Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    serdar abi iyi geceler, bende bu gün ışıklarda beklerden klimayı acayım dedim araba stop etti. çalıştırıp tekrar klimayı açtım yine stop etti
    hemen sanayiye benım lpg kiti takan ustanın yanına gitiim bana kelebek bogazını temizletmemi söledi o arada dedim tuncay usta aracım da başka sıkıntıda var
    arabam sanki bujilerin biri çalışmıyormuş gibi gaza basınca tabiri caizce patlamalı çalışıo yani silkeliyo bakdı bilgisayara taktı silindirlere
    ekranda bakdı ve bana dediki senın ateşleme sisteminde veya bujılerde veya endüksiyon bobininde, buji kablolarında sorun olabilir git bakdır dedi
    gitiim motorcuya arkadaşımdır tekirdag da güneş oto murat usta kelebek bogazını temizledi balata spreiyle sonrasında bujılere bakdı zaten bujıler yeni
    5000km bıle olmadı. rolantide çalışırken klımayı açdığımızda stop eden sorun boğaz kelebeğiymiş onu yaptık.fakat araba benzinde çalışırken
    eksozun yanına gidiyorum birden gaz veriolar patırtı sesı olmuyo gaza alıyoruz yapıyo benım sorum benzınde çalışan bujı ve bujı kablosu endiksiyon bobını
    düzgün çalışırken gazda sıkıntı olabilirmi çünki ikisinin yanma oranı farklı bildiğim kadarıyla ve ustanın arkadaşının opel vektra amarka racdada aynısı basına gelmiş bujı, bujı kablosu , endiksiyon bobını değiştirmişler 2 gün iyi güzel gezmiş adam 3.gun yıne aynı sorunu yapmış yani kısacası murat usta bana ateşleme sistemınde herhangi bi sorun olmadıgını tamamen vogasplus lpg kıtının ayar ve yazılım hatası olduğunu sölüyo abi. lpg ustasıda geçen gun vogasplusun fabrikasının
    kapatıldığını üretimin durduğunu söledi daha garantisinin bitmesine 2 ay var abi bi akıl ver bana ne olur ne yapmalıyım?

2. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar Bey; İlginiz ve sağduyunuz için gerçekten çok teşekkür ediyorum ama bilmiyorum artık ne yapacağımı. İnanın kafam allak bullak. Ne yetkili servise ne de atiker servisine güvenmiyorum artık. :RpS_sad: Hani elimden gelse ve siz de kabul etseniz inanın sizin yanınıza geleceğim ve size kontrol ettireceğim aracımı.Kimse iyi niyetli değil artık ya. Aracım canavar gibiydi tık demiyordu ne oldu böyle sinirden kafayı bozacağım. İşin garibi okullar açılacak yakında, öğrencileri mi düşüneyim bu sorunu mu bilmiyorum....:RpS_sad:

3. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Selamlar birader. Benim arabada benzin deposu yarıyı geçince sabahları araba düzeliyor. 6 senedir bu şekilde kullanıyorum. Bir dene.

4. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    merhaba, arabamın lpg de çalışırken çekişinde problem vardı gitmiyor silkeliyordu ve rolatide stop ediyordu özellikle klimayı açınca. boğaz kelebeğini temizlettim
    ardından buji kablolarını değiştirdik fakat silkeleme devam etti sonrasında bujilere el attık bujileri değiştirince düzeldi :) gidişi rolantide stop etmesi normale döndü yanlız anlamadığım şey
    çıkan bujileri yeni takmıştık 4.000km olmuşdu bu kadar zamanda bujiler özelliğini yitirirmi arıza yaparmı ***Yasaklı*** otomotivden almıştım 20 tl'ye.

5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    fabrikadan hatalı olabilir veya kalitesizdir dert etmeyin sadece yeni aldığınız buji kaliteli mi ona bakın... sıkıntınızın geçtiğini öğrenmek güzel... iyi geceler...

6. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    taktığımız bujiler de aynı motorun üzerinden çıkan marka champıon aynı para 20 tl, ben bosch alayım dedim 70-80 tl civarında parçacı bosch bujiler silkeleme yapiyo şikayet var dedi
    abi dedi elimde var ama sen bilirsin dedi çok iade geldiğini söledi, lpg ustasına da sordum bu bosch bujileri çok farketmez dedi parana yazık felan dedi günahını almayayımbilemiyorum, ama champıon takınca düzeldi belki bu bujilerde 4000-5000 km sonra arızalanacak lpg de çalışırken zaman göstericek
    ama bocsh pilatinyum bujılerınıde çok met ediyorlardı anlamadım gitii bu durumu.

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    belkide her buji her arabada aynı sıkıntıyı yapmıyordur... :)

8. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    bilemiyorum belkide :) benım bu lpg durumumda artık kafam durdu :) çok sık sık sorun yaşayınca canım sıkılmaya başladı
    Allah'tan bu gün düzeldi çok şükür ben 5.000km de bir buji değiştirmeye razıyım yeterkı arabam silkelemesin gaz yesin
    ve arkadan sellektör yapmasınlar rampalarda :) hep aklıma gelen durum şöyleydi vogas lpg kitinin üretimi durdu, fabrika kapandı
    lpg takan usta ateşleme sistemini bahane uydurarak beni başından salmasıydı,inan bu gun endiksiyon bobini ,buji kabloları, bujiyi
    değiştirip sorun tekrar yapasaydı lpg ustasının yanına gidip lpg sistemini komple sökmesını rica edicekdim o kadar dertliydim bu durumdan
    inşallah düzelmişdir.

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    inşaallah düzelmiştir abi. zaten araçta kronik bir sıkıntı olursa adam arabadan soğuyor ya...

10. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    inşallah düzelmişdir. sağolasın hiç sorma dün akşam aynı şeyleri yapınca moralim çok bozuldu benim bundan önce 95 renault
    broadway vardı onada voltran lpg taktırmıştım ondanda çok çekmiştim kadere bak bu arabamada lpg kiti ben taktırdım bilmiyorum
    meğerse vogasplus da voltranmış ismini değiştirmişler şaka gibi :D aiker 990 tl idi ben 1100tl taktırmıştım yok ''dual'' miş öteki sıralı sistemlere göre
    enjektörler italyanmış 14.000 devire kadar hiç sinyal kaçırmıyormuş ne oldu sonrası hüsran ilk 20000 km sorun çıkarmadı ama 20000km sonrası
    ocağıma incir ağacı dikdi. sorun formlarını incelerken adamın birinde mıtsubıshı lancer varmış bu vogasplus kitini taktırmış 30000 km sonra
    emme eksoz valflerini (subablarını) yakmış eritmiş adam sildindir kapak yaptırmış sanayide vs. gibi sorunlar

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, pazar iftar yemeğine gelebilirseniz orada vakit yettiğince bakarız.

12. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    çok sıkıntılı bir durum ya bende atikerde yaşadım bir türlü ayar veremediler ya çok yaktı ya titretti yada stop etti en sonunda ne var ne yokdeğiştim adam akıllı bir program yaptılar kurtuldum ya yoksa arabayı satacaktım. malın mı var derdin var...

13. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    evet :) yine aynısını yaparsa artık tahammülüm kalmadı ya ECU ya yazılım attırcam yada sistemi söktürcem arkadaşın 2004 getz marka aracındada vogasplus var zaten onun tavsiyesisyle taktırmıştım 6 ay önce enez den dönerken lpg sistemi çalışmamış benzinle tekirdaga geldi vogasplus servisine gitii lpg beyni yanmış garantiden değişti sanırım benım sıkıntımda lpg beynınden olabilir eğer devam ederse sıkıntım inşallah düzelmiştir suan bi sıkıntı yok bakalım zaman göstericek:)

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    inşaallah düzelmiştir... :)

15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    inşaallah düzelmiştir... :)

16. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar Bey nerede olacak iftar yemeği. Malum ben Silivri'deyim. Yol benim için hep problem:RpS_sad:

17. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar Bey nerede olacak iftar yemeği. Malum ben Silivri'deyim. Yol benim için hep problem:RpS_sad:

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bak kardeşim birde bana diyodun satma etme diye insanın canına tak etmesin eskiden derlerdi araban mı var derdin var sanardım ki almamı istemiyorlar ama gerçekten öyleymiş Benzin,LPG zammını düşünmezken bakmazken şimdi onları takip ediyorum :)

20. yenitarkan

yenitarkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Tarkan Özcan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar yeni aldığım araçta brc marka sıralı sistem lpg var aslında bir şikayetim yoktu sadece lpg ayarı yapılsın diye İstanbul And. bölgesi BRC yetkili bayiine gittim (Mucib oto gaz) söylediklerine göre Brc kendi kendine ayar yapıyor biz ona ayar yapamayız dediler

şaşırdım kaldım daha önce de Brc karbüratörlü tip lpg kullanmıştım onda baya ayar yapmışlardı ama bu sıralı olunca işler değişti mi yoksa başka birşey mi var anlamadım beni aydınlatırsanız sevinirim :)

Bu Sayfayı Paylaş