Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg enjöktör sesi

'LPG Sistemleri' forumunda MUSTAFA42 tarafından 10 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    hocam ama yeni taktırdım, degiştirdiğimde garanti olayından sıkıntı olabilir arza yaparsa üslemeyebilirler.

2. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    hocam bi resmini gönderebililrmisin bnde sarıyım dedim hortumlardan saracak biyer bulamadım zarar veririm diyede fazla cesaret edemedim

3. shoter

shoter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok yoğun çalışıyorum çekebilirsem gndereyim ama cesaretlik bi durum yok enjektorun arkasına sıkıştıracaksın ses olayı bitecek

4. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Benimkide halen garanti kapsamında enjektörler garanti kapsamında değişti.

5. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    konya da kime taktırmıştınız lpg yi ?ben emre oto gaza taktırdım

6. hakaaan

hakaaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yeni atiker taktırdım enjektör sesini duyunca moralim bozuldu ustaya sordum bu ses nasıl giderilir diye ses enjektörün içinde oldugu için ne yapsan kedilmez dedi brc de olsa bu ses mutlaka olur dedi ama ses arcın içine gelmiyor dışarıdan duyuluyor can sıkıcı bi ses tabi

7. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben taşkın oto gaza taktırmıştım.

8. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benim arabada da atiker var. ama söylediğiniz gibi aşırı derecede ses yok. sadece çok az duyulan uğuldama sesi var. o ses de araba hızlanınca duyulmuyor. önemli olan ses değil yakıttaki tasarruftur benim için. varsın ses yapsın. umrumda değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet, geçen Çevre otogaz'a gittiğimde BRC'li araçtan daha çok ses çıkıyordu, bunu ordaki yetkililerde teyid etti.

10. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben niye enjektörün sesini duymadım hiç https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifilk defa burda işittim vallahi...
    o biçimde kulak var en ufak tıkırtıları bile duyarım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

11. hakaaan

hakaaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar o sessiz olarak bahsettiğiniz enjektörler sesli olanlara göre daha yavaş çalışıyormuş buda performansı ve gaz yakışını olumsuzetkiliyormuş ben ustanın yalancısıyım bu işlerden çok anlamam

12. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    arkadaşlar şu enjöktör sesi benim iyice sinirimi bozmaya başladı ses azalacagı yerde çogaldı bu sesten nasıl kurtulcam ya dizel gibi yokmu bunun bi çaresi arabayı bu ses yüzünden satasım geliyor artık
    Düzenleyen : MUSTAFA42

13. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bazen yattığınız odadaki saatin tık-tık sesinden uyuyamazsınız. Bazen ve hatta çoğunluklada hiç duymazsınız. Kafayı saate takarsanız o tık-tık sesi sizi sabaha kadar uyutmaz.

Benzetme ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama siz enjektör sesine kafayı takıp, müziği filan kapatıp o sesi duymaya çalıştıkça o ses sizi o kadar rahatsız edecektir.

Bazı LPG kitlerinde enjektör sesi daha az bu doğru. Bir arkadaşım bu yakınlarda 2010 Honda Civic aracına BRC'nin en son çıkan modelinden taktırdı . Bu son modelde Brc enjektör sesini azaltmış. (Bu modelin fiyatı önceki modelin fiyatından 300 TL kadar daha fazlaymış).

Bir başka konuda bazı araçlarda enjektörler motorla arabanın göğüs bölümü arasına monte ediliyor, bazılarında ise motorla radyatör arasına. İkincisinde enjektör sesi içeriye daha az geliyor.

14. Hamza Başar

Hamza Başar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hamza Başar
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Mustafa bey Motor ve Lpg konusunda fazla bir bilgim yok, ancak yaşadığım bir olayı size anlatacağım belki bir fikir verebilir. Bir yıl önce aldığım Hyundai Accent Lpg' li aracımda herhangi bir Enjektör sesi gelmiyordu. Ancak; 10.000 Km.Lpg bakımına gittiğimde enjektör temizliğide yapıldı ve ustalar tamam gidebilirsin dediğinde enjektörden ses geldiğini fark ederek görevlileri uyardığımda ustalar biraz çalışınca geçer dediler.Bu esneda şirketin sahibi geldi ve enjektörün 4 ncü gözünün arızalı olduğunu ve garanti kapsamında derhal değiştirilmesini söyledi ve 280 TL.sı değerindeki enjektör değişti.Bu vesile ilede İzmir 3.Sanayide bulunan Kaptan otogaz yetkilisine teşekkür ediyorum ve sizede sorununuzun çözümü içinLpg servisinize gitmenizi öneriyoru.

15. Hamza Başar

Hamza Başar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hamza Başar
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Yazmayı unuttum; aracımda Atiker Lpg kiti takılı ve içeriden enjektör sesi duyulmuyor.

16. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC nin yeni enjektör modeli yok.Yıllardır kendi tasarımı olan İNO3 enjektör kullanmaktadır.Yanı sizden fazla para alınmış!!! lütfen hakkınızı arayın.Bazı araçlar yalıtım farklılığı bazı araçlarda ise enjektör konumunun yeri bazı araçlarda da enjektör railinin yanlış monte edilmesinden dolayı enjektör sesi farklı desibellerde olabiliyor.BRC ino3 enjektörler 5 desibeldir ,aracın motor sesi genelde 7 desibeldir ve dolayısıyla enjektör sesi içerden duyulmaz (yukardaki nedenler hariç)

17. ozencler

ozencler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Atikerin rail enjektörleri ile BRC nin ino3 enjektörleri arasında ses bakımından farklılık yoktur hatta rail apachi enjektör daha sesli çalışır! Fakat atiker waltek enjektöre geçiş yapmıştır bu enjektör daha sessiz bir enjektördür.Bilgilerinize...

18. ERA 2010

ERA 2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar enjektör sesi duymak istemiyorsanız ozaman italyan '' Landi '' marka sıralı sistem lpg kiti taktırın ben 2 sene civarı kullandım gayette memnun kaldım ama fiyatı diger markalara göre biraz tuzludur 1600 TL...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. Alper Çakıroğlu

Alper Çakıroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabayı aldığım ilk hafta herhangi bir ses yoktu sonra filtreleri değiştirmeye diye baykan otogaz kartal servisine gittim adam enjetörlere bişiler yaptı ve sonrasında bir ses başladı şimdi şimdi bunun enjektörlerden geldiğini anlıyorum 2.5-2.9 ve 4.1-4.5 bin devirarasında yapıyor bakalım servis ne diyecek bu duruma

20. Suspect

Suspect Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende 3 gün oldu taktiralı,Hiç ses seda yok ne içerden nede kaputu açınca.. hatta bi konu başlığı bile açtım bunla ilgili.. Atiker bu ses olayını aşmış dedim..belkide montaj yerinin konumu bu sesi azaltıp çoğaltıyorda olabilir..Buda bi fikir ;)

Bu Sayfayı Paylaş