Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG giderken boşa atınca stop ediyor.

'LPG Sistemleri' forumunda kendimce tarafından 13 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. altayercan

altayercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava filtresinin giriş ağzını çoğu karbüratörlü lpg li araçlarda bantla falan daraltıyorlar,aynı problemi bende 98 skoda felicia da yaşıyordum tembellikten ellemiyordum,yüksek hızlarda aracınönünden giren hava arttığı için bu girişte aracın önüne doğru bakıyorsa hava-lpg karısım oranı bozuluyor olabilir,bu girişten bi boru uzatılıp motorun arka tarafına dogru bakacak şekilde monte edilse belki bi faydası olur,bi fikir olsun diye naçizane yazdımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

2. altayercan

altayercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    A L I N T I D I R
    ---lpgli araç boşa atılmaz demişsin. atılırsa ne olur? bi zararı var mı? ayrıca boşa attığımızda gazdan kar olur mu?

..sayın arkadaşım boşa alınan her araç teorik olarak fazla sarfiyat yapar
    sebebine gelince karşıdan gelen hava mili saniyeleri her zaman için yüksek olduğundan regülatör dediğimiz lpg aleti kendini gelen havaya regüle edip fazla gaz vermektedir buda sarfiyata sebep vermektedir

bu araştırmayı bende mantık olarak kabullenmiyordum ama bilgi sayarı önüme koyup bir ünüversiteden makina profesörü ile denediğimizde yekten boşa alınan bir aracın milisaniyelerinin durduğunu kendi gözlerimle gördüm

diğer karbüratorlü veya yarım enjeksiyonlu araçlarda lütfen buna rağmen hala boşa alıp araç kullanmayı düşünüyorsanız

hava filitresinin ön yönünü değiştirmenizi tavsiye ederim. sadece stop etmesin diye derim
    saygılarımla

3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyigeceler...
    Milisaniyeden kastınız, havanın o ankihızı mı?

4. altayercan

altayercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bende anlamadım tolga hocam,bi anlam bozuklugu var cümlede,lpghaber forumdan bi soru cevap alıntısı yaptım, atiker bayisi bi vatandaş yazmış bu milisaniye olayını,bilgisayarla gaz ayarı yapılırken kullanılan bi deyim olabilir,lpg li araçların boşa atılınca stop etme sorununa,hava filtresi agzının yönünün değiştirilmesi fikrininfaydası olur diye aktardımarkadaşlarımıza

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hava filtresinin emiş yönü, veya uzunluğu, daha çok emilen havanın serinliği için gereklidir. Onun haricinde havanın araç hızına bağlı olarak değişmemesi, üreticiler arasında da istenmeyen bir durumdur. Çünkü, bu durumda mesela, önden gelen bir rüzgar sonucunda aracın tüm performansını etkileyecektir.
    Hava, hava filtresi içindeki havuz yardımı ile emildiğinden, zaten ne kadar hızlı girerse girsin, hem hava filtresinde hızı kesilir, hemde havuz içerisinde oldukça hızını kaybederek silindirlere giriş yapar.

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Mesela eski karbüratörlü araçlarda hatırlarsınız (şahin doğanlarda vardı), karbüratörün iki emiş yönü vardı. Birincisi, motorun önünden, soğuk hava emişi için, diğeri de motorun iç kısmından yani soğuk havalarda sıcak hava emebilmek için. Özellikle kışın, kış konumuna getirerek kullanmak, aracın daha çabuk ısınmasına ve çok soğuk havalarda stop etme problemlerini önelemeye yardımcı olurdu.

7. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum sorunu çözersen yazarmısın anlattığın sorunun aynısı bendede var bu aradada altayercan adlı arkadaşın dediğide mantıklı geldi bana,bi uygulicam aynısını

8. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla kardeş bu konu HORTLAMIŞ.
    başlığı yazan kişiyi bulursan ne mutlu sana https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar konulara mesaj yazarken son mesajın gönderim zamanına dikkat edelim

10. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet haklısınız...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım büyük ihtimalle aracın gaz ayarı çok kısık bir daha ayar yaptır.Normal bir durum değil hatta tehlikeli bir durum bildiğiniz gibi araç stop ettiğinde frenler kitlenebilir ve çok büyük sorun çıkarabilir size.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araç stop ettiğinde frenler kilitlenmez. Motor tekerden tahrik aldığı sürecede bütün mekanik sistemler çalışır. Selamlar.

13. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim sorun çözüldü AltayErcan'nın dediği gibi hava girişinin yönünü değiştirdim az önce yoldan gelirken denedim çok güzel..saygılar...

Bu Sayfayı Paylaş