersem de gazcıya gider direk derim böyle böyle regülatör basıncını arttırdınız eskisinden fazla yakıyo eskiye çevirin diye.Abi bu arada çok teşekkür ederim yardımların için

bykadir bunu beğendi.
  5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Tamam orayı oynamış. Oynadıktan sonra ayarlarına bakması lazımdı. Eğer sorun varsa diye. duruma göre kalibrasyon veya ince ayar yapması lazımdı.Benim bildiğim ve en sağlamı bu şekilde. Neyse sen biraz bin zaten kendini belli eder. O zaman ustaya gider ayar yaptırırsın.

6. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi şimdi yoldan geldim lpg bitsin diye baya gezdim ama çok şükür lpgyi bitiremedim :) Şuanda 160 kilometrede gösterge ve 0.185 kuruş tüketimim var çoğunu uzun yolda yaptım ve hala bitmedi gaz bakalım yarın da bi 10 km falan yol yapıcam bittiği yerde kilometreye bakıp net tüketimimi buraya yazıcam .Ve de bu arada tekleme de hiç olmadı düşük devirlerde vites atmama rağmen (1. vites 2000 devir gerisi 2500 devir)

bykadir bunu beğendi.
  7. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    @bykadir Abi gazı sonunda bitirebildim bugün ve tam 181.5 kilometrede lpg anahtarı öttü . Bu da net hesaplamam gazı aldığım gün içinde zerre gaz yoktu o yüzden ölçüm tam olarak doğru .Bu değerler bana mükemmel geldi ve bir kez daha şunu görmüş oldum getzler benzinde cep düşmanı lpgde ise cep dostu araçlar :) [​IMG]

Çaloğlu ve bykadir bunu beğendi.
  8. osmeyn

osmeyn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Osman SARIYILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    aracım 2007 1.4 lpg li getz. bu sabah aracımı çalıştırdım hiç bir sorun yok. araç ne zaman benzinden gaza geçmeye kalksa stop ediyor. 2-3 kere aynı şeyi tekrarladı daha sonra düzeldi. sizce sebebi ne olabilir.

9. bayeko

bayeko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ekrem taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    merhaba atıker tup taktırdım 7000 km sonra sınyal sesı verdı fılıtre deyışmesı lazım da onceden gormuştum kendım filitre alıp deyıştırdım ama sınyal sesi devam edıyor acaba nedendır teşklr

10. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Mrb benim 2001 accent aracimin lpg sisteminde problem var sistem atiker yaklasik 6 ay olacak sistemi taktirdiim 15000 km civarinda bir yol yaptim sorunum soyle arac yolda giderken.birden benzine geciyor yada ben oyle dusunuyorum hani arabayi ilk calistirip lpg ye gecince tik diye bir ses geliyor ya aynisini seyir halndeyken sicak soguk motor dusuk yada yuksek devir fark etmeksizin yapiyor birden bir kasiyor araba kendini yanliz dikkat ettigim birsey var gecisler sirasinda lpg isiklarinda herhangi bir değişiklik olmuyor sadece tik diye bir ses geliyor araba kendini hafif kasiyor o kadar basincla ilgili olabilir dediler ama henuz baktiramadim

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjektor sonrasi hortum boylari uzun olabilir. Gaz ayari hassas degilse ozellikle soguklarda bu sekilde yapar.

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ayar kablosu alip bilgisayardan servis zamanini sifirlamaniz lazim. Www.lpgkablo.com

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lpg basinci dusuk olabilir, birde lpg sigortalari zayifsa yine ayni sekilde atar. Bilgisayara baglayirsaniz hata kodu almistir.

14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli dostlar, benim LPG bitipde Benzine geçince hani dıt dıt diye bir uyarı sesi verirde "Viliii, tüp ne ara bitti ule !" :) deriz ya, o ses gelmeksizin geçiyo yani çalışmada problem yok ama ses vermiyo, onu nasıl aktif ederim gene ?

15. mmm007

mmm007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    mustafa ikbal
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    T-Gdi motora lpg gelecek mi acaba var mı saglam bi gelişme...özellikle yeni tucson T-GDİ motor kullanıyor 4*4 lerde ozellikle.bu konuda lpg yetkileleri prins lovato olsun bir çalışma yaparda, sıvılastırılmış lpg işini çözerlerse çok memmun olacagız.GDİ motorda sorunsuz çalışan sistem TGDi içinde gelse...
    birçok forumda yeni tucsonun (TGDİ için) lpg si için dua eden merak eden bekleyen bisürü vatandaş var...bir bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler..

16. ksk_cem

ksk_cem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Cem Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba aracımdaki eski tip regülatörü söküp yeni tip regülatörümü monte ettim değiştirmeyi düşünler varsa kendinizin yapabilecğei bir işlem öncelikle onu söylemek isterim.Bir de eski tip regülatörlerde ısı sensörlerinin ikisi de aynı yerde olduğu için gaz sıcaklığı bilgisi sağlıklı olarak ecu ya gönderilmediğinden araç zenginde kalıyor ve lpg nin pek bir anlamı kalmıyor.Lpg sıcaklık sensörünü enjektör ütüğüne alarak donanımımda bir iyileştirme yaptım.Bu bağlamda desteklerini esirgemeyen Msc elektronik ailesine teşekkür ediyorum.Sormak istediğim birşey var, yeni aldığım regülatörden gaz giriş borusunun ucuna takılan bir vida ve yüzük çıktı bu parçalar regülatörün gaz giriş kısmına bakır boruyu bağlama aparatları.Ben bunları eskisiyle değiştirmedim ama sormak istediğim bunları değiştirmek yine bizim yapabileceğimiz bir uygulama mıdır ? Yoksa servisin yapması gereken bir işlem midir ? Resimleri aşağıya ekliyorum gece çektiğim için kalite düşük :) İlk resim enjektör kütüğüne adlığım ısı sensörü, ikincisi montajını yaptığım yeni regülatör, üçüncüsü regülatörle gelen bakır borunun bağlantı aparatları yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler Serdar hocam senden mutlaka yorum bekliyorum iyi akşamlar :)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

17. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    dip gazda benzin ve lpg enjeksiyon sürem 6000 devire kadar çeviren motorlar için istenilen 15 ms lere bir türlü inmiyor..aracım 90 beygir en son 2,2 mm nozul taktım 1 barda benzin enjeksiyon sürem 3,80ms lpg enjeksiyon sürem 4,50 ms lere düştü yine dip gaz yapınca hem benzin hem lpg ikiside 19-20 ms oluyor..sağlıklı ayar için dip gazda 15 ms seviyesine nasıl düşürebilirim?

18. bayeko

bayeko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ekrem taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    herkese merhaba onceden dolu bı depo 300 km gıdıyordu sımdı n275 km gıdıyor havalardan olabılırmı teşklr

19. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    LPG suresi 4.5 MS de olduğundan tam tazgazda yuksek olması normal.

nozzle 2.4 mm yaparsaniz LPG suresi 3.5-4 MS arasına inecektir, tam gaz da da 14-15 MS lere yaklaşacaktır.

20. bayeko

bayeko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ekrem taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sayın yonetıcı ben yapabılırmıyım bu ayarı kabloyu aldıktan sonra tşklr

Bu Sayfayı Paylaş