Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG danışma hattı.........

'LPG Sistemleri' forumunda Misafir tarafından 29 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    18 kuruş yakması bana şehiriçi ise eğer normal gibi geliyor.Çünki kış aylarındayız malum motoru n ısınması falan yakıtı etkiliyor tabii

2. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi aklıma geldi. Bizim kayınbiladerin arabası böyle bir sorun göstermişti. Önce ben kullandım bir sorun yoktu sonra o bir yere gitti gitttiği yerde kaldı. Tabi ben de töhmet altında kaldım.

Tamirci geldi. Onda Uno vardı. bir parçayı işaret etti. bu parça ısınınca sapıtıyormuş bunu değiştir dedi. Hatta ispat etmek için oradan su buldu üstüne döktü eleman soğuyunca sorunsuz çalıştı. Kayınbirader de sonradan o parçayı 30 a falan değiştirmişti. ismini hatırlamıyorum. eğer sorunun çözülmedi ise sorayım istersen.

3. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabama bundan bir ay önce sıralı sistem lpg taktırmıştım.Ne kadar yaktığını bu bayram tatilinde test ettim.Adıyaman dan Adana ya giderken ölçtüm 334 km yol yaptım 22 Lt lpg yaktı.Şu anki lpg fiyatlarıyla kilometrede 0,104 ykr yakıyor.Şehir içinde de 32 ytl lik gazla 180 km yol yaptı.Adana trafiğinde tabi.

4. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Unonun sorunu benzin otomatiği imiş. Bilginize.

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    her zaman bu konu acıldıgında soylemısımdırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ceyrek depo benzının altında benzın otomatıgı arıza yapar benzın otomatıgı kendını benzınle sogutur benzın yokken lpgde calısıtırıldıgında arac benzın otomatıgıde calısmaya baslar ve ısınınca yanar.

Düzenleyen : onur-d

6. era lacivert 08

era lacivert 08 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba sayın arkadaşlar bende 2008 1,4 team era var lpg taktırmayı düşünüyorum sizce hangi markayı taktırayım en iyisi hangisi performans sağlıyor birde sıralı otogazda performans düşüklüğü oluyor mu kalkışlarda arabanın çevikliğinde düşüş oluyor mu yakıt da ne kadar düşüş oluyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla şu an benzin 2,70 lpg 1,50
    km'de 7 ykr kar yapabiliyorsun lpgyi 2,000 ytl ye mal etsen 30,000 km sonra amorti edebiliyorsun.eğer yılda 30,000 km yapmıyorsan aklından lpgyi sil...ama 30,000 km yapıyorsan brc taktır..

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

Birkaç küçük hususta bilgi paylaşımı yapalım.

1- Sıralı sistemler, güvenlik, konfor, performans gibi konularda alınabilecek maksimum verime sahip modern yakıt sistemidir.

2-LPG kütle olarak benzinden daha hafiftir (1 litre LPG (sıvı halde iken)ile 1 litre benzin aynı ağılıkta değildirler) Bu nedenle yanmada aynı verimi verebilmeleri için LPG ile benzinin aynı oranda kütlelerde yanmaları gerekir. LPG her ne kadar ısıl değeri olarak benzinle aynı olsa da kütlesel olarak aynı ısı değerini yakalayabilmesi için hacim (yani litre) olarak1.15-1.2 kat daha fazla miktarda yakılması gerekir. Aynı kütleye sahip LPG ve benzin yandıklarında çok küçük farklar dışında aynı ısıl değerine sahiptirler (hatta LPG üst sınırlarda daha iyidir) bu nedenle gaz dönüşümünü yapan yer, şayet bu kurala dikkat ederse performans düşümü yaşanmaz.

3- LPG sistemi ilk nesil yani karbüratörlü araçlarda da performans düşümü yapmazdı. Sadece karbüratörlü araçlarda yapılan uygulamalarda;
    3-1- Daha fazla ekonomi yapılabilmesi için kısılan yakıt akışı
    3-2- Sistemde karbüratörlerdeki gibi kapış pompası devresi olmadığından, ani gazlamalarda gaz yememe sorunları yaşanmıştır. bu LPG'nin değil sistemin sorunudur.

4- Lütre bazında 1.15-1.2 kat daha fazla yakarsınız. Ancak LPG dönüşümü yapan kuruluş az yaksın aracınız diye bu oranı korumaz ise, aynı oranda performans düşümü de yaşarsınız. Ayrıca, yine bu kurala uyulmazsa, üst devirlerdefakir karışımda çalışan aracınız hararet problemleri ile karşılaşacaktır.

5- Mutlaka iyi bir marka taktırılmalıdır. Bu konuda, Prins, Teleflex, Tartarini, BRC ve diğerleri sıralamasını yapabilirim.

6- Taktırırken iyi bir marka ve güvenilir servis tercih edin.LPG'de enbüyük maliyet hızlı çalışan enjektörlere aittir. Bu enjektörlerbenzin enjektörleri kadarhızlı çalışmadıklarında sorunlar ile karşılaşılmaktadır.

7- Mesela Benzin 2.7, LPG 1.5 fiyatı baz alırsak, ortalama şehir içinde 10 litre yakıt tüketen aracınız 270 krş benzin,(15X12 litre)180 krş LPG tüketirsiniz. bu durumda kazancınız minimum 90-100krş civarında olacaktır.

9. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün hyundai assan'ın websitesi yenilenmiş ve lpg konusuna da değiniliyor. Sadece yeni araba alırken değil önceden satılan arabalara da takılabileceğini bunun için yetkili servislerle konuşulmasını belirtmişler.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=lpg-yakit-sistemi&menu_id=252

Bahsettiğim bilgi en alttaki pdf dokümanında yazıyor. Ben de arabayı alalı 4 ay oldu ve garantiden feragat etmeden lpg'ye geçebilir miyim, acaba ne kadar sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bu şekilde lpg dönüşümü yapan arkadaşlarla haberleşelim sonuçlar nasıl paylaşalım.

10. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    accent 2001 ls sıralı sistem lpg normalde şehir içi ve şehir dışı kaç ytl yakmalı.iyi akşamlar.

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar yeniyim aranızda. 
    yaklaşık 5 ay sonra makine mühendisi olacağım, 
    skoda favoritle 20 bin km LPGde ve son 3.5 yıldır da accentimle 80 bin km LPG ile yol yaptım. karbüratörlü araçlarda LPG dönüşümü hakkında sorularınızı yanıtlayabilirim.
    LPGnin tüm dünyada güvenle kullanılan bir sistem oldugunu iyi bilin, yani avrupada BMW 7 serisine hatta X5e lpg taktırmak gayet doğaldır. bizim ülkemizde kıroluk olarak görülüyor. benzinli aracına lpg taktırmayıp da arabasını evinin önünde kaldıramayanlara da acıyorum.

12. tugayt4

tugayt4 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    accent milenyum kasa 2001 model 1,3 motor tabiki.sıralı sistem lpg ile ne kadar gaz tükettiğinizi paylaşmak isteyen yokmu?

13. muratkara

muratkara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 1999 yumurta kasa 1,5 GLS aracıma Atiker taktırdım ve lpg ile 195 yapıyordum,benzinde bu kadar sürat yapmıyordu,ayrca ATiKERtaktır hem parçası yaygın hemde fiyatı uygun.Fiyatının uyguluğu %30 parçası Konya da üretildiğindendir,diğer aksamları ithal.Ben çok yabancı marka taktırıp sanayide nöbet bekleyen arkadaşları biliyorum.ben2 yıl boyunca aracımın LPG li olduğunu sadeceakaryakıt istasyonunda farkediyordum.

14. izmirli starex

izmirli starex Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    crdı starex var tüp takılıyormu

15. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 1,4 select otm lpg şehiriçi kaç litre yakıyo.100 km de

17. Misafir

Misafir Guest

OTM olduğu için kalabalık trafikte 13L - 14Lcıvarı yakar.

18. muratkara

muratkara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG BENZİNE göre %40-45 avantaj demektir,eski görev yaptığım yerde 2 yılda 28000 km yol yapyordum ve lpg takmak mantıklı idi ama şimdi hem Hyundai GETZ in bagaj problemi var hemde fazla km yapmadığım için taktırmayı düşünmüyorum.Daha önceki LPG kulancısı olarak çok memnundum.LPG taktırmak bu günkü şartlarda mantıklı zaten litre fiyatı da bayağı düştü.devir ekonomi devri,perfomans sıralı sistemlerde benzinle aynı.Şunuda eklemek istiyorum çok usta ile görüştüm ve araştırdım HYUNDAİ nin araçları LPG ye çok iyi uyum sağlıyor,bir sürü arkadaşımı da örnek gösterebilirim

19. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    lpg ye son gelen zamdan haberiniz yok galiba

%40 avantaj sağlamaz en fazla %25 avantaj sağlar ama kullanıcı %50 lere varan kar elde ettiğini zanneder

20. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hocam yapma Allah aşkına km de enaz 8-9 kr fark olur lpg fiyatı artıyorda benzin fiyatı artmıyor mu? Lpg ye karşı olabilirsiniz ama ortada bir gerçek var ekonomi sağlıyor keşke hepimizin imkanı olsada dizel araca binsek ama maalesef ....

Bu Sayfayı Paylaş