Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg İle İlgili Sorular ve Sorunlar

'LPG Sistemleri' forumunda Dağ-Cey Lpg tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. syerlikaya

syerlikaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar merhaba 2004 accent aracım sabahları yanı 6 yada 7 saat araile kullnmadığım zaman çalışmıyor buda beni canımdan bezdirdi gitmediğim tamirci kalmadı enjeksiyon beynını değiştirmemi istedilr oda çok para bunu tamiri yokmu lütfen yardımcı olun tşkrlreer

2. syerlikaya

syerlikaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey ayrıca buradan takip ettiğim kadarıyla buna benze çok sorun var bu sorunhyundai ye ye mi mahsus acaba tşkr

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    LPG ile ilgili "cok istisnai" durumlar dısında hyundai motorlarında sıkıntı yok. Eger sıkıntı varsa ya lpg kitinde ama genelde lpg i takan ustadadır sorun.. Eger lpg den kaynaklı sorunun sebebi lpg kiti veya arabanın eskiyen parcaları değilse %99.9999999 olasılıkla montajı yapandadır..

4. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Hyundai ile alakası yok, montajcılarda sorun var.

7. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:

8. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey mavidenizlere gidip ayarını yaptırdım fakat sorun kısmi olarak devam etmekte (eskiden 4-5 marş bu ara 2 marş basmadan çalışmıyor) konuştuğum bi ustanın dediği gibi benzin pompasıyla alakalı olabilir mi?

Teknik sorunlar ve çözümleri kısmında ajan_c adlı üyemizin bu sorunu yaşayıp map sensörünü değiştirmesiyle çözüme ulaştığını okudum..ihtimal dahilinde midir?

LPG montajı ile alakalı olsa ilk başlarda da yapardı diye düşünüyorum.ne zaman akü bir anda bitti ondan sonra başladı bu problemler.. düşünceniz nedir?

Düzenleyen : efealp09

9. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Konunun uzmanı değilim öncelikle belirteyim sadece fikrimi paylaşmak isterim. Aracınız sıralı sistem LPG ise bildiğim kadarıyla ilk çalıştırma benzinle oluyor ve sonra motor soğutma suyu belli bir dereceye gelince (benimki 30 derece) gaz valfi açılıp benzin valfi kapanıyor. Bu durumda marş sırasındaki probleminizin LPGden bağımsız olarak benzin sisteminde olduğunu varsayıyorum. Olamaz mı?

10. efealp09

efealp09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorunun benzin sistemiyle alakalı olması kuvvetle muhtemel gibi geliyor bana... Forumda bu sorunu yaşayan bir çok üyemizin olduğunu düşününce net bir çözüm yolunun bilinemiyor olması çok dikkat çekici ... belkide vardır ben forumda görememişimdir... hayırlısı artık..

11. mberkay

mberkay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşım.2 ay önce2004 model accent admire 1.6 16v otomatik vites arac aldım.üzerinde atiker sıralı sistem var.fakat araba aldıgım gunden beri sogukken 5.10 marsta calısıyor.baz<en tup dügmesini oynadıgımda calısıyor.ama arabamla biraz uzun yol yaptıktan sonra calısması normallesiyor 1 marsta alıyor.atikeri aradım sigortayı soktur 300 km yol yap sonra programlattır dedi.sanayide kimse anlamıyor.kimi motor bozuk kimi tüp beyni bozuk dio anlamadım gitti.çalısmaması deli ediyor beni satlıga cıkardım aracı bu yuzden...nette gezerken bu formu gordum.birde size soram istedim.siz ne onerirsiniz nasıl duzeltirim

12. mberkay

mberkay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bendede var kardesim bi care yokmu ya aracı satıyorum bıktım 2 aydahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

13. serki1980

serki1980 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yazılanları okudum serdar bey montajla ilgisi olduğunu yazmış bencede haklı arabam accent era 2009 10000 km safefast obdII TAKTIRDIM ALLAHIMA ŞÜKÜR SİZİN YAZDILARINIZDA BAŞIMA EN UFAK BİR SEY GELMEDİ.6000 KM DİR KULLANIYORUM .MAŞALLAH DEMEYİ UNUTMAYIN MONTAJI YAPAN ARKADAŞ İSTANBUL TOPKAPIDA CMR OTO GAZ CUMHUR BEY ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.........ADAM İŞİN ERBABI .

14. mberkay

mberkay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimse yokmu cevap verecek?

15. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:

16. woody_woo

woody_woo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar, Ben aracıma bakım yaptırdıktan sonra aşırı yakıt tüketimi sorunu yaşamaya başladım. Aracım 2005 model Accent Admire 1.3. Atiker marka sıralı sistem var. 120000 km de iken bakım yaptırdım. Değiştirdiğim parçalar: -Triger ve diğer kayışlar -Baskı balata -Motor yağı ve filtresi -Bujiler -Hava filtresi ve polen filtresi -Benzin filtresi
    Aynı zamanda LPG bakımı da yaptırdım LPG filtresi ve gaz kesici filtresi değişti.
    Bu bakımlardan sonra şehir içi ortalama 320-360 km olan menzilim 220 km ye düştü. Aracım birinci vitesle kalkışta silkeleme yapıyor. Geri vitesle kalkışta aynı problemi yaşamıyorum. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.

17. akinayhan

akinayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba, öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum.
    Aracıma yaklaşık 2,5 ay önce Landirenzo marka Lpg taktırdım, ilk 1000 Km'ye kadar Lpg'ye geç geçmesi dışında bir sıkıntı yoktu hatta Lpg'ye geçtiğini farketmiyordum bile ancak her depoda en az 20 TL benzin almak zorunda kalıyordum. 1000 Km'de ayar için gel dedikleri için ayara götürdüm ve benzin sıkıntısından bahsettim. Usta bilgisayara bağladı bazı ayarları değiştirdi ve rölantide çalışan aracın gözümün önünde devri düştü ve normale döndü. Ustayı uyardığımda "normaldir" cevabını aldım. Şimdi aracım en fazla 15-20 saniye içinde Lpg'ye geçiyor fakat her geçişte devir düşüyor ve araba yürürken kasılıyor. Usta benzin enjektörlerini temizletmem gerektiğini söyledi temizlettim yine aynı, götürdüm biraz km yap düzelecek dedi düzelen bir şey yok, başka bir bayiide ayar yaptırmaya götürdüm, oradaki usta sağolsun bayağı uğraştı olmadı, en son beyni değiştirip denedi ve problem düzeldi. Tabii montajı kendisi yapmadığı için bendeki beyni geri taktı, problem aynen devam. Şimdi sorum şu, eğer bendeki beyin arızalıysa ilk 1000 Km'de neden sorunsuz çalışıyordu da ayar yapılınca bozuldu, bu sorunun başka bir sebebi olabilir mi, yoksa gerçekten beyin arızalımıdır?
    Cevap yazma nezaketini gösteren ve okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim....

18. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Öncelikle geçmiş olsun.Bizim başka bir aracında belli bir süre kullandıktan sonra beyni arızalı çıkmıştı ama garantisi olduğu için hemen değiştirdiler 2,5 aylık bir kitin de daha garantisi duruyordur siz biraz zorlarsanız garantiden değiştirmeleri gerek.

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. akinayhan

akinayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sarıaccent ve Serdar bey, ilginiz için teşekkür ederim,
    Başka bir bayii de ayar yaptırmayı denedim, beyinin arızalı olduğunu söyleyen usta başka bayii ustasıydı. Siz bir bayii ye daha gösterin diyorsanız eğer, Ben zaten ikinci ustaya bir hatır telefonu ile gitmiştim şimdi bir başka ustaya ayar yaptırmak için gitmeye çekiniyorum doğrusu, Adapazarı küçük yer toplam 3-4 Landirenzo bayii ancak vardır zaten, sanki "taktırırken başka yeri tercih ettin, yaptırırken bana niye geliyorsun" diye düşünecekler zannediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş