Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Saygı deger arkadaşım üstteki mesajlarda da belşirttigim gibi benim hyundaı getz marka ve model aracımda atiker multıfast sistem lpg kiti mevcut,sorunum yada aklıma takılan durum ise şudur:Arabayı çalıştırıyorum sonra benzinden gaza geçerken dııtt diyebir sinyal sesi geliyor ve araç gaza geçiyor buraya kadar herşey benim bildigim gibi fakat bir müdeet sonra araçla hareket halinde iken tahminen 3/5 dk sonra yine dııtt diye sinyal sesi geliyor arabanım içerisindeki gösterge yanıp sönüyor sanki tekrardan gaza geçmiş gibi oluyor ama bu esnada stop etme tekleme vb gibi anormal bir durum olmuyor acaba bu bir arızamıdır arıza ise sorunum nerededir yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar...

2. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba aklıma ilk gelen sıcaklık sensörü yada aracın suyu eksilmiş de olabilir servise uğrayıp bilgisayarla yolda bakılıp teşhis konulması daha etkin olacaktır saygılar.

3. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

arkadaşım dün ankarada bir lpg ustasına gittim adam tam agz yaptogında yani devir 6000/7000 lere çıktıgında araç dıtt diye ötüp benzi,ne geçti sonra cihaza bagladı ve yanlış komut vermişler çözdüm dei bakalı0m bu gün belli
    olur düzelip düzelmedigi saygılar...

4. kiario63

kiario63 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Gaz basınç değeri düşük olduğunda ve sıcak su yetersiz oldugunda yapabilir.

tapatalk

5. vuralaydogan

vuralaydogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    vuralaydogan
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Hocam merabalar 2 ay önce 1.5 gls 96 model yumurta kasa accent aldim 1 ay önce araç direk benzinle çalışmaya başladı (motor soğukkende) 3-4 yer gezdim ayarlarıyla oynadılar bayiler çözemediler benzini vardı arabanin ama biraz benzin alınca problem düzeldi :) acemilik dedim sevindim fakat bu sefer araç lpg de giderken benzin bitirmeye başladı 20 tl gaz la 190 km gidiyordum:) ama araba tekliyordu gidip benzin alıyordum düzeliyordu çekişi cok güzeldi tekrar gittim lpgcilere 4. Atiker bayisiyle beraber sorunu bulduk hızlı gaz verince araç benzine geciyordu fakat anahtarda lpgde gözüküyordu yanılmıyorsam bayideki arkadaş emülatör basıncını artırdı şimdi benzin azaltma problemi minimuma indi ama çekiş düştü ecu dediler burada nil elektronik var orada test ettirdim ecu sağlam diyorlar cıkma ecu taktık programa bağlıyken gaz verdiğimizde sorun yok gibi gösteriyor ama deneme imkanım olmadi ecunun çikmasına 250 tl sıfırı 350 tl dedi bayiler ben 300 e netden buldum acaba değişsem problem düzelirmi

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Slmlar arabayı bakıma götürdüm mevcut arızadanda söz ettim mlsf arabamdaki sorun dahada büyüdü şimdi ilk çalıştırıken benzine geçtigi zamanda içeride gösterge de hiç ışık olmuyor stop edip tekrar çalıştırıyorum düzeliyor gaza geçiyor yani (genelde sabahları ilk çalıştırmada yapıyor) sonra devam ederken yine anlık gazdan benzine ve gaza geçiş oluyor,yani en son götürdügüm usta işi çözemedi şimdi tel ettim map sensörü arızalı diyor fiyatı 270 tl diyor ne yapacagımı şaşırdım hayır map sensörünün kesin arızalı oldugunu bilsem yaptıracam saglam parçayı degiştirmektende çekiniyorum açıkcası ne yapacagıma bilmiyorum...

7. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Slmlar arabayı bakıma götürdüm mevcut arızadanda söz ettim mlsf arabamdaki sorun dahada büyüdü şimdi ilk çalıştırıken benzine geçtigi zamanda içeride gösterge de hiç ışık olmuyor stop edip tekrar çalıştırıyorum düzeliyor gaza geçiyor yani (genelde sabahları ilk çalıştırmada yapıyor) sonra devam ederken yine anlık gazdan benzine ve gaza geçiş oluyor,yani en son götürdügüm usta işi çözemedi şimdi tel ettim map sensörü arızalı diyor fiyatı 270 tl diyor ne yapacagımı şaşırdım hayır map sensörünün kesin arızalı oldugunu bilsem yaptıracam saglam parçayı degiştirmektende çekiniyorum açıkcası ne yapacagıma bilmiyorum...

8. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar, Fiat brava 1.6 otomatik aracımda, sabahları tek marşda çalışmıyor.... Basıyorum alıyor, araç çalışıyor, stop ediyor... Tekrar kapatıp basıyorum sonra çalışıyor.... Normal çalışmasında bir sıkıntı yok ama sabahları azcık soğuktanmı oluyor bilmiyorum... İlk çalışması direk benzinle....

9. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ustacığım, Aracım Fiat Brava 1.6 otomatik. 3 sene önce Atiker marka sıralı takılmış... 37-40 Krş yakıyordu... (şehir içi sabah erken saatlerde kısa mesafe kullanım ayrıca yeni olmasada kış lastiği takılı üstünde) Hafta sonu lpg filtresi, hava filtresini değiştirttim... Tekrar kalibrasyon yaptılar Bu sefer 40 krş direk yaktı... Ben düşer diye tahmin ediyordum... :( Yeniden mi kalibre ettiriyim, yoksa acaba beynini mi değiştirsem LAVATO felanmı yaptırsam... Atiker fazla yaktırmasını bir kaç kişiden daha duymuştum... Tavsiyeniz nedir ? Teşekkürler. ​

10. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Abilerim bayadır bu sorun var bende(ya da normal birşey) aracımda gaz bitimine doğru araç sarsılınca lpg tankından tan tan ses geliyor doluyken böyle birşey yok birde gaz tam bitince gaz alıp istasyondan çıkıyorum tuştaki lambalar yeşili göstermiyor aracı stop edip tekrar çalışıtırınca düzeliyor sizce şamandıramdamı bir sorun var yada normal birşeymi.
    NOT: Tankım simit tank değil

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bildiğim kadarıyla, tankın içinden gelen bir ses ise şamandıra topu tankın iç çeperine çarpıp ses yapıyordur. Çok rahatsız edecek olursa şamandıranızı söktürün ve şamandıra topuna müdahele ediyorlar.

İkinci dediğin bence ya şamandıra hani vurunca iç demire göstergeyi bozuyor dicem ama, sanki göstergenin kendinde yada elektrik hattında bi problem olabilirmiki ?

12. mesut24

mesut24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    mesut tercan
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU

Aynı sorunlar bendede var kiti komple atikerle değiştirelim diyolar atikerdede varsa bu sorun yaşayan. Kimi basınçla oynuyor kimi bulamıyor... Sonrada komple değişelim abi diyor. 10 bin tl lik araca 1.500 tl lpg takalım diyolar. Kalitesiz ve yetersiz sanayicilik ve Türkiye işte...

13. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Slm lar arkadaşım bende lpg kit inin ön tarafını degiştirdim eski enjektör kesici ve regülatörü kullandık ecu map sensör ve araç içerisindeki dügme toplam 460tl ye degişti.

not:aynı marka ve model kitten bi arkadaşımda vardı sorun aynıydı ama o arabasının enjektörlerinimi ne degiştirdi sorunu çözüldü iyi bi usta bulmanız şart saygılar...

14. askinruzgar

askinruzgar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Merhabalar benim 2012 i20 otomatik sense modeli aracima omvl die marka bi lpg sistemi taktrdik arkadasm bi isle ugrasyodu ve o önerdi ve bnm arıza ışığım kafasına gòre yanip sönüyor ve bu brni cok rahatsiz edyor bunun bi cozimu varmidr acaba...

GT-I9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Markayi daha once duymadim ama oncelikle agriza isigi neden yaniyor onu arabayi makineye baglatip kontrol edin. Belkide lpg ile ilgili degil sonrasinda lpg ye yolda bir ayar yaparsaniz cok daha saglikli kullanabilirsiniz.

tapatalk ile gonderildi.

16. askinruzgar

askinruzgar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Arza tespit cigazina bagladm lpg ile ilgli dediler

GT-I9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba obd cihazın da lpg ile ilgili bildirim yoktur ama tahminlerime göre karışım dan dolayı ağrıza ışığı yanmakta lpg montaj ustanız ile yol kalibrasyonu yapmalısınız sorun gidecektir eğer devam eder ise tekrar görüşelim saygılar.

18. era209

era209 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman erbay
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    selam aracım era 2009 tartarini lpg takılı aracım lpg filitresi değiştirdikten sonra 0,60 krş yakmaya başladı bende tekrar eski bir filitre taktım ve yakıt 0,32 krş düştü tüp filitresi yakıtı etkilermi ve birde araçta boğaz kelebeğinden rölanti motoru kirli çıktı temizlettik sizce bu söylediklerim yakıtı etkilermi

19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Filtreyi yeni ile tekrar degistirin. Aracin akusunu sokun geceden sabah arabayi calistirin benzin de ve gaz kullanmadan tekrar ayar yaptirmaya gidin. Imkan var ise once temizlenecek yerleri temizleyin ve hava filtresini degistirin.

Gaz ayarini da yolda yapacak usta bulirsaniz yakit daha da duser.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

20. era209

era209 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman erbay
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    orjinal filtreyele yan sanayi filitre yakıtı etkilermi etkilerse orjinal tartarini tüp filitresi alim birde bende tartarini kablo ve proğram var benzinde ne kadar bindikten sonra ayar yapılacak.ayar dediğimiz sadece plan menüsünde benzideki değerleri tüp verilerine işlemekmi acaba

Bu Sayfayı Paylaş