Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. ocim

ocim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sevgili Serdar
    Yaklaşık bir yıldan beri atiker fast system sıralı 1.4 2008 model hyundai era aracıma takılı kış boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    Yaz geldi klima açtım. 90-100 km hızlardan fren basılarak hız düşürdüğümde ortalama 20-30 km sürat indiğmde klima açıkken stop ediyor.klimayı kapatırsam sorun yok .
    aracın yakıtından ve çekişinden memnunum ama neden oluyor.zaman zaman zor durumda kalıyorum.bide 5 viteste giderken hız kaybettiğimde yani yokuş çıkarken 3. vitese aldığımda bir anlık cheek lambası yanıp sönüyor.zannedersem gene klima açık
    sorunun çözümü hakkında yardımcı olusanız sevinirim .
    Teşekkürler

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, genelde bu sorunun nedeni;

* enjektör sonrası hortum boylarının uzun olması yada aynı boyda olmaması.
    * olması gerekenden küçük yada büyük enjektör nozulu seçilmesi (genelde küçük)
    * lpg sistemine ait map sensörünün hatalı basınç okuması

montajla ilgili bir sıkıntı yoksa 750-1500 devir arası süreler haritadan %5-10 arttırılabilir.

ocim bunu beğendi.
  3. ocim

ocim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Serdar
    Farklı atiker bayilerinle durumu kontrol edildi.monajla ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediler.
    Map haritada eğilimin iyi olduğunu o işlemde farklı bişey yapılamadı.atiker bayi rolanti devrinin 640 olduğunu farketti.
    min çalışma lpg devri 660 olarak programda girilmiş.devri 600 kadar düşürüldü.
    deneme turu yapıldı.sorun yok gibi duruyor.2 gündür problem yaratmadı.
    rolanti devrinin 640 devirlere düşmesi sebebini bor power kullanmıştım.ona bağlıyorum ...
    teşekkürler

4. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    serdar bey iyi günler....2 hafta kadar önce gaz ayarı yapıldı..araçta atiker takılı.. dün lpg bitince bende tuşa basıp gazı kapadım benzinde kullandım..bugunde 2 km yaptım, sonra gaz aldım. aracı çalıştırdığımda araç gaza geçmedi.. lpg ışığı yandı söndü sürekli.. kapatmak istedim kapatmadı.. ardından aracı stop edip çalıştırdığımda normale döndü..şimdi denedim ki araç açlıştıktan sonra gaza geçince hareket halindeyken benzine alabiliyorum fakat benzinden gaza geçmiyor. ışık yanıp sönüyör..tekrar benzine geçmek istedğimde ise tuş çalışmıyor..aracı stop etmek gerekiyor..bu ayardan kaynaklı normal bir şey mi?..ankara da ayar konusunda güvendiğim kimse yok..yardımcı olursanız sevinirm

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, ilk kez bu tip bir arıza duydum. Servise göstermenizde fayda var, malesef Ankara'da bidiğim Atiker bayisi yok.

6. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benzinden lpg ye geçmiyor araç...walla bıktım artık şu lpg den..az önce denedim ilk çalıştırmada geçmedi, stop ettim tekrar çalıştırdm geçti bu sefer..

7. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    serdar bey sorun sanırım aracın lgp ye geç geçmesi...az önce indim hemen geçmedi...200m sonra sonra tık dedi geçti...sorun bundan kaynaklı sanırım.ben de tabi araç lpg ye geçmeden anahtara yüklendiğim için anahtar cevap vermedi.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayar yapmadan sorunu çözerler mi? çünkü ne zaman ayara gitsem hep problem oldu..

10. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    abilerim geçen sanayiye gittiğimde farklı bir brc bayine gittim adama lpg ye geç geçiyor dedim ısıyı 25 e süresini de 30 sn aldı (bu normal mi bi sıkıntı çıkar mı). başka bir problem var mı dedi yok dedim o zaman ayarlarıyla hiç oynamayalım dedi . bu arada benim lpg enjektörlerinin yerine baktı vede enjektörler odaya uzak kalıyor bu yakıtta %10-20 arasında bi artış sağlar dedi fotoğrafını yarın çekip koyarım acaba era kullanıcıları sizin lpg enjektörleri nerede benim ki araç göğsünün hemen önündeki demir boru gibi bi aksam var onun üzerinde bunu içeriye yani motorun üzerine dohc yazısı yazan yere plastik aksamaın altına alalım dedi biz genelde montajı oraya yapıyoruz dedi yardım lütfen...

11. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    enjektörler manifolda ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur. ben yaklaşık 1 yıldır 25 derecede kullanıyorum bir problem yok. problem olursa ilk gaza geçtiği anda kendini hissettirir. eğer ilk gaza geçişte sıkıntı yoksa problem olmaz.

12. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    yok araç gaza geçtikten sonra bi sıkıntı çıkmadı şimdilik

birde teklif ettiği bu iş içinde 300 tl istedi...

peki en uzak yere takılsa bile -20 yakıtta artış olur mu?

13. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Isının 25te olması yaz için iyi fakat kışın motor ısınana kadar tekleme ve gaz yememeye yol açabilir. Mürsel abide sorun çıkmamasının sebebi enjektörlerden çıkan hortum boylarının çok kısa olması olabilir. bende de 1.4 era var, atiker kit takılı. enjektörler motor koruma kapağının altında. oraya aldırman daha iyi olur. Montajı yaptırdığın yere sorunlarını söyle, ücret almadan hortum boyunu kısaltsınlar. boşuna başka yerde para verme

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    ya adamlar işin kolayına kaçmış desenize çünki dediğiniz yere takılması baya bi zaman alıyormuşda...

15. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Sayın Serdar Bey ;
    LPG ile ilgili bu formu baş sayfasından itibaren bütün gece okudum. Çünkü benim de bir sorunum var ve belli ki çözümü sizde.:RpS_rolleyes: Aracım 2005 model Getz 1,3 Gls. Yaklaşık 1 yıl kadar önce Atiker marka lpg taktırdım. O günden beri hiç bir sıkıntı çekmedim. Ancak son günlerde aracim sabah ilk çalıştırmada zor çalışıyor. Çalistirip cok hafif gaza dokunduğumda ise titreme yapiyor ve neredeyse stop edecek gibi oluyor devir gostergesi 1000 devirin altina iniyor sanki boğuluyor. gaza dokunmasamda bu titremeyi hissediyorum. hareket edecek iken (eger biraz beklemezsem) stop ediyor. İkinci sorunum ise: araç lpg de iken hızlanma yavaş oluyor. Gaza bastığımda geç tepki veriyor ve toparlanması uzun sürüyor. Ama benzinde bu olmuyor. Bu sıkıntılar sizce şu meşhur enjektör memeleri ve regülatör basınç ayarlarından mıdır yoksa başka bır sorun mu var.Zira şu ana kadar hiç bir sorun yaşatmadı bana
    İlginiz ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, forumu okuduysanız aküyü 1 gece sökülü bırakarak sorunun neden kaynaklandığını tespit edebilirsiniz.

17. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Serdar bey dediğinizi yaptım.Akü 9-10 saat çekili halde bekledim. daha sonra aküyü takıp çalıştırdım. Tık diye çalıştı, stop etmedi bende lpg yi kapattım. Harekete geçeceğim sırada boğulur gibi oldu. pır pır pır etti. Boşta gaza yüklendim toparlandı ve sorun kalmadı. Bu şekilde yani araç hala benzinde iken lpg servisine gittim. Yeniden ayar yaptırdım. Şimdilik bilmiyorum ne oldu ama yakında öğreneceğiz. Ustama söyledim enjektör aralığı ve regülatör basınç ayarı ile ilgili kriterleri. Oralara girmeyelim şimdilik gerek yok ben halledeceğim dedi :RpS_laugh: Umarım o haklı çıkar. Serdar bey 2005 Getz 1,3 Gls için de o kriterler uygun mu. Yani enjektör aralığı 1,5 mm ve regülatör basınç ayarı 1.1 bar mı olmalıdır?
    İkinci sorum ise aracım için en uygun buji orjinal büjisi olan champion mu yoksa ngk mı ? Bazı arkadaşlar lpg için ngk daha uygun diye yazmışlar sizin görüşünüz nedir?
    Teşekkürler.....

18. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar;
    Bildiğiniz gibi bir süredir aracımda sabah sorunlu çalışma ve boğuntu ile performans düşüklüğü sıkıntısı yaşıyorum. Serdar Bey'in bilgileri ışığında bazı işlemler yaptım. Aküyü akşamdan söküp ertesi gün çalıştırmak gibi. Sorun Galiba Serdar hocanın da dediği gibi enjektör aralığı ve regülatör basınç ayarlarında. Ama ısrarla söylememe rağmen ustam (atiker silivri bayisi) bunu kabul etmiyor. Bujiler ve buji kabloları orjinalleriyle değişti. Araç ilk çalıştırmada tekleyip stop ettiği için şimdi de benzin pompasının arızalı olduğunu iddia ediyor. Serdar Bey özellikle sizin yardımızı rica ediyorum.ben ne yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz? Bu ayarları gönül rızası ile yapacak bir servis yok mu ki? Bu bilgileri ona aktardığımda forumdan aldığımı söyledim şimdi kapris yapıyor ustam.Sizden ricam lütfen bana bu konuda yardımcı olunuz.:RpS_sad: Teşekkürler

19. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam aynı sıkıntı bende vardı..söke de atiker bayisine gittim ayarlara bir baktılar, dediler böyle saçma ayar görmedik..bence sıkıntı ayarda...benzindeyken ölü gibiydi araba...

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,965
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, akü kutup başını söktüğünüz halde yine ufakta olsa bir tekleme olmuş. Bu kanister filtresinin yada depo geri besleme valfinin arızalı olduğunu gösterir. Tabii net konuşmak için aracı incelemkte gerekir, yetkili servisten destek almanızı öneririm, bahsettiğim noktaların kontrol edilmesinde fayda var.

Bu Sayfayı Paylaş