Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg de ne kadar tasarruf edilebilir. buyrun.

'LPG Sistemleri' forumunda qaan88 tarafından 26 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok sık gördüğüm bir durumu söylemek istiyorum:
    dizel araçlarda yıllık bakım masrafı diye bir gider olabilir, ancak, lpgli araçların normal koşullarda "yıllık bakım" diye bir gideri yoktur. yeni yeni BRC gibi bazı markalar biraz da işi paraya dökmek için yıllık bakım koydular. şimdiye kadar en az 8-10 yıldır lpg hayatımızda ama bakım diye birşey yoktu. ben 5 senedir lpgli araç kullanıyorum ve lpg ile 100 bin kmnin üzerinde yol yaptım. yıllık bakım falan yaptırmadım. her sene birer defa gaz ayarı yaptırdım ona da 5er tl verdim. 2 yılda bir fenni muayenede lpg sızdırmazlık masrafı var o da sanırım 30tl.
    yani yılda şu kadar km yol yaparsan lpg karlı demek yanlıştır, 1 sende değil de 3 senede 20 bin km yol yapan birisine bile lpg sistemi karlıdır.
    ayrıca lpgli araç kullanıcılarının daha ucuza gidiyoruz diye birşeyi ispatlamalarına gerek yok, bizim cebimiz benzinli araç kullananlara göre çok daha az yanıyor, siz 100 kmde 9-10litre benzin yakmakta sakınca görmüyorsanız bu bizim için daha iyidir.
    neden? çünkü lpg fiyatı arz talep dengesiyle belirleniyor, belrli miktarda ham petrolden belirli miktarda lpg çıkıyor, piyasada ve rafinerilerde fazla lpg olunca fiyat düşüyor, çok satılınca fiyat yükseliyor. ne kadar az kişi lpg kullanırsa o kadar daha düşük fiyata lpg alınır.
    aracına benzin parası bulamadığı için aracınız kapının önünde yatıyorsa bence bir daha düşünün.

2. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kusura bakma arkadaşım ama bence çok gereksiz bir konu açmışsın. Herkes istediği gibi düşünmekte ve aracını istediği yakıtla kullanmakta özgürdür. Kullandığın bazı tabirler sert kaçmış bana göre...

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş