Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg danışma

'LPG Sistemleri' forumunda kaynar tarafından 31 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

kafa çok karışık abi herkes başka marka öneriyor :) benim aklıma başka marka babamınaklına başka yatiyor.sonucunda sorun olmamasını istiyoz haliyle. anlıcan karışık mevzular abi :) ama bi karar vercez illaki :)))

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ramanon'un ne farkı varmış :)
    Arkadaşlar burada bir şey çok karıştırılıyor önce onu izah edeyim.
    Şu an piyasada sıralı sistem olarak satılan kit'lerin hepsi 2. nesil LPG kitleridir ve aynı mantıkla çalışır. Hatta çoğu ortak enjektör ve depo sistemi kullanır. Bu tip kitlerde en büyük fark regülatör ve enjektörleri kopyalama işini yapan beyindir. Eğer 2. nesil bir kit alacaksanız marka üzerinde çok durmanın bir anlamı yok. BRC Hyundai ile fabrikasyon montaj yapmıyor. Araç satıcısı bayiiler aracınızı BRC servisine götürüp montaj yaptırıyor. Hatta adını vermeyeceğim bir bayii "isterseniz başka markada da montaj yaptırabiliriz" şeklinde araç satmaya çalıştı bana. Gerisini siz düşünün artık.

Şimdi gelelim tavsiyenin nedenlerine;

Vogas Plus = Tipik regülatör kalitesinde ancak beyin/yazılım avantajı sayesinde daha ekonomik rakamlar sunuyor. Bunun en güzel örneği forum üyesi bir arkadaşımızın aracı otomatik olduğu halde benimle aynı yakıt değerlerine sahip olması. Tabii 1100 lira gibi bir fiyat avantajıda var. Bunun yanında dikkat ederseniz sadece İstanbul'da olanlara bu kiti önerdiğimi görürsünüz. Nedeni ise Dudullu'da fabrika servisinde işin ehli montaj yapılmasıdır. Montajın ehil kişiler tarafından yapılması ileride başınızın ağrımaması için çok önemli.

CGS = Bildiğiniz gibi kit kore malı ve Hyundai fabrikasında (Hyundai araçları üzerinde geliştirilmiş) bir beyni var. Ayrıca regülatörünün motor soğukken gazı ısıtması sayesinde direkt gazla çalışarak neredeyse sıfır benzin tüketmesi çok büyük avantaj. Enjektör v.s. gibi detaylara girmiyorum, ayrıca gösterge panelide hoş olmuş. Fiyat olarak BRC ile çok yakın olan bu kit dururken gidip BRC taktırmanız tamamen gereksiz düşüncesindeyim.

Teleflex ve vialle hakkında hiç bir şey yazmama gerek yok, kaliteleri tartışılmaz, tabii fiyatlarıda. Eğer yılda 50.000 km gibi rakamlar yapıyorsanız tercihinizide bu yönde kullanmanızı tavsiye ederim.

Şimdi Atiker, Romano, Tartarini v.b. marka seçsek olmaz mı? Olur, bunlarda kötü yada kalitesiz kitler değilki. Sadece 2. nesil kitler. Farklı ve avantajlı bir şey almak istemeyenler bu kitlerede yönelebilir.

Burada size çok çok önemli 2 tavsiyem var.

1- En kaliteli kit bile kötü montaj sonrası kalitesiz kiti mumla aratır.

2- Sakın montajcı tavsiyesine uymayın, hangisinde kâr marjları yüksek ise size onu önerir.

3. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg taktıracak arkadaş birde tartarini markasını araştır ben 5 yılda 100000 km üstünde yaptım bu kitle halen bi problem yaşamadım allaha şükür.Çevremdaki tüm arkadaşlarımıda tavsiye ettim hepside memnunlar.Sizede araştırmanınzı öneriyorum...

4. Misafir

Misafir Guest

valla herkes farklı marka öneriyor ben de taktıracakken şaşırmıştım hangisine yöneleceğimihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifatiker taktırdım memnunum genel olarak.tabi performans hava filtresi takınca ayarları otomatik bozuldu basınç oynadı bu başka

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    % 80 ihtimal vogas plus takmaya niyetlendik.
    hafta sonu bir bilgi almaya gitmeyi planlıyoruz.
    Serdar Bey sizden ricam dudulludaki vogas plus fabrikasının açık adresi yada telefon numarasıdır...
    İnternet sitesinde genel bir telefon numarası var ama adres yok...sadece bayii adresleri var ama sizin dediginiz üzere biz bayii'de değil direk fabrikada montajı düşünmekteyiz...
    ( Dİp not : elimdeki broşürde vogasın türk malı oldugu yaziyor.doğrumudur?)

Düzenleyen : mehmetgs

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar, uzun araştırmalar sonucu, hyundai accent era 1.4 aracıma
    Teleflex sıralı sistemini taktırmak üzere dün servise bıraktım... yarın ya da öbür gün almış olurum..montajı 2 gün sürüyormuş... aracımı teslim aldıktan sonra, tecrübelerimi bu forumda sizlerle paylaşacağım...benim de ilk zamanlar kafam karışıktı.... ama uzun araştırmalar sonucu ve Serdar hocamın da önerilerini dikkate alarak, Teleflex'in diğerlerinden çok daha farklı ve üstün olduğu sonucuna ulaştım...

http://www.teleflexgfiturkiye.com/ adresinden ilgilenenler inceleyebilir...

En kısa zamanda tecrüblerimi sizinle paylaşacağım inşaallah....

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayırlı olsun, verdiğiniz paranın karşılığını en verimli şekilde alacağınıza inanıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dün, Vogas plus lpg nin sitesinden aldığım numarayı aradım..onlar burası fabrika burda bilgi veremeyiz deyip ordan oraya yönlendirdiler çeşitli numaralar verip...daha sonra montaj yerini sorduğumda imes in orda işmont un yanındayız dedi..
    Serdar bey bu sizin dediğiniz yer mi? yani telefon görüşmesi ben pek tatmin etmedi açıkcası...

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Dün en son bu numara ile görüştüm.Tarif ettiği yer sizin de dediğiniz yer sanırım..yani size teyid etmek istedim ben...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Serdar bey merhabalar... kısmetse yarın lpg yi taktırıyoruz...

Tanıdık bulduk ona taktırmaya niyetlendik..sonuçta sizde dediğiniz üzere marka çokta önemli değil önemli olan ustanın iyi olması ve ayarı..ayrıca şu an aynı markayı kullananda çok memnun oldugundan bunları göz önüne alarak MİMGAS takmaya niyetlendik.. umarım sorun çıkmaz.
    sizin düşünceleriniz nelerdir bu konuda?
    teşekkürler şimdiden.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende mimgas kullanıyorum, normal bir kit, farklı beklentilere girmemek gerekiyor. Montaj yapılacak yer ve fiyat konusunda özel mesaj atarsanız tavsiyelerim olabilir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Bu Sayfayı Paylaş