Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg bilgi

'Getz Forum - Club' forumunda taneraktas tarafından 11 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam benim için şok edici bir şey bu.6 ayda 30 tl benzin? Benim neredeyse 40 tl aynda gidiyor. Sizin araç ne kadarda benzinden lpg'ye geçiyor?

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Siz 10lt lpg tuketiyorsanız aynı yol için (aynı sartlarda) 8-8.5litre arası benzin tuketiniz vardır.

Lpg kesinlikle bu sartlar da kim ne derse desin karlı ama abartı bir şekilde %50 karlı diyerek insanları kandırmamak lazım. Adam forumda okuyor %40 karlı diye okuyor hatta bazıları %50 karlı oldugunu yazınca adam ertesi gun gidip lpg taktırıyor ve sonra benm aracım fazla lpg tüketiyor diye yazıyor. O yüzden benim önerim lpg taktırmak isteynlere; benzine göre %30-40 arası tasarruf yapacaklarını bilerek taktırsınlar. Ben de sanırım martın bası gibi lpg i taktırcam. Tabi babacım derse ben sana benzin konusunda finasman olurum, lpg taktırmayalım, ozman ne ala olur. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

3. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    % 50 demek biraz abartı olur, zaten böyle birşey de söylemedim. Ama kullanıma,yol koşullarına,araç ekipmanlarının bakımına,...vs göre % 35 - % 45 dersek abartı olmaz.LPG nin masrafınıda kullanıma göre 6 ayda da çıkarabilirsin, 1,5 yılda da...

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Sizin için demedim zaten https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Genel olarak okuyana fikir vermek için yazdım.

Adam diyor ki lpg takınca %50 tasarruf yapıyorum. Sonra bu yazıyı okuyan biri gidiyor lpg taktırıyor. Sonra foruma bnm aracım fazla yakıyor diye aglıyor. Sonra bu %50 diyen adam diyorki senn ustan tukaka, senn kitin tukaka, senn sürücülüğün tukaka vs. Sen %50 tasarruf yapamıyorsan o senn ya da ustanın hatası diyor. Halbuki kendide bilmiyor kendisinini o kadar tasarruf yapmadıgını.

Hani olurya biri bu yazıyı okur, sonra da %50 tasarruf yapamadıgında gelip sızlanmaz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

5. AhmetErmiş

AhmetErmiş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kiralama araçlarımıza bile geçen sene lpg dönüşümü yaptırdık.bu %50 olayı uzun yolda hatta daha fazla kar bile yaptırıyor misal örnek veriyim.getz araçlarımız izmire 250lira civarına giderken lpg ile 110 civarına gitmekte.hem de nasıl kullanıldığını bilmeyen yoktur artık anlatmıyım rent a car araçlarını.

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Dogrudur kullanım sartları değişir. Ama bir sorun var galiba sizin kiralık araclarda. ben Ümraniye den izmire yaklasık 570km yol yaptım ve litre olarakta 30-32 litre felan yakmıstım. bugunun parası ile 110tl civarı bişi yapar. Lpg ile gitmiş olsaydım buda 70tl lik bir gaza denk gelirdi asagı yukarı. Buda %36 lik bir tasarrufa denk geliyor. Bu bnm getzim için öngördügüm hesaplama tabi ki. Gercekte bu oranı yakalarsam bile cok karlı olur benm için. Yakarlarsam dedim, çünkü %45 tasarruf yapılabildigini söyleyenler olabilir. Ben %35 e razıyım. %40 olursa lpg den memnuniyetim maximum düzeyde olur.

7. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben lpg taktırdığımdan beri 3 defa deneme yaptım..İstanbul ümraniye trafiğinde 0 araç ile her üç seferinde de235-238 km arası yol yaptım....Depom en son zamlar ile 56,57 TL ye doldu....Ben araçta biraz acamiyim şoförllüğü bu araçta öğrendim,yani depriyajı çok kullanıyorum..Birde Ümraniye'yi bilen bilir günün 24 saati trafik oluyor yani dur kalk yapıyorum sürekli....Birde dediklerine göre aracın benzin ile çalışması motor ömrü açısından daha iyi tabi öyle diyorlar ben bundan emin değilim...Kim ne derse desin dizel için birşey diyemem ama benzinli getz için bagaj sorununuz yoksa lpg en iyisi aracına dilediğin gibi biniyosun yani oturupta hesap yapmıyosun...

8. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende simit depo var 45 lt lik ortalama 75 - tl ye falan doluyor kullanıma bağlı olarak şehir içi 500-520 km yol yapıyorum.

9. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar peki otomatik lpgli getzi olan arkadaşımız varmı lpg değerlerini çok merak ediyorum.benim araç otomatik 2004 model atiker var sıralı sistem bir depoyla 37 lt 280 290 km kadar gidiyo sadece şehir içi.istanbul

10. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam manueller ortalama 500 km yapar 37-38 litre ile ama seninki fazla yakıyor. 350-400 gitmesi lazım en azından...Gerçi motor farkı var ama yine de fazla geldi bana...

11. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    banada çok geliyor.evetgetz otomatik lpgli aracı olan arkadaşlar yakıt değerlerini paylaşırsa sevinirim.

12. ogrsh

ogrsh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşalar bende getz 1.4 lpg otomatik vites var
    geçen shell den gaz almıştım
    53tl filan gaz ile gazın litreside 1.93 den hesaplarsak yaklaşık olarak 27 litre filan
    ortalama olarak ben 27litre gaz ile 250-260 km gidiyorum.
    gerçi lpgnin ayarları filan varmış
    sanayiye gittim lpg'yi kıstırmak için adam su an iyi dedi kışın bu seviyede kalsın
    havalar ısınsın biraz daha kısarız dedi.
    yani her araçta farklı çıkabilir gittiğin km

13. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar lpg zaten benzin ve mazota göre kuru bir yakıt türü olduğundan gazı kıstırdığınız zaman silindirler içinde yanan yakıt-hava karışımının havaca zengin olmasına neden olur,yani daha da kuru bir şekilde çalışarak bazı parçaların aşınmasına neden olur.O bakımdan gazı fazla kıstırmayın,iyi değil...
    Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi

14. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kotomatik lpg li yok galiba kimsede!!!
    acaba bujileeri değiştirsem lpg verileri düşermi ?
    0, 250 krş noırmal değil dimi gazın ayarları normal değerlerde.sizce neden bukadar yakıyor araba

15. Alper Çakıroğlu

Alper Çakıroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 45lt simit depo var ama her seferinde fulleyince 45ltyide alıyor 500km yapsa 1.6 admire 0,18 lira yakar bu durum normal sanırım ama sanki biraz daha düşük olması gerekli değil mi diyede aklımdan geçmiyor değil

16. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sizin araçlarınızla benim 1,3 otomatik getzi nasıl karşılaştırmamı bekliorsunuz anlamıyorum.zaten canım sıkkın getzi otomatik lgp li arkadaşlar yardımcı olun napabilirim benim canvara

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. Alper Çakıroğlu

Alper Çakıroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abicim bu ürünlerin ikiside yanmıyor mu yandığı zamanda gaz açığa çıkıyor ne anladım o zaman ben bu ıslak kuru hikayesindenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Burada ıslaklık kuruluk valf lastiğiyle ilgili, yağlama sistemi iyi olmaya olan (doğan - şahin) araçlarda lastik kavruluyordu. Benzin biraz ıslatarak bunu önlüyor haliyle. Hyundai motorlarında böyle bir şey olmaz.

20. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim soruya cevap yok anlaşıln :)

Bu Sayfayı Paylaş