Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. muurrat

muurrat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım tüpte bile çok yakıyor neden acaba 20 tl tüple şehir içi 70 km anca gidiyor

2. dejanjean

dejanjean Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Deniz KAAN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar ben de lambaya fazla güvenmiyorum, bu yüzden lpg tankının üzerindeki basınç saati sanırım, ona bakıyorum. Hangi noktaya geldiğinde bittiğini anlayabiliyorum artık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Bir de gaz da seninki 20 krş yaktı, benimki 14 krş yaktı muhabbetlerine fazla dalmamak en iyisi çünkü gaz değişken bir hafta az yakıyor araba, sonra sürüş karakterin diğer hafta agresif oluyor, dolayısıyla gaz harcaman artıyor. O yüzden lpg li arkadaşlar sadece benzinli araçlara göre karda olduklarını düşünsünler yeter bence, en azından ben öyle yapıyorum. Artık deli gibi kac km de kac litre gaz yaktı hesaplarıyla kafamı bulandırmıyorum. Sadece karda olduğumu biliyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım öncelikle aramıza hooşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

şimdş sşze yardımcı olmak isteriz ama aracınızın ne olduğunu bilmiyooruz, ne proofilde yazıyor, ne de konuya yazmışsınız, bunun farkındasınız sanırım

samimi olarak yardım istiyorsanız önce kendinizi tanıtın, sonra aracınızın bilgilerini yazın

4. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

5. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    aynenfulle depoyuyola devam.uzun zamandır hesaplamıyorum ama ne yaktıgımı bılıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif(ş.içi hep aynı km de bittiği için https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)

6. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :9

7. vsmall

vsmall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Slm Öncelikle güzel konunuz için teşekkür ederim.. öncelikle aracım Hyundai Accent 1.3 Lx 2000 model Milenyum kasa [​IMG] Sorun Şu 6 ay önce aracıma atiker sıralı otogaz sistemi taktırdım 3 gün öncesine kadar hiç bir sorun cıkmadı Sabah ilk çalıştırmada hiç bir problem yok rolanti devir saati normal seviyede belli sıcaklıga ulaştıgında lpg geçiyor bir sorun yok yola cıkıyorsunuz 7 8 km sonra motor sıcaklıgı göstergesi yarıya geliyor oda normal malum istanbul trafiginde durdugunuz anda rolanti düşüyor ve stop ediyor çalıştırıyorsunuz yine duruyor. bir kaç dakka sonra kendine geliyor. sonra yine tekarlıyor şu ana kadar Rolanti motoru temizligi yaptırdım , Gaz'ı taktırdıgım yere götürdümbilgisayara bağladılar bir sorun yok dediler ama hala devam ediyor.

8. vsmall

vsmall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    iyi günler birde buraya yazayım dedim sorun söyle sabah calıştırmada problem yok araç ısındıktan sonra problemler başlıyor sıralı atiker lpg kullanıyorum aracım hyundai accent 1.3 mpı lx 7 8 km sorunsuz yol gittikten sonra trafikte aracı çalışır halde durdurdugunuzda rolanti devri düşüyor ve stop ediyor bugune kadar bobin buji + buji kabloları değişti ama sorun hep aynı ilginize teşekkürler

9. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Serdar bey merhaba aynı sorunu yaşamaktayım benim aracım 2oo4 Elantra 1.6 16 valf. benzin pompasını değiştirdim ama aynı sorun devam ediyor. benim aracıma uygun meme çapı ve regulatör basınç ayarı değrleri ne olmalı?
    Teşekkürler.

10. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Kardeş bildiğim kadarıyla LPG sistemi bilgisayara bağlanıp motorun farklı ısılarda farklı yakıt ve hava karışımı sağlayan ayarları kontrol edilebiliyor.Ben BRC kullanıyorum, ustam pc takıp kalibrasyon ve diğer ayarları tek tek yapabiliyor. En basitinden motor suyunun kaç dereceye geldiğinde benzinden LPG ye geçeceğinin ayarı değiştirilebiliyor. Muhtemelen sizin sisteminizde de benzeri ayarlardan bir yada birkaçında zaman içinde sapma olmuştur ve LPG servisinizin görmesinde yarar var.

11. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    merhabalar... 2oo4 elantra gls arcım var atiker marka sıralı sistem tüp takılı. benim sorunum aracım ilk calısmada devirden düşmesi 1. vitese atınca kalkıs yaparken benzının yetmemesi aracın istop edecedk gibi olması. benzin pompasını değiştirdım ama sorun duzzelmedi. sizin dediğiniz gibi akü geceden devre dısı bırakarak sabah calıstırdım. sorun normaldekınden daha iyi gibi oldu ama tam sonuc vermedi bıraz benzınle kullanıyorum. bundan sonra yapmam gerekenler neler? benım aracın regulator basınc ayarı ve meme seçimi ne olmalı? çok sevdiğim elantramdan sogumak üzereyim.. lütfen yardım edin..

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    forumda bu problem defalarca bahsedildi arama yaparsanız istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

13. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    konu hakkındaki yazıları defalarca okudum.. farkındayım. Benim öğrenmek istediğim benim aracım için ideal olan ayarlar Mursel Bey biliyorsanız lütfen yardımcı olun..

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, akü söktüğünüz halde sorun tam düzelmedi ise lpg ayarınızda ciddi bir sıkıntı yok demektir. Depo içerisindeki pompa, filtre ve geri besleme valflerini kontrol ettirin.

15. casper0657

casper0657 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de sizinki gibi bir problem olmuştu test esnasında(atiker tüpü bende yeni taktırdım) tekrar bilgisayara bağladı. beyinin basınçları ile ilgili bir problem olduğunu söyledi son zamanlarda atikerlerde böyle hatalı regülatördü sanırım çıkıyor demişti. gaz basınçlarının normal olup olmadığını kontrol ettiriniz derim.

16. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:

teşekkürler serdar bey..

17. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bugün gaz enjektörünü değiştirdim. yenisini taktık denemek için yarın sabah tekrar deneyecem.. sorun biter umarım .. yarın sonucu burada paylasacağım..

18. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    MERHABALAR İLK ARABAM VE KULLANMAYI DA BU ARABADA ÖĞRENDİM AÇIKCASI NERDEYSE HİÇ BİŞEY BİLMİYORUM...
    ARACIM ACCENT 1.5 GLS BRC LPG Lİ ARAÇTA LPG KIRMIZI LED YANINCA LPG ALMAYA GİDİYORUM 40 TL VEYA 50 TL DOLDURAYIM DİYORUM 20 LT YE DENK GELİYO YAKLAŞIK TAKIR TAKIR TA TA TA SES GELİYO LPG DOLARKEN AYGAZ DAKİ POMPACI ABİ DEDİ Kİ BUNUN ŞAMANDIRASINDAN YAPIYO Bİ BAKTIR SONRA KOCASİNAN SANAYİ DE BRC NİN SERVİS YERİ VARORAYA SORDUM BİŞİ OLMAZ ABİ O SESİ DUYUNCA ÇOK ZORLAMA DEDİ ...
    ŞİMDİ LPG NİN LT HACMİ 40-45 LT ARASI BEN YAZIN TOKAT A GİDECEĞİM MEMLEKET E YOLDAN DURUP DURUP LPG Mİ ALACAĞIM 40 LT Yİ DOLDURAMAYACAK MIYIM ? NE YAPMAM LAZIM Bİ ÇÖZÜM YOLU LÜTFEN...
    TEŞEKKÜRLER...

19. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle iyi akşamlar..kırmızı ışığın yanmasına aldanıp gaz almayın..zira ben kırmızı led yanarken 190km yol yaptım..tüplerin şamandıraları tam verimli olmuyor. önerim uyarı sesi aldığınızda gaz almanız. o yuzden 20 liralık gazla tüpünüz doluyordur.

20. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracı 200km benzinde kullanın.ardından LPG servisinizde tekrar ayar yaptırın. sorun benzin pompasının barının düşmesi

Bu Sayfayı Paylaş