Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg bakımı

'LPG Sistemleri' forumunda eerraa tarafından 14 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu ifadeye göre beyin üzerinde olması lazım ama bende bilmiyorum.Bu işlemide ilk defa duyuyorum.

Bilenler yardımcı olacaktır...

2. ibrahim63

ibrahim63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugun brcdeydim duvarda her 10,000 km için yazıyodu ama ustayla konuşurken her 15,000 km için dedi normal araç bakımlarıyla aynı yani.bu arada fiyatı 40 tl.iki adet filitre değiştirip sızdırma kontrolu yapılıyordu.kesinlikle aksatmamanızı öneririm.filitre iyice kirlenince yakıtıda çok fazla etkiliyor zaten her türlü o para iki depoda hayli hayli çıkar.bu arada zaten eğer bakımı düzenli yaptırmazsan garanti dışı oluoyr .bilginize...

3. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
  4. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şema için teşekkürler arkadaşım.
    Bu şema anladığım kadarıyla LPG beyni dediğimiz ana parçanın şeması.

Peki her beyin için bu şema geçerlimi?

Benim sıralı sistem LONGAS mesela.

Rölanti vidasının yerinide öğrenmiş oldum bu vesileylehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : under

5. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Tam olarak sıralı sistemleri bilemicem ama genel mantık aynı sanırım. Aracımdaki lpg ile ilgili sorunların çözümünün % 80 iniinternetten araştırarak buldum.
    yukardaki şema benim aracımda bulunan BRC marka sisteme ait. longas ın sitesinden ayrıntılı bilgi bulabilirsin sanırım.

6. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Özür dilerim.

Bu şema beyin değil regulatör şeması.

Düzeltiyorum...

7. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işi bilenler anlıyor ama ben şahsen hiç anlamadım... motor kabutu servisten servise açılır bende... ben gene öyle yapayım. şu var birşeyler kafamda şekillenmedi desem yalan olur. paylaşım için tşkrlr

8. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Haklısınız, ama LPG kullanıcılar arasında (özellikle karbiratörlü araç kullanıcıları) Beyin olarak Regulatör ü ima ederlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Düzeltmeniz için Teşekkürler..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Göze en çok çarpan parça olduğundan olsa gerek...

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben internette fazla derine inmeden baktım ama bulamadım, değiştirilen filtrelerin kirli halinin fotosu var mı elinizde?
    ben karbüratörlü aracımı 85 bin kmdir lpg ile kullanıyorum, 70 bin km kullandıktan sonra lpg regülatörünü değiştirdim. bunun dışında hiç ama hiç parça değiştirmedim. yılda bir gaz ayarına gittim sadece.
    bakımlar bana da "para tuzağı" gibi geldi. lpgli araç kendine sektör yaratınca firmalar bakım adı altında alabildikleri kadar para alıyorlar. ayrıca lpgye katılan katkıyı da çok merak ettim. içeriğini bilen var mı???

11. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yağ gibim birşey zannımca.

12. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim bildiğim kadarı ile her ne kadar yabancı alengirli isimler de olsa bir çok parça yerli kullanılıyor. Tank, regulator bunların başında geliyor. Regulatorun yerli olan en büyük üretici ve dağıtıcısı FEMA. Bu nedenle yüksek ihtimalle şema geçerli.

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araştırdım biraz, lpg tankına basılıyormuş, lpgnin içindeki parafinin zararını engelliyormuş, tankı korozyona karşı korudugu falan gibi bir ton fayda yazmışlar.

bazıları bana çok boş geldi, örneğin 10 sene kullanılmış tankın içinde nokta pas yoktu, katkı kullanmadan da pas olmuyor yani, acayip birşey.

14. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Zaten tankın ömrü 10 sene. Ya bunlar tamamen kandırmaca. Reklamlarda çıkar da calgon kireç önleyici koy der ya onun gibi yani. Hangi makine kireç önleyici konmadığı için bozuldu ki ? Benim makine 7 senelik. Bozulsun da değiştireyim diye gözünün içine bakıyorum. LPG tankı da 10 sene ömrü olan bir alet. Muhtemelen 5. muayeneden sonra onay vermeyecekler ve değiştirmeni isteyecekler bu nedenle böyle şeylere gerek yok bence. Haaa 10 TL lık katkı koyarım 30 TL lık geri dönüşüm alırım o zaman başka.

Bu Sayfayı Paylaş