Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. pazarbey

pazarbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba
    1999 1,5 GL yumurta kasa sahibiyim.
    aracımı 2007 sonlarında aldım. bezinli idi.Yaşadığım yerdeki bazı arkadaşlar bu aracın normal sırasız sistem enjeksiyonlu tüplede çalıştığını söylediler. bende yarı yarıya (1200-550) gibi bir farkla lavato sistem taktırdım. aracım da genel olarak tüple ilgili aşırı bir sorun yaşamadım. ama az biraz fazla yakıyordu ona da razı olduk.
    sorun şu ki
    araç en baştan beridir lpg de iken motor devrinde yaylanma oluyordu. yani çok az geri veya ileri veya dururken hafir gaza basıp çekince rolanti neredeyse sıfırlara kadar düşüyor geri yükseliyor. çok ca da istop ediyor.
    benzinde bu problemi yok. Lpg de 40000km yi geçtik. lpg yikelebeğin girişine mixer takılı olarak monte edilmişti.
    bu rolanti yaylanması iyi ayar yapılırsa biraz düzeliyor. ama yine de var. sorun neden dir. bu şekilde lpg takılı arkadaşlarda bu sorun varmı.
    bide geçen ikinci viteste giderken bir hafif pat sesi geldi motordan. ve ondan sonra 1200 devirde falan vuvvvvvv diye hafifce ötüyor. Yüksek devirde de yapıyormu bilemiyorum muhtemelen yapıyor ben duymuyorum.şarj dinemosunda değil. Elektrikcim söküp öle çalıştırdı ses yine var benzinde de var. acaba nedendir.
    tşk
    Düzenleyen : pazarbey

2. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    LPG ayarlarımda sorun vardı kahvecioğlu otogazda takılmış LPG sistemi 73.000 km de araç suan 120.000 km de lpg ayarı yapılamamıştı bağlanılacak kabloda sorun vardı onu yaptırdım lpg filtreleri değiştirmesi ile beraber 90 tl ye geldi 60 tl ayar ve filtreler 30 tl de ayar yapılması için bağlantı kablosu (Ecu bağlantı kablosu yazıyor ) http://www5.picturepush.com/photo/a/7640293/1024/Ara%C3%A7la-ilgili/images.jpg
    resimdeki filtre ve http://www5.picturepush.com/photo/a/7712998/1024/Ara%C3%A7la-ilgili/lpg-filtre.jpg filtrelerini değiştirdi 60 tl biraz bana çok geldi km de yaklaşık 35-40 kuruş yakıyodu araç tabi bunlarla alakalı olan parçalar zamanla değişti debriyaj bujiler hava filt. vs. bundan sonra ne kadar yakacak göreceğiz LPG boşken 20 TL gaz aldım 56 km gittim henüz eğer 70 km yi geçince biterse çok güzel olacak 20/70=0.28 krş gibi birşey yakacak ve ben 7 aydır kullandığım araçtaki en düşükyakıtı görmüş olacağım :)

3. m.erdem

m.erdem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım.4 gün önce 2000 model accent 1.3 LX aldım.115000 km de.Alındığından beri beri benzinde binilmiş temiz bir araba.Bakan ustalar öyle söyledi.Ben bu arac LPG taktırmak
    istiyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.Teşekkürler.

4. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhabalar 20 tl Milangaz ile 62 km gitti 20/62=0,32 kuruş yaktı kafayı yiycem bi türlü yakıt düşmüyo neden böyle olur bilmiyorum herşey ama herşey değişti araçta ne gibi bi sıkıntı olabilir ??? Benzin filtresi motor yağı fark ettirir mi ? onlar c.tesi değişti çünkü ??

5. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hava filtresini değiştirin ve birde buji kablolarına baktırın. Birde bende aracımı ilk aldığımda çok yakıyordu + gazda birden bire stop ediyordu. Güzel bir atiker bayisi buldum lpg filtrelerini değiştirdi, gaz ayarı yaptı ve birde depoya enjektör temizleyici koydu bende hemen sanayiye gidip buji, yağ, antifiriz, hava filtresini değiştirdim. Bu uygulamalardan sonra direk düştü yakıt. Hatta geçen sene tatile giderken (Ankara - Mersin yaklaşık 670 km 90-110 km/h arası sabit hızla ) 11 krş'a bile düştü. Arabada 3 kişiydik yük felan yoktu. 70 TL gaz ile mersine inmiş ve içersinde de biraz yol almıştım.

6. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hocam benim LPG sistemi Romano cevizlibağdaki Kahvecioğlu otogazmış takan oraya gittim ayarları yaptırdım c.tesi de benzin filt. vs. diğer bakımları dün opet den aldım 20 tl en doğru ölçüm bu olacak bende eğer 70 veya üzeri gidersem tam istediğim olacak ama olmazsa buji kabloları kalıyo ki diğer herşey yapıldı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Buji kabloları da ateşeleme oldukça önemli bence o kadar harcamışsın en fazla 60 - 70 TL'dir. Birde onu değiştir eğer düzelirse zaten yakıttan amorti edersin. Ölçümü de bence full doldur 100 km git ve aynı yer aynı pompadan tekrar doldur. Bildiğim kadarıyla en sağlıklı yöntem bu.

Düzenleyen : volq-yy

8. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Peki oda aklımda olsun ama şu 20 tl lik gazla ne kadar gideceğim onu ölçeyim baktım düşmedi sonra dediğiniz gibi kabloları değiştiririm

9. By_BuZz3r

By_BuZz3r Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Savaş AKYILDIZ
    merhabalar, benim aracım 2008 era 1.6 style ve aracımda Atiker marka lpg kiti takılı. Lpg nin ilk bakımına gittiğim zaman lpg enjektörlerinin içinden çıkan altın rengindekiufak borularımatkap ile büyüttüler bu ne oluyor. normal mi ilk defa böyle bişeyle karşılaştım.

10. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Foruma bakarken başım döndü lpg taktırmayı düşünüyordum ama sanırım vaz geçicem ne varsa yine benzinde sanırım . 140 km yaklaşık yolu 30 tl ye alıyorum ben . Lpg taktırıp gereksiz başımı derde sokmanın anlamı yok sanırım ancak siz değerli forum üyesi arkadaşların tavsiyelerine açığım teşekkür ederim.

11. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Kardeş benim araçlpg ,25 kuruş seninki benzinde ,215 kuruş yakıyormuş neden taktıyorsunki zaten senin araba yakmıyorkikokluyor resmen...

12. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Verdiğim rakam ş.dışı 90 km /s ile olan bir olay ş.içi rakamını uzun süredir kontrol etmiyorum

13. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Verdiğim rakam ş.dışı 90 km/h ile olan bir olay ş.içi rakamını uzun süredir kontrol etmiyorum

14. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Fark etmez her türlü benden iyi 1.5 gls lpg de 0.33 krş yakıyo nasıl iyi dimi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    arabamı değiştireceğim zamanda 1.4 benzinli alcam ne başım ağrıyacak ne dişim zaten haftasonu kullanıcısıyım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    he öyle söyle çünkü o rakamlar artık hayel oldu bu kadar benzin ve lpg zammmı olduktan sonra ...

16. ayarlipense

ayarlipense Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bülent h.kerim
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım ben arabayı aldığımda benzinli idi yakın zamanda muayenesi vardı. onun için lpg için muayeneyi bekledim. o arada 2500 km lik uzun yol yaptım. hala ilk aldığımda takmadığım için pişmanım. atiker taktırdım bir kez bile arıza ışığı yanmadı. tüm samimiyetimle söylüyorum performans olarakta fark yok. bu zamanda benzine can dayanmaz ve şunu araştırırsan göreceksin eranın lpglisi ile dizeli aynı yakıyor bilginize

17. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dün akşam 18.30 gibi akü kututplarını söktüm..
    ne zaman bağlayayım ve
    lpg sigortasının da sökülmesini tavsiye etmişler ama nerededir bu sigorta??

18. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lpg sigortasının

nerede olduğu konusunda yardımcı olacak kimse varmıdır :)

19. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    merhaba arkadaşlar son zamanlarda aracımın lpg göstergesi aracı ilk çalıştırmamda çalışmıyor gösterge ışıklar yanmıyor düğme çalışmıyor sonra kendinden düzeliyor başına böle bi olay gelen oldumu acaba kardeşlerim abilerim ??

20. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benimde aracımda olmuştu ilk çalıştırmada yanmıyo biraz gidince yanıyodu serviste bakımda iken olmuştu LPG sigortasında temassızlık oldugunu söylediler... Bir LPG sigortasını biliyosan bak yoksa bi baktır düzelir sanırım

Bu Sayfayı Paylaş