Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG CİLERE İYİ HABER:)

'LPG Sistemleri' forumunda alp35 tarafından 9 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kalpler bir revan kardeş.Takılıyoruz zaten bu şakalaşmada olsa siteye niye gireyimki.Alllah kaza bela vermesin araçlarımıza.SELAMLAR.....

2. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pastane olayına gelince;Cafede otururken''Arkadaşlar bir saniye susadım benzinciye gidip bisu alıp geleyim'' dediğimde çok tuhaf bir durum olur herhalde.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifSELAMLAR......
    Düzenleyen : alp35

3. Misafir

Misafir Guest

Select i de bilmesem diyecemki haklı arkadaş... Dijital klimadan başka, işe yarar başka bir özellik göremedim.Yol tutuşumu daha iyi, nedir biraz açarmısın? Zaten dizel araçlada ben benzinliyi rakip görmem. Dizel kullanmadığın belli. Bir test sürüşü yap. Yalnız direksiyonu sıkı tut. Benzinli gibi gaza basarsın allah korusun bir yerlere girme... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-select modellerde digital klima var team abs de yok.(İçerideki ortamı istediğiniz dereceye sabitliyorsunuz.Klima o dereceye geldiğinde kapanıyor.Hem yakıttan tasaruf ediyorsunuz hemde sağlık açısından daha iyi oluyor.)
    2-Select modellerde yol bilgisayarı var team abs de yok.(Bu özelliğini sevdim ben Depodaki benzinle kaç km gideceğinizi vede 100km de kaç litre harcadığınızı gösteriyor.Agresif kullanıldığında sizi en azından frenliyor.)
    3-Select modellerinde kapı kolları vede aynanın renkleri kasa ile aynı,team absde boyasız yani siyah.(Görünüm olarak siyahlık hiç hoş olmuyor.Basitleştiriyor aracı.Kasayla aynı renk olması ayrı bir hava veriyor araca.)
    4-select de ısıtmalı yan aynalar var teamda yok.(Yağmurlu havalarda oluşan buharı çözüyor.bu özellikğini eklemek istediğimizde baya bir ücret olduğunu biliyorum.)
    5-selectlerde yolcu hava yastığı var team abs de yok.(Yanınızdaki sevdiklerinizi güvenli yolculuğunu sağlamakiçin önemli bir ayrıntı)
    Bence bu özellikleri göz ardı etmemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.Gerçekden hayatı kolaylaştırıyor,aynı zamanda sürüş keyfinizi artırıyor.Diğer önemsiz özellikleride var onları yazmadım.ama bunlar can alıcı olanlarıydı.SELAMLAR.......................

5. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar başlık amacından saptı yahu bu kadar güldük yeter. Size bir şey danışacam. Enitede 1.4 turbo motor Linea var. Adam tutturdu buna LPG takacam diye. Turbo benzinliler için LPG uygulaması nasıl olur bilgi verirseniz sevinirim... Lovato düşünüyor birde 100 ytl farkla turbo için ayrı bir parça daha takılıyormuş... Bilgisi olan var mı? Hangi markayı seçmeliyiz?

6. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

zzzzzz turbolu araca lpg mi? Daha önce hiç duymadım takılabiliyormuymuş???

7. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Turbo araçlara lpg takıp takılmadığını bilmiyorum ama takılıyorsa Brc den şaşmasın derim dostum.SELAMLAR.......
    Düzenleyen : alp35

8. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Raven kardeşim trubo benzinli araç alıp sonra lpg taktırmak bence mantıklı değil. Performans için alınmıştır mutlaka o araç yok niye turbo benzinliyi alacaksın dimi?

9. Misafir

Misafir Guest

Bende takılamaz diye biliyordum ama takılıyormuş Master35. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifCumartesi günü öğrendik. BRC veya Tartarini taktırsın istiyorum ben yalnız ulaşamadım henüz telefonlarına. Servise sorduk, taktırmayın turbodan dolayısorun yaratır dedi. Lovato ya sordukbirşey olmaz diyor. Çevresinde buna benzer işlem yaptıran varmı?

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    turbo şahinlere lpg takıldığna göre turbolu araçlara lpg takılır bence.Yinede bi gazcıya sormak lazım tbi

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Şu fikir hep garip gelmiştir bana. Benzine zam gelince "niye diesel almadım" yada diesel zam gelince "LPG'ciler iyisiniz. Yakında görürüm sizi" v.s.
    LPG ile benzin arasındaki makasın kapanması durumunda neden LPGCiler pişman oluyor anlayamam. % 10 tasarruf edebilmek için yağ değiştirmek, lastik havaları ile oynamak, yavaş gitmek, motorun orasına burasına mıknatıs takmayı kabul ediyoruz ama, LPG ile benzin arasındaki fark daralınca %45 tasaruuf ederken %25 tasarruf edince "değmez söktürelim yada sökün" diyoruz.

LPG sistemi aracınızda var mı? var. LPG %10 bile ekonomik olabiliyorsa, ekonomi yapıyor musunuz? evet. O zaman neden %10 ekonomi yapmak varken %10 daha pahalı benzini kullanmayı tercih ediyoruz ki?

Düşünce sevinelim, yükselince üzülelim ama, benim aracım hem benzin hemde LPG ile çalıştığı sürece hankisi karlı ise onu kullanırım.

birde...kullanılan araçların fanatizmini anlamak çok zor. Misal aracım...starex alınır mı? zıplar, hoplar, o tenekeye verilmez, içer biçer v.s. Alırken ekonomik bir seçenekti. Kullanırken de işimi görüyor. Sağlam, güzel, konforlu. Bundan alternatifi olsa alırım. Yani aynı fiyata aynı özelliklerde bir araç verdiler de ben mi almadım? Bugün benim arabamın aynı fiyatına yarı özelliklerinde camları kurmalı olan doblo cargo vermiyorlar. Bende starex aldım.

Düzenleyen : tolgakmg

12. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dediğim ibi bende ilk kez duydum. Bana sorarsan taktrmasın problem çıkartır gibi geliyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifLpg firmaları mutlaka olur der olmaz demez işin ucunda para var tabii

13. Misafir

Misafir Guest

Abi dinletemiyorum işte illaki taktıracak. Araç 1.4 motor 120 ps 230 nm torku var hakikaten çok performanslı. Şehiriçi 9 lt yakıyor. İş yerine araçla gidip gelmeye başlayınca şimdi masraf çok gelmeye başladı.

14. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    9lt çok değil bence gayet ii yakıyormuş!!!

15. Misafir

Misafir Guest

Dediğiniz gibi çok değil aslında... 1.4 motor zaten. Seri kullanımda çok yakıyor doğru ama hakkınıda veriyor. Yalnız bu adam bunu yaptıracak... İstiyorumki iyi birşey olsun. Sorun olmasın sonra. Kaşınıyor resmen...

16. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    LPG oktan olarak yüksek değerlere sahip olduğu için, chip tunning sonrası yada turbo araçlarda kullanılmasında sakınca yoktur. Ayrıca yüksek oktanlı benzine ihtiyaç duyulan araçlarda LPG kullanılması avans vuruntusunu önlemektedir.

17. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    suyla çalışan araba almak istiyorum bulabilir miyizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

deniz suyuyla çalışan ilk tercihtir.. dayarız sahile aracı çekeriz hortumu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : darkblue

18. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tolga Hocam herzamanki gibi içimdeki düşüncelerime klavuz oldunuz.SELAMLAR......

19. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    O zaman Brc,zavoli,tartarini falan bakın derim ben. Birde Tomesrtto var onada bakabilirsiniz !!

20. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim..Ben LPG kokusunahasta olduğumiçin değil, daha öncede anlattığım nedenlerden dolayı benzinli araç kullanıdığım, benzin yerine de LPG kullanabildiğim için LPG'li araç kullanıyorum. Araca ailemle biniyorum ve dünyada hatrı sayılır ve güvenli bir markanın LPG sistemini taktırdım bu yüzden. Şimdiden yarı parasını da çıkardı. alırken, kullanırken diesel araç avantajlı olsaydı bana, alırdım....Ama değil.

Bu Sayfayı Paylaş