Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aramıza hoş geldiniz öncelikle lütfen profil bilgilerinizi tamamlayınız isminizi ve yaşınızı görmek bilmek isteriz
    https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?25916-ÖNEMLİ-PROFİL-BİLGİLERİNİN-GÜNCELLENMESİ-!

merak ettiğiniz bilgilere forumun içersinde arama yaparak ulaşabilirsiniz

https://www.hyundaiclubtr.com/showt...%C5%9F-%28&highlight=milenyum+%E7ok+yak%FDyor

https://www.hyundaiclubtr.com/showt...k%C4%B1yor&highlight=milenyum+%E7ok+yak%FDyor

https://www.hyundaiclubtr.com/showt...k%C4%B1nda&highlight=milenyum+%E7ok+yak%FDyor

https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?5019-LX-1-3-mpi-LPG&highlight=milenyum+%E7ok+yak%FDyor

2. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba aracı görmeden bişey demek olmaz şunuda söyleyeyim aracın ayarları kısıksada çokyakar çiğlide gizem eren otogazdan fetin ustaya gitmenizi öneririm ciddiyet sahibi ve işten anlayan bir ustadır.0232 376 81 91

3. HTC UZMANI

HTC UZMANI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kadir Emre Aşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bende sizin gibi düşündüm acaba ayarı çok mu kıst araba beygir gibi kalkarken tekliyor..boğuluyor..çevremde 180 km gidiyorum diyenler var..3. sanayiye çok yakınım.. ama gerekirse orayada giderim.. 40 km gidiyorum 2 ışık sönüyor.. hemen bende anlamadım..

4. fatihurhan

fatihurhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    merhabalar yaklaşık 3 bin km önce lpg taktırdım aracıma gecenlerde başka bir lpg ciye gitmiştik arkadaşın arabası için ben kendi arabamında ayarlarına bi baktırmak istedim bakan usta bu aracın ayarları cok fazla dusurmek lazım dedi bende itiraz etmedim usta ayarları dusurdu. ancak daha önce hiç yanmayan arıza lambası yandı ve eyvah dedim tekrar gittim aynı yere fakir karışım hatası olduğunu söledi arıza kodu p0171 yüzde 10 luk bir artış yaptı ve tekrar ayarladı lpgciden ayrıldım. merak ettiğim şu bu fakir karışım hatası ayarların dusuk olmasından mı yanar yoksa başka bir arızadan dolayıda olabilirmi cevaplarınızı bekliyorum.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. fatihurhan

fatihurhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    anladım serdar bey bugun arıza ışığını söndurup tekrar ayarladı usta inşallah tekrar etmez. aslında ayarları fotoğraflayıp size göstermekti niyetim ancak ustaya yetişemedim kapatmış bilgisayarı

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    karbüratör temizliği yaptır hem perfonmansın artar, hem de yakıtın azalır.. bende de 2000 model 1.3 LX var.. ben yaptırdım 3 sene önce.. 2.viteste bile araba patinaj atıyordu.. Öyle balata spreyi sıkmayla olcak bişey değil bu.. Usta bi karbüratörcü bulcan.. Karbüratörü komple dağıtacak.. vidaları somunları memelerine kadar söküp tinerle temizleyecek.. sonra da ayarını yapacak.. büyük ihtimal karbüratöründe diyafram da yırtılmıştır.. O yüzden de fazla yakıyordur..benim istanbulda 40 sene bu işi yapan ustam vardı, elleri dert görmesin, çok güzel de yapmıştı.. hemen yanda da lpg ayarını yaptırmıştım..

karbüratör temizliği ve ayardan sonra rölantin ve otomatik jiklen de bi ayara girmiş olcak.. devrinde çalışmış olcak.. sonra buji ve buji kablolarını, hava filtreni değiştir derim.. benzin depon çalışmıyorsa benzin pompasını değiştir.. arada bir benzinde de kullanmak lazım.. yani en azından gaz bitince, benzinliğe kadar benzine alıp öyle kullanmak lazım.. ben öyle yapıyorum..

şu an ben 20 lira gaz ile 70 km yol yapıyorum şehir içinde.. 0.285 kuruş yakıyorum.. 50 lira ile de ortalama 175 km gidebilirim heralde.. aslında bana göre çok fazla bu değer.. basmadığım halde bu kadar.. 20 lira ile 85-90 km gidebilsem aracımı satmıycam :D

8. Murat1071

Murat1071 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    Murat Yalçın
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    1.4 Otomatik aracımın deposu 36 LT =90 Tl ye fulledim tamemen şehiriçi kullanım=200 Km de gaz bitti benzine attı bana çok geldi sizce ?

not=sehirdışı bir depo 420 Km gidiyor

9. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Hocam gaz bitmemiştir depoda vardır epeyce.Benzine attıysa şimdi bir daha fulleyin.Aldığınız yakıtı 200 km ye bölün.

10. FatihMert

FatihMert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih Mert UYANER
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar merhaba cumartesi günü landirenzo sıralı sistem tüp taktırdım aracıma 50 tl gaz aldım aracım çok güzel gidiyor her hangi bir problem yok gazda ama araç giderken aynı anda gaz göstergeside azalıyor hemde benzindende azalıyor ve bu km yaptıkça yol bigisayarında depodaki benzinle ne kadar yol yapacağımı göstediyor km yaptıkça bu azalıyor buna çok canım sıkıldı ne yapmam lazım arkadaşlar servisi aradım oyle şey olmaz dedi önce benzin gazı fulle 100 km yap sonra birdaha fulle verdiğin farkı 100 böl hangisi çok çıkarsa getir aracı böyle saçmalıkmı olur göz göre göre yakıyor.ne yapmam lazım :(

11. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba araçların yol bilgisayarı kilometre ile çalışır siz LPG de gitseniz dahi bilgisayardaki benzin menzili düşer bu benzin kullandığı anlamına gelmez bazı araçlarda benzin ibresi de düşer bu araçlara PSA modülü takarak sorun çözülür bunların hiçbiri değilse montajda enjektör kabloları biri veya birkaçı yanlış bağlanmış ise o silindirler LPG konumunda da benzin gönderir gerçekten benzin harcar ve azalır.Yeni nesil sistemlerde benzin takviyesi bulunmaktadır bunun amacı yüksek devirlerde sibapların ısınmasını önlemektir.

isa bunu beğendi.
  12. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    yeni sistemlerde benzin takviyesi derken, yani nasıl hangi devirde ne kadar benzin ekliyor, ayrıca ben 4 yıl brc kullandım. Benzin göstergesinde sapma felan görmedim yani

13. Murat1071

Murat1071 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    Murat Yalçın
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    benim bildiğim 3500 devirin üstünde benzin takviyesi yapıyor

14. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba BRC yeni MY11 modeline bu özelliği koydu diğer modellerde yok buda devir 3000-6000 arası takviye aktiv hale gelio AEB yazılımlarda (LOVATO,LANDİ,LANDİRENZO,ZAVOLİ,ROMANO,AKL,ATİKER,OMVL) bu markalar hemen hemen aynı yazılımı kullanıyor 3500 ve üzeri takviyeyi aktiv hale getiriyor tabi takviye konumu açılır ise

15. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    EURO 5 motorlu araç sahiblerine tavsiyem sistem fakirleşmesini %15 ila %25 yaptırın değişken sibap aralıklı araçlarda bu özelliğin açılması önemli ilerki dönemlerde sibap sorunu yaşama olasılığını çok düşürür

16. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kit Mtm yazılımında varmı bu ayar acaba

17. orcansogut

orcansogut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    orcan sögüt
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    serdar bey merhabalar sizden bi konuda bilgi almak istiyorum bende 96 sonata gls var benzinli ama ben aracıma lpg taktırmak istiyorum ama uyum konusunda hangi marka daha ön plana çıkar bilginiz var mı acaba ?

18. kılıç2744

kılıç2744 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    gaffar kılıç
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Öncelikleiyi günler dilerim.Benim aracım 2008 1,6 era otomatik zavolı marka tüp var şikayetimse aracımla hareket halindeyken ışıklarda durmak için veya bir yerden dönmek için ayağımı uzun süreli gazdan çekince (örneğin,200-300 mt) araç stop ediyor otomatik vites olduğu için direk çalıştıramıyorumda bu olay neyden kaynaklanır acaba.Zavoli servisine gittim filtre değişti kalibrasyon yapıldı ama düzelmedi.

19. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Malesef AEB yazılımlarda mümkün bu söylediğim

20. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba SERDAR bey demişsiniz ama yinede ben yanıtladım.İZMİR ZAVOLİ nin kalesi memnun kalacağınız markadır OBD li modeli önermem çünki sizin araçda protokol tutmadığından pekişe yaramaz AKL de düşüne bilirsiniz ECU yazılımı ZAVOLİ ile aynı fiyatı daha maküldür ustanızı iyi araştırın derim saygılar.

Bu Sayfayı Paylaş