Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Doğru karar uzun yolda istasyonu tercih ederken seçici olun iyi yolculuklar şimdiden

2. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ben de şimdiden sağolun diyorum.

3. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    yav bu sabah tüp taktırmak için servise bıraktım canım arabamı
    böle lpg sorunları diye başlık acmayın yahuuuu
    sorun olmasın daha kullanalım güzel güzel inşallah

4. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    arabamı aldım servisten
    25 km de bi yol yaptım simdilik hic bisey fark etmedim
    sadece aldıgım gibi full dedim istasyona 18 lt aldı denemek icin de 8 lt almıslar servis eder 26 lt ama tank 35 lik.Isık 4 dü de füll yandı ilk önce 5-10 km sonra biri söndü
    normal bir durum mu acaba

5. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hayırlı olsun sıkıntısız günler dilerim problemlerinizde inşallah olmaz yanıtlamaya dilimiz döndüğünce cevaplamaya çalışırız. Işık için ya gazı tam full yapamadınız istasyon dan kaynaklı olabilir yada seviye kalibrasyonunuzu yeniden yaptırmalısınız saygılar.

6. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    atiker marka kitim var
    depoyu fullemistim yaklasık 110 km felan dolasıtm ama göstergeler cok degiskenlik gösteriyor.bazen 2 bazen 1 bazen kırmızı bazende 4 e cıkıyor devamlı degisken lik gösteriyor nedeni ne olabilir acaba.
    En son düz bir yolda gidiyom hafta sonu baktım kırmızı yandı bitme sansı olamaz cünkü 70 tl lik aldım anca 110 km yaptım neyse ilerde durmustum arabayı istop ettim sonra tekrar calıstırdıgımda ısık 3 e cıktı az gittim 2 ye düstü sonrasında 1 e düstü
    devamlı degiskenlik söz konusu depo daha yeni ilk dolum oldugu icin mi acaba yoksa baska bir sorunmu var
    tesekkürler

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benden daha üstatlar vardır bu konuda ama malesef bu ışıklara güvenilmiyo gittiği km ye göre bakıyor herkes fakat şöyle birşey biliyorum taktırdığınız yere gidip Işıkların tutarsızlığını anlattığında LPG tankının ordan bir ayar yapılıyormus ama dediğim gibi orda size abi ışıklara bakma gittiğin km ye bak diyip başından da salabilirler ilgili bir yer bulursanız ışık kalibrasyonu yaptırırsanız belki bir nebze daha iyi olabilir ama %100 bir sonuc beklemeyin

8. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba tahmin ediyorum simit tank takılı araçta seviye kalibrasyonu gereke bilir.

9. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Mehmet bey abimde de simit tank atiker kit var bu seviye kalibrasyonu kesin sonuc veriyor mu ? yoksa belli bir süre sonra tekrar bozuluyor mu ? Yada LPG takan servisler bu işle neden uğraşmıyor ? Neden seviyeyi doğru ve düzgün ayarlamıyor ? Benim tahminim herkes "seviyelere güvenme gittiğin km ye bak" denildiği için sanırım LPG montajı yapan yerlerde bu yüzden sallamıyor ben öyle hissediyorum

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Mehmet Bey Merhaba,

1.6 benzinli yeni elantra ot. vites aracım var. Bu araçlar bilirsiniz, şanzıman yapısı gereği en yüksek vites ve en düşük devir olacak şekilde çalışıyor. Yani aşağı yukarı motor devrini hep 1500-1700 arasına göre ayarlıyor.
    Bu durumda kit mtm marka obd' li aracım, biraz hızlanmak istediğimde -düşük devir ve klima yükünden dolayı - bir süre gaza tepkisiz kalıyor, vites küçültmeden hızlanmaya çalışıyor ve bu sırada ivme kaybı yaşıyorum. Gaza aniden çok basarsamda mecburen vites düşürüp hızlanıyor.

Bu durumu önlemek adına programda düşük devirleri ( 1000-2200 rpm ) biraz zenginleştirmek, lpg tüketimimi artırır mı ? Tşk

11. cngz

cngz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cngz
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    merhabalar
    benim 2001 milenyum kasamda bir kaç gündür yolda giderken stop etme sorunu ortaya çıktı..ilk yaptıgında stop etti çalıştıramadım araçta çok az benzin vardı benzindendir deyip gidip benzin aldım buarada direk gazda çalıştırmak istedim o şekilde de çalışmadı
    benzin aldıktan sonra araba çalıştı ve devam ettim...bir kaç gün sorunsuz çalıstı 3 gün sonra aynı sorunu tekrar yaptı 4-5 kez bastım çalışmadı sonradan çalıştı dün aynı sorunu yine yaptı 5 dk bekledikten sonra yine çalıştı benzini çeyrek depo yaptım...bu sorun neden kaynaklı olabilir?gazcı boğaz kelebeğini temizlet getir bakalım dedi...tamirci ise beoğaz kelebeği ile alakası yok dedi???

12. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba genelde seviye kalibrasyonu montajdan sonra yapılmıyor sorun yaşayan müşterilerde ve simit tank takılan araçlar da yapılıyor dediğiniz gibi biraz ihmal karlık.

13. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba otom.vites araçlarda bu tarz sıkıntı çok olur MTM' nin yol kalibrasyonu var bence(çok önemli özellik) ustayla yola çıktığınızda benzin haritasını alındıktan sonra gaz haritasını biraz zenginde bırakılmalı bir de otom.vites araçlarda sıklıkla yapılan hata ise araç park konumunda iken yapılan ayardır çünkü park konumu ile sürüş (driving) konumunda alınan mili saniyeler yanıltır ve ayar aracın istediği gibi olmaz.

koreci bunu beğendi.
  14. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba biraz daha ayrıntılı bilgi verir seniz daha iyi olacak örn sistemin markası nezaman takılmış, stop etme vitesi boşa atdığınızdamı yoksa sürüş esnasındamı gibi.

15. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben yakın zamanda BRC taktırmayı düşünüyorum taktıracağım yere özellikle Seviye Kalibrasyonunu iyi ayarlayın mı demeliyim ? Yani ne demeliyim ki beni sallamasınlar ? Ayrıca bende Simit tank taktırmayı düşünüyorum anladığım kadarıyla Simit Tank olan montaj'da sonradan da yapılabiliyor mu bu seviye ayarı ?

16. cngz

cngz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cngz
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    merhabalar
    sistem atiker takılalı 1 yıl oldu ilk stop ettiğinde sürüş esnasında oldu daha sonraları ise kızrmızı ışıkta beklerken yaptı ve sanıyorum araba boşta idi
    bu sabah marşa bastıgımda ilk etapta yine çalışmadı ikinci denememde gazla çalıştırdım

17. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba şimdiden hayırlı olsun sistemde yüklü olan veri tankın ebatı değişince bazı farklılık göstere bilir BRC de özellik ile gazı full leyince dört ışık yanıp sönmesi ve çeyrek aralıklarının birbirinden farklı olması gibi yapılması gereken ilk montajda gaz ikmaline gitmeden seviyenin boşluğunu tanıtmak gazı alırken full yapıp gazın dolu halini tanıtmak aradaki ışıkları sistem kendisi otomatik ayarlayacaktır (gerek kalmaz ama) olaki ilerde 1. ışıkla 4. ışık arası farklılık gösterir ise ince ayar yapılarak sorun kalmaz ve net gösterim yapılmış olur.

18. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba size tavsiyem 200km aracı benzinde kullanmanız LPG ye geçmeden LPG servisinize gidip tekrar program atılması sizin araçlarda yaşadığımız klonik sıkıntıdır enjektör nozul larını 1.5 mm olması gerekir saygılar

19. kadirkamboz

kadirkamboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    salih yavuz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba benimde size bir sorum olucak. dün araca brc kit taktırdım. usta aracı 1.6 elentra zannetmiş. oysaki araç 1.4 blue. enjektörleri 1.6 olarak takmıştı. sonra aracın 1.4 olduğunu söyleyince o enjektörleri söküp başka enjektör taktı. acaba başka bir şey değiştirmesi gerekir miydi. birde depoyu fulledik ustayla birlikte tank 50 lik simit 40 litre aldı. ama gösterge de 3 ışık yandı. tanka baktık onunda dolum gösgergesi sona kadar çıkmamıştı. usta gazı bitir gel dedi. çırak şamandırayı takarken diş atlatmıştır dedi. sizce yapılan işlemler doğru mudur. teşekkürle.

20. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba hayırlı olsun 1.4 araçlarda brc de mavi enjektör tavsiye edilir herhalde turuncu takılmış sonradan değiştirmişlerdir.Şamandıra takılırken hata yapılmış ise sökmeden müdahale olmaz doğru karar bir ihtimal sensörde arızalı çıkabilir bilginize.

Bu Sayfayı Paylaş